Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak naše na něj sedá většinou v pohodě, ale po chvilce jde zas pryč a v nočníku pusto prázdno a za chvíli je plínka durch
. A vlastně na jedno čurání volá pravidelně, a to v 6h ráno se postaví v postýlce a začne řvát" Maminko, tatíko bááák"!, no někdy i o půl 6, to jí ta zčůraná plína po noci, už vadí, tak proč by to do ní pouštěla, že jo
, ale přes den to má na háku ![]()
PetkaK píše:
U nás ani to ne, malé je to úplně jedno jestli je durch pročůraná nebo má bobana v plíně. Brzo dostane vyznamenání čuně roku
O titul se budete muset rozdělit s námi! ![]()
Taky to nehrotím, na zimu máme stejný názor, na jaře času dost.
Do školky jen tak brzy nepůjde, plíny vyperu, tak mi to do peněz neleze, prostě mě nic netlačí.
Dítě do 9 měsíců v kolíbce bych taky chtěla vidět, já dávala od půl roka na záda ![]()
Bruni,koukám, že máš toho skákacího koníka - John se tuším jmenuje…Je dobrý? Kdes ho koupila, přes net?
Brokianaa píše:
Bruni,koukám, že máš toho skákacího koníka - John se tuším jmenuje…Je dobrý? Kdes ho koupila, přes net?
Byla jsem se Ti mrknout na krabici, jo, je to John. Je dobrej? Já netušila, že jsou mezi nimi rozdíly ![]()
Kupovala jsem ho v kamenným krámě v Jičíně, jiného neměli. Stál přes pětikilo, tak jsem doufala, že by mohl něco vydržet, nosnost píšou 25kg.
Ja jsem malou na nocnik jeste ani nezkusila dat
chodi si sama sedat na Deniscin,ale oblecena
prvni pokusy zacnu zkouset s prichodem leta
u Denisky jsem to zkousela mnohem,mnohem driv a stejne se odplinkovala behem tydne az v roce a pul..v te dobe taky zacala teprve prijimat nocnik
do te doby na nem rvala a nebo jsem ji tam musela zabavovat jako blazen a stejne do nej nic neudelala ![]()
Mirii píše:
Ja jsem malou na nocnik jeste ani nezkusila datchodi si sama sedat na Deniscin,ale oblecena
prvni pokusy zacnu zkouset s prichodem leta
u Denisky jsem to zkousela mnohem,mnohem driv a stejne se odplinkovala behem tydne az v roce a pul..v te dobe taky zacala teprve prijimat nocnik
do te doby na nem rvala a nebo jsem ji tam musela zabavovat jako blazen a stejne do nej nic neudelala
Miri tak Marjánka má už rok a půl a asi bude nosit plíny až do 3let - hlásíme se k titulu „čuně roku“
…Na nočník vysazujeme, ale bez úspěchu.
Bruni, je to nějaký zdravotní koník. Pomáhá usazování kyčelních kloubů - chci ho malému koupit na vánoce. I když nevím jestli to má ju něj ještě význam když v té dobe bude mít už 20měsíců. Ale chodit asi ještě nebude a mentálně bude tak na roku…
uvažuju jestli Johna, nebo houpadlo…
Brokianaa píše:
Bruni, je to nějaký zdravotní koník. Pomáhá usazování kyčelních kloubů
Fakt? To jsem ani netušila, že jsem koupila takový zázrak, se mi to prostě jenom líbilo ![]()
Zuzi moc gratuluji ke svatbě. Moc vám to slušelo a přeji vám v manželství hodně štěstí!
Holky tak mi malá na nočníku sedává už dlouho. Většinou se vyčůrá i vykadí, ale když se jí chce, tak to nenaznačí a nic neřekne
Ale na nočníku se jí líbí ![]()
Já na nočník prozatím kašlu. Dvakrát jsem ji zkusila na něj posadit, následoval nechápavý výraz a pak úprk z něj. Nějak mi zatím nevadí prát a věšet plíny.
Flyingfrog píše:
Já na nočník prozatím kašlu. Dvakrát jsem ji zkusila na něj posadit, následoval nechápavý výraz a pak úprk z něj. Nějak mi zatím nevadí prát a věšet plíny.
Fly tak to mě absolutně nevadí taky
. Jde jen o to, že nic by se nemělo zameškat ani ten nácvik čistoty ne. Začít cíleně vysazovta by se mělo cca od toho roku a půl - samo že každé děcko je jiné, já to taky nehrotím, ale už zkoušíme…No, ale Mája má už 1,5roku pryč
- vy jste mladší, takže čas máte.
Brunifid píše:PetkaK píše:
U nás ani to ne, malé je to úplně jedno jestli je durch pročůraná nebo má bobana v plíně. Brzo dostane vyznamenání čuně rokuO titul se budete muset rozdělit s námi!
Dítě do 9 měsíců v kolíbce bych taky chtěla vidět, já dávala od půl roka na záda
Taky to nehrotím, na zimu máme stejný názor, na jaře času dost.Do školky jen tak brzy nepůjde, plíny vyperu, tak mi to do peněz neleze, prostě mě nic netlačí.
Bruni Eli je narozená v srpnu, tak že cca rok a něco rozdíl od Pavlínky, nočníkovat jsme začali nějak v březnu to tuším bylo.
No tak že bylo jí rok a půl a nyní už je přes den úplně bez plen, má je jen na spaní. Podle mě to máš dobře naplánované.
![]()
PetkaK píše:
Mabis, gratuluju a doufám že tentokráte to s plenkama půjde
Peťko, taky gratuluju k těhotenství. ![]()
Mě taky baví prát plínky i věšet (jen teda než je donesu na pověšení na zahradu
mládě na zádech v manduce, vepředu nesu v rukách koš s prádlem, jsou to tři patra a asi patery dveře, jedny zamčené
). Nočník jsem se rozhodla „používat“ aby si na něj zvykl, že je to součást života. A slibuju si od toho, že nebudou nějaké hysteráky, až se bude fakt odplínkovávat…