Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
15.9.11 20:06
oblacek píše:
alchemilka píše:
Oblacku, tak ze sušičky je budeš mít krásně měkoučké :dance: akorát já mám pocit, že suška prádlo ničí :think: mně se po čase začaly dělat dírky na plenách :think: (ne na všech)
a s tím octem a bambusem je to možná pověra, já to vyzkoušené nemám, ale jsem si jistá, že tady nějaká maminka kdysi psala, že se ji tím zničily bamb. vkládačky :nevim:
prášek - já používám obyč. lovelu :nevim: ecover jsem nezkoušela..
alchemilka píše:
Oblacku, tak ze sušičky je budeš mít krásně měkoučké :dance: akorát já mám pocit, že suška prádlo ničí :think: mně se po čase začaly dělat dírky na plenách :think: (ne na všech)
a s tím octem a bambusem je to možná pověra, já to vyzkoušené nemám, ale jsem si jistá, že tady nějaká maminka kdysi psala, že se ji tím zničily bamb. vkládačky :nevim:
prášek - já používám obyč. lovelu :nevim: ecover jsem nezkoušela..

no já nic moc nesuším jen když ptřebuju něco rychle :think: právě mám taky pocit že sušička ničí věci hlavně teda ponžky a kalhotky :think: ale zkusím udělat to že to nechám usušit normálně venku a před koncem než budou uplně suché je mrsknu dosušit a třeba budu lepší :think:

holky používáte někdo ECOVER?já jen jestli má cenu ho kupovat jestli je lepší prát plíny v tom?

A proc by ho nemelo cenu kupovat? :nevim: Eko a navic dostupny a to i cenove. Nebo zkus ty orechy, vydrzi dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
15.9.11 20:07
asha píše:
Ja peru bud v Ecoveru nebo v orechach. Ted mam zas obdobi spis Ecoveru. Peru v tom vsechno, k bilymu jen pridavam perkarbonat.

myslíš uplně všechno i vaše prádlo? musím kouknout co že jsou to vlastně ty ořechy :think: a ten prekarbnat kupím kde? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
15.9.11 20:54
asha píše:
Mysicka31 píše:
Ahoj holky, mám dotaz na vás co už vpodstatě odplenkováváte… Malá má plenky už jen na spaní a na ven, ale zvenku přijde většinou ze suchou, tak mám tak 2 sady za den a než naplním pračku, tak je to tak týden, tak dlouho to nechat nemůžu, jak to děláte s praním? Nechce se mi moc prát půlku nebo 1/3 pračky :-( a prát to s jiným prádlem se mi taky moc nechce… bílé peru na 40, plenky občas potřebují těch 60.. Na 60 teda peru ručníky, ale s těma je prát nechci páč mi pouští barevné žmolky/chloupky (nebo jak to popsat) a chytá se mi to na čtvercovky :-( Po kolika dnech max. perete plenky? Mně už ty 3 dny přijdou takové docela hraniční a to je napřed vymáchám v ocotové vodě a pak teprve peru… :nevim:
Tak to teda nevim, ja to peru s rucnikama bezne :nevim: :nevim: Nic jinyho mne nenapada. Jedine si poridit velky pytel na pradlo a ty problemovy rucniky strcit tam.

Asho, taky jsem na to koukala jak blázen a nechápala to :nevim: dělají to ale jen ty nové co jsme dostaly vesměs jako svatební dary, tak nvím odkud pocházejí, jestli to třeba má nějaký vliv :nevim: jo a jedna manželova osuška, ta je katastrofální :zed: ale prací pytel mě nenapadl, díky za tip :wink: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
15.9.11 20:55

Mysicko, já peru s plínama všechno bílé :nevim: :think: když jsem měla jedno dítě, tak jsem prala obden, třeba i půl pračky. 3 dny mi přišly už moc, docela to smrdělo :poblion:

Asho, a kde kupuješ Ecover, v dmce? já se přiznám, že mám radši prášek, než gel, ale chtěla bych ho vyzkoušet :think: a ořechy jsem si koupila, ale nějak nevím, jak je mám používat :oops: v návodu bylo, že se nesmí nechat vyschnout, takže když peru dvě pračky denně, tak mi přijdou zas málo využité :nevim: jak to děláš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
15.9.11 21:06

Já peru v Ulrichu, prvně plíny samotné vymáchám, pak přicpu do plné pračky cokoliv bílého, co snese 60 a peru, většinou přidám ještě sodu a občas Sanytol (když mám dojem, že plínky smrdí víc, než obvykle). Pak suším v sušičce vše krom věcí s PULem (krom BBH Magic, tu sušičkuju, ta by jinak schnula sto let).

Ničení plínek sušičkou nepozoruju, ani oblečení (tam ale suším zas jen na docpání sušičky). Asi dost záleží na druhu sušičky, já mám Miele s nějakým speciálním hladkým bubnem, tak možná proto mi to nic neničí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
15.9.11 21:09

Jo a gel versus prášek – z prášku je prádlo tvrdší, protože dělá na vláknech usazeniny (inkrustace), to gel nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.9.11 21:09
oblacek píše:
asha píše:
Ja peru bud v Ecoveru nebo v orechach. Ted mam zas obdobi spis Ecoveru. Peru v tom vsechno, k bilymu jen pridavam perkarbonat.
myslíš uplně všechno i vaše prádlo? musím kouknout co že jsou to vlastně ty ořechy :think: a ten prekarbnat kupím kde? :think:

Jo uz roky nekupujem komerci. Nejdriv jsem objednavala z netu, ruzny Sodasany a tak, pak Ecover. A pak ho zacli prodavat v DMku. Perkarbonat kupuju tady:
http://www.fichema.cz/…c-37_54.html?…
Je tam asi nejlevnejsi. K tomu beru od nich i TAED, to je aktivator perkarbonatu, kdyz peres na min nez na 60 stup. Prihodi se tam troska, jinak davam na bezny prani 1 lzici, na bily a hodne spinavy i dve…toho perkarbonatu. A pokud mas neco zazloutly, nebo fleky, co nejdou vyprat, je super hodit to do horkyho roztoku pres noc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.9.11 21:12
alchemilka píše:
Mysicko, já peru s plínama všechno bílé :nevim: :think: když jsem měla jedno dítě, tak jsem prala obden, třeba i půl pračky. 3 dny mi přišly už moc, docela to smrdělo :poblion:Asho, a kde kupuješ Ecover, v dmce? já se přiznám, že mám radši prášek, než gel, ale chtěla bych ho vyzkoušet :think: a ořechy jsem si koupila, ale nějak nevím, jak je mám používat :oops: v návodu bylo, že se nesmí nechat vyschnout, takže když peru dvě pračky denně, tak mi přijdou zas málo využité :nevim: jak to děláš ty?

Jj v DM. Kupuju gel, presne, jak psala Ivuska, navic mam pocit, ze se z pradla mnohem min prasi.

Orechy…pokud peres na 40 muzes pouzit dvakrat, max. trikrat. Pokud na 60, tak jen jednou. Trikrat jsem nepouzila nikdy. Pracky mivam v prumeru 3 denne (nekdy 5, nekdy 2 atd.) Jo a nesmi ti vyschnout. Takze na dve pracky idealni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
15.9.11 21:16

obláčku: Je to vodou. NIkdy jsem nevěděla a necítila, že máme doma tvrdou vodu, dokud jsem nebyla u kamarádky v ČB, která mi plíny vyprala a hebké byly i ty, co mám nejdéle.

Ad prášek, peru ve slizu, potírám žlučákem, mám fichemový perkarbonát a plíny (čtverce) flekaté. Si vždycky říkám, že ty čtverce vyvařím, jenže vždycky použiju i anavy, takže smůla. Dvakrát prát nemíním. :-) FLeky nejsou estetické, ale Stelčímu zadku nevadí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
15.9.11 21:24

Asho, a kolik slupek ořechů dáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.9.11 21:55
alchemilka píše:
Asho, a kolik slupek ořechů dáváš?

6 pulek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
17.9.11 15:13

Ahoj holciny, jdu otravovat zase s otazkou :-D mam novou plenecku od Kisy a jsem z ni nadsena! akorat ji ma synator uz ted akorat i bez zmenseni (ma 5 mesicu). Nebude za chvili mala? ma ted 67cm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
17.9.11 15:34
xlin píše:
Ahoj holciny, jdu otravovat zase s otazkou :-D mam novou plenecku od Kisy a jsem z ni nadsena! akorat ji ma synator uz ted akorat i bez zmenseni (ma 5 mesicu). Nebude za chvili mala? ma ted 67cm…

Neboj nebude. Poli budou 2 a stále jí Kisy sedí skvěle. CCa od 5 měsíců jsem žádné plenky nezmešovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
17.9.11 15:35
xlin píše:
Ahoj holciny, jdu otravovat zase s otazkou :-D mam novou plenecku od Kisy a jsem z ni nadsena! akorat ji ma synator uz ted akorat i bez zmenseni (ma 5 mesicu). Nebude za chvili mala? ma ted 67cm…

nebude, ja treba anavy nikdy nezmensovala (latkuju od 3m) a ted jsou ji vetsi nez kdyz byla miminko (treba SD ted obcas i zmensuju)

• Citovat
  • Upravit
7712
17.9.11 15:46

Super, jsem z nich nadsena, takze si jich jeste par kousku urcite vezmu… ta dupecka je taaak malinka a mekkoucka! :-D jsem se zamilovala :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure