Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Miki a jaké dáváš pleny? Jestli dáváš čtverce, tak by třeba stačilo jednu ubrat. Jen bys potom musela přebalovat častěji.
Mi se malá normálně začala přetáčet v látce ![]()
Miki, naše malá měla v látce normální vývoj, přetáčet se začala ve 4m, plazit hned nato. Lození jí pravda nešlo. A nikdy až teď když má rok, si nedávala nohy do pusy
, to dělá až teď a ještě nejlíp v sedě ![]()
Zhruba do 5m jsem ale látkovala jen se čtvercema a dávala jsem jen jeden na navosklad, bez vkládaček.
Já teď řeším to že když chodí, tak hodně stáčí špičky dostředu, v papírovce to nedělá
, tak nevím. Používám jen anavy a čč, nic jiného. Nemáte někdo zkušenost jestli to může být tou širokou plínou?
ivuska.h píše:
Tak já teda musím veřejně pochválit svého manžela, ten přebaluje do všeho, dokonce sám vyhodnotí situaci a nasadí vhodnou plenu (kapsovku/AIO na ven, málo savou plenku těsně před spaní, normální přes den at.), svrchňáky používá správně, dokonce už ani na separačky nezapomínáPokaděnou plínku taktéž zlikviduje sám bez asistence, vč. osprchování.No, zas mi pije krev jinýma věcma
Tak to mám doma naprosto stejně.
Teď zrovna byl přebalit pokaděnou a připravuje si dítě na ven. ![]()
Miki: Mně se holka vyvíjí taky celkem OK. Je jen taková rozvážná a pohodlná, takže všechny mladší děti dělaly všechno dřív jak ta moje, ale pochybuju, že to bylo látkovkou.
Ale vím o holčině, která když dá látku, tak je nešťastná, že se kluk méně hýbe (má teda jen půl roku, tak toho moc nenahýbe, ale i tak). Já jsem tvrdá matka v tomto, mně bylo fuk, že jí to převalování nejde tak dobře, ale zase se nikdy nevztekala, prostě když se otočit nešlo, tak nešlo. Když budeš otrlá, tak ony se to všechno naučí i s látkou. ![]()
tak to ten muj mi asi pred 14dny rekl ze jak ma vedet na kterou plinu patrej svrchnaky a na kterou ne…no rekla jsem mu ze po roce uz by to vedet mohl… dal totiz maly plinky od kisy a na to teplaky… a to byla zrovna plena ktera nic nepojme, ta ma divny vkladacky
tkz ano muj chlap prebali, obcas nezapomene na separacku ale svrchnaky teda neda…
U nás se to hodně zjenodušilo - mám 3 AIO PopIn a jinak mám jen kalhotovky Anavy, Kisy, BI, jednu kapsovku BI. A na to vše patří svrchňáky, jenže to mi je prd platné, protože když člověk musí poslouchat deset minut remcání jako proč a jak to má přebalit a co když tam nedej bože něco bude, tak si za minutu dítě přebalím sama.
Neříkám že to nezvládne, byla jsem v nemocnici, byla jsem jednu noc u našich a oni dva hospodařili sami a zvládli vše, i bobana přebalit, ale když jsem prostě po ruce, tak raději remcá a kdo to má furt poslouchat.
A příští týden v úterý je čeká křest
- protože jdu hned brzo ráno na vyšetření a malá kadí hned jak se probudí, a ty její nálože, které te´d hází a jsou až na zádech
![]()
zuzanecka81 píše:
můj novomanželpřebaluje snad víc než já
vybere správnou plínu a případné toxické odpady zlikviduje osprchováním, namydlením… na noc dítě balí do hnusky, krmí, ukládá ke spánku. v noci k ní vstává a krmí, dává dudlík, já chrápu jak špalek
Tak s tím ukládáním a vstáváním v noci to máme stejně
Ondru teda ukládám já, ale to je práce asi tak na 5 minut, on se položí a spí. S Klárkou je to někdy klidně na hodinu, ale to není můj problém
No a v noci k nim vstává, teď už teda dost často spí oba celou noc… Ondrovi stačí většinou napít, ale chce vyndat z postýlky a pochovat a já už se s ním přecejen nechci tak tahat… Když mu to nestačí, tak mi ho donese do postele a spí už pak s náma, někdy ho zas přenese zpět, protože v pokojíku mají zatemňovací závěsy a vydrží tam ráno spát dýl, než v ložnici.
PetkaK píše:A plína PRAVĚK je naprosto úžasná
Akorát je na ní jeden mírně sprostý obrázek, čehož jsem si při nákupu metráže nevšimla, tak teď jen doufám, že na to nebudou reklamace ![]()
ivuska.h píše:PetkaK píše:A plína PRAVĚK je naprosto úžasnáAkorát je na ní jeden mírně sprostý obrázek, čehož jsem si při nákupu metráže nevšimla, tak teď jen doufám, že na to nebudou reklamace
kde je plína pravěk…? ![]()
ivuska.h píše:PetkaK píše:A plína PRAVĚK je naprosto úžasnáAkorát je na ní jeden mírně sprostý obrázek, čehož jsem si při nákupu metráže nevšimla, tak teď jen doufám, že na to nebudou reklamace
Tak nevím, já tam našla jen dvoje trčící nohy z jeskyně
![]()
PetkaK píše:ivuska.h píše:Tak nevím, já tam našla jen dvoje trčící nohy z jeskyněPetkaK píše:A plína PRAVĚK je naprosto úžasnáAkorát je na ní jeden mírně sprostý obrázek, čehož jsem si při nákupu metráže nevšimla, tak teď jen doufám, že na to nebudou reklamace![]()
tak to jsem si vůbec nevšimla. Až se vypere, tak se musím hned podívat ![]()
PetkaK píše:ivuska.h píše:Tak nevím, já tam našla jen dvoje trčící nohy z jeskyněPetkaK píše:A plína PRAVĚK je naprosto úžasnáAkorát je na ní jeden mírně sprostý obrázek, čehož jsem si při nákupu metráže nevšimla, tak teď jen doufám, že na to nebudou reklamace![]()
Jojo, to je ono
Není to nějaký těžký kalibr, ale přece…
ivuska.h píše:PetkaK píše:Jojo, to je onoivuska.h píše:Tak nevím, já tam našla jen dvoje trčící nohy z jeskyněPetkaK píše:A plína PRAVĚK je naprosto úžasnáAkorát je na ní jeden mírně sprostý obrázek, čehož jsem si při nákupu metráže nevšimla, tak teď jen doufám, že na to nebudou reklamace![]()
Není to nějaký těžký kalibr, ale přece…
No hned jsem se na ně musela letět podívat!! Kruci takové Péčko mám ve skladu a já o tom ani nevím
…Hele amůžu to vlastně vůbec prodávat? Neměla bych do toho inzerátu kreslit hvězdičku
??
Brunifid píše:zuzanecka81 píše:A co děláš Ty?
můj novomanželpřebaluje snad víc než já
vybere správnou plínu a případné toxické odpady zlikviduje osprchováním, namydlením… na noc dítě balí do hnusky, krmí, ukládá ke spánku. v noci k ní vstává a krmí, dává dudlík, já chrápu jak špalek
![]()
no ono to tak bylo potřeba, když jsem ve dne v noci po třech hoďkách odsávala. já odsávala a on ukládal ke spaní. no a teď to přece nebudu měnit, když mu to nevadí, bych byla blbá
teď jsem nastoupila do škol a budu docela často pryč, tak jsem ráda, že mou nepřítomnost dítě i muž v pohodě přežijí ![]()