Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Brunifid píše:ivuska.h píše:Já do práce nechodím a kolem baráku máme osm tisíc čtverečních metrů. Ještě něco chceš srovnávat?
My sice máme byt, ale se zahrádkou, kde je práce dost, ty technické věci dělá čistě manžel (taky v bytě – vrtání, montování…), já zas vařím a peru, tak to vyjde tak nastejno. No a o ty další věci se holt musíme podělit rovným dílem, jelikož já taky pracuju (kdyby ne, tak by byla situace jiná).
Já nic nesrovnávám, ostatně tu jde řeč hlavně o péči o dítě a dítě se s latifundiema srovnat nedá, že…
Manžel dnes uznal, že potřebujeme další plínky… Akorát mi schválil jenom čtvercovky
Dneska měl mladej extrémní spotřebu a skoro nebylo do čeho pořebalovat.
taky bych nesnesla chlapa, co se považuje za chlapáka a pověsit prádlo by znamenalo snížit se na úroveň domácí puťky a podpantofláka
nesnáším rozlišování na ženské a mužské práce (v domácnosti) já zvládnu vyměnit těsnění u kohoutku a honza si umí vyžehlit košili
jako malé děti většinou pomáhají všichni doma stejně. co je to za českou mánii, že kluci kolem puberty přestanou doma cokoli dělat a nechají se obskakovat matkama a pak to samé chtějí i po manželkách?
honza je naštěstí vyjímka, ale to je dané výchovou a životem. byl nejstarší ze tří dětí, máma samoživitelka. a hlavně pak přede mnou bydlel deset roků sám v bytě. takže umýt záchod a vyprat si prostě musel umět.
já teda doma dělám vše sama (taky aby ne, když bydlíme v pidi bytě) ovšem aby přehlížel dítě?
s někým takovým bych nezabřezla ![]()
zuzanecka81 píše:
taky bych nesnesla chlapa, co se považuje za chlapáka a pověsit prádlo by znamenalo snížit se na úroveň domácí puťky a podpantoflákanesnáším rozlišování na ženské a mužské práce (v domácnosti) já zvládnu vyměnit těsnění u kohoutku a honza si umí vyžehlit košili
jako malé děti většinou pomáhají všichni doma stejně. co je to za českou mánii, že kluci kolem puberty přestanou doma cokoli dělat a nechají se obskakovat matkama a pak to samé chtějí i po manželkách?
honza je naštěstí vyjímka, ale to je dané výchovou a životem. byl nejstarší ze tří dětí, máma samoživitelka. a hlavně pak přede mnou bydlel deset roků sám v bytě. takže umýt záchod a vyprat si prostě musel umět.
já teda doma dělám vše sama (taky aby ne, když bydlíme v pidi bytě) ovšem aby přehlížel dítě?s někým takovým bych nezabřezla
U manžela doma bohužel kluci moc nepomáhali, max. utřít nádobí, ale jinak vůbec. On snad ani neví, že ten záchod se musí čas od času umýt, to, co jsem viděla u nich na privátě za svobodna, to bylo něco
Naštěstí je dost učenlivý a hlavně uznává dělbu práce. Blbé je, že netuší nic o vaření, umí udělat míchaná vajíčka a krupicovou kaši, nově i rizoto
Ovšem když jsem mu jednou řekla, ať ty vajíčka udělá na cibulce, tak vůbec nevěděl, co s tou cibulí má dělat ![]()
Technické věci bych neřešila, i na debilní těsnění kohoutku by se u nás musela volat firma a nějaký odborník ![]()
Tři roky jsme neměli v koupelně umyvadlo
, protože nebyl čas to opravit (čas rozvrtat jsme měli
) - sám nakonec řekl že to neopraví, takže nakonec musel sehnat řemeslníky - a to trvalo skoro dva roky
- až když jsem řekla že jestli to nebude do konce září (podmínka padla v srpnu) a jestli to nebude, tak 1.10 volám velkou firmu, která udělá komplet celé nové jádro a kuchyň, to už se asi lekl že by to stálo moc peněz a už cca 14 dní máme umyvadlo ![]()
Teď je podmínka do konce roku pokojík, aby se mohla malá vystěhovat do velké postele a zvykat si.
Tak teď jen reaguju…to jsem nemyslela,že by ho úplně přehlížel, on ho má rád. hraje si s ním,ale musí to chtít on. Jinak mu organizuju život když mu řeknu, že by si s ním mohl pohrát
jeho slova
Není úplně nejhorší,ale někdy bych ho nejradši zabila!!!
Dnes jsem mu řekla,že bude doma jednou týdně utírat prach a každý den nakrmí jednou Edíka…pokud teda bude doma
Ale zas na jeho omluvu - dneska měl klasickou ranní (6-14hod.) a pak hned jel dělat na barák a přijel domu před osmou…
Jo s tou koupelnou- kdyby mi ta dezinfekce tak nesmrděla, tak je to v pohodě, ale tohle těhu mi to děsně vadí, u Klárky jsem to milovala( skoro jako feťák
) nejvíc ty nemocniční
, za to teď je to mazec ![]()
Ale zase vaří a někdy upeče i bábovku, a na tu jeho jen tak někdo nemá.
Dneska ještě nakonec řezal další dřevo, tak já nakládala, on vozil a já ukládala, a holky si hrály, takže to není tak, že už mám břuško tak nic nedělám, to ne, spíš mě ještě od všeho vyhazuje, že se mám šetřit, ale to se nedá, když on maká, tak já nepůjdu ležet ![]()
ankasz píše:
Jo s tou koupelnou- kdyby mi ta dezinfekce tak nesmrděla, tak je to v pohodě, ale tohle těhu mi to děsně vadí, u Klárky jsem to milovala( skoro jako feťák) nejvíc ty nemocniční
, za to teď je to mazec
Ale zase vaří a někdy upeče i bábovku, a na tu jeho jen tak někdo nemá.
Dneska ještě nakonec řezal další dřevo, tak já nakládala, on vozil a já ukládala, a holky si hrály, takže to není tak, že už mám břuško tak nic nedělám, to ne, spíš mě ještě od všeho vyhazuje, že se mám šetřit, ale to se nedá, když on maká, tak já nepůjdu ležet
Desinfekce? Já to myju jen kyselinou citrónovou rozpuštěnou ve vodě s trochou saponátu ![]()
Jinak na smrady mám teď nějaký divný vkus, děsně se mi líbí různé výfukové plyny a tak ![]()
Ivuško: kdysi jsi tu psala, že Ondra nechce pořád chodit… Kolik mu bylo když začal? Šimon má necelých 16 m a já na to chození čekám jak na smilování… A on pořád vypadá, že na to z vysoka kašle. Do kdy je jeste normální nechození?
pomeranca píše:
Ivuško: kdysi jsi tu psala, že Ondra nechce pořád chodit… Kolik mu bylo když začal? Šimon má necelých 16 m a já na to chození čekám jak na smilování… A on pořád vypadá, že na to z vysoka kašle. Do kdy je jeste normální nechození?
Chodí teď tak měsíc, takže začal v 18 měs. To je pokud vím takový nějaký limit pro samostatnou chůzi. Teď to dohnal extra rychle a chodí skoro stejně dobře jak kluk od sousedů, co chodí už skoro půl roku. Pokud ti nějak celkově nestagnuje, chodí kolem nábytku atd. a nemá prokázaný nějaký problém, nechala bych to být, u Ondry to byla čistě záležitost návyků a lenosti, prostě proč by chodil, když lezením se všude taky dostane.
ivuska.h píše:pomeranca píše:Chodí teď tak měsíc, takže začal v 18 měs. To je pokud vím takový nějaký limit pro samostatnou chůzi. Teď to dohnal extra rychle a chodí skoro stejně dobře jak kluk od sousedů, co chodí už skoro půl roku. Pokud ti nějak celkově nestagnuje, chodí kolem nábytku atd. a nemá prokázaný nějaký problém, nechala bych to být, u Ondry to byla čistě záležitost návyků a lenosti, prostě proč by chodil, když lezením se všude taky dostane.
Ahoj! ![]()
Tyna zacla v 19ti a ja to neresila vubec, protoze nam znami z Nemec rekli, ze u nich se to neresi do dvou let, pokud je dite jinak ok. Ale je to otravny ![]()
Jinak koukam, samy zajimavy tema
Muj si vzal nedavno OCR, protoze mne skolila asi chripka. Varil mi zazvor, ja jen spala… fakt jsem si to uzila
No byl doma teda jen 3 dny
Jinak pro nej uklid kuchyne znamena odnest nadobi ze stolu o metr dal a polozit na linku. Mycku mame 8 let, ale asi si ji jeste nevsiml. Na druhou stranu se postara o deti. Prijde mezi pul 8 a 8, vykoupe a zazene do pelechu. Ja prcham na balkon s pradlem a nechci nic vedet ![]()
No on je jinak pohybově dost šikovný, nábytek obchází s jistotou, ale jak nemá oporu, jde na 4. Tu a tam ho vedu za 1 ruku, přijde mi, že tím mu nejmíň tvořím špatné návyky, to taky chodí dost schopně. Teď se naučil lozit na židle.
pomeranca píše:
No on je jinak pohybově dost šikovný, nábytek obchází s jistotou, ale jak nemá oporu, jde na 4. Tu a tam ho vedu za 1 ruku, přijde mi, že tím mu nejmíň tvořím špatné návyky, to taky chodí dost schopně. Teď se naučil lozit na židle.
Malá taky ještě nechodí sama a kukni na metřík kolik jí je
..Za ruku už ale ujde i kilometr v kuse
..Taky jsem z toho měla strach, ale uklidnily mě holčiny jako Asha…Důležité je, když to dítě nesetrvává ve vývoji na místě a vidíš u něj pokroky - přesto že jsou menší než u vrstevníků..No Mája snad už brzo chodit bude. Už stojí i bez držení a tleská si u toho, tak teď už jen ten první krůček udělat
.
mě hlavně nebaví se s ním pořád tahat… je teda fakt, že poslední dobou ho trochu víc nutím aby se pohyboval sám (zavolám na něj, že je večeře a on přileze z pokoje. ) Ale jestli to bude mít vliv na chození, to nevím. Jinak pokroky určitě jsou, všimla jsem si hlavně rozvoje jemné motoriky (strká klíč do zámku, prsty předvádí šmik šmik---)
pomeranca píše:
Jinak pokroky určitě jsou, všimla jsem si hlavně rozvoje jemné motoriky (strká klíč do zámku, prsty předvádí šmik šmik---)
Nám zase nejde ta jemná motorika, malá je šikovná co se týče takových těch věcí jako ukaž mi kde máš nos, oči a tak, to umí celé tělo, dokonce i ví kde je miminko v bříšku, umí ukázat a udělat 6zvířat (pes, kačena, králík, ryba, kráva, klokan), umí předvést dvě básničky, ale neumí třeba skládat kostky na komínek, provlékat ty kuličky na těch drátech, prostě takové ty věci s rukama to neumí. Hraju si s ní hodně s kotkama, chodíme i do MC, kde si hraje, ale já si myslím že u ní je to o tom, že nevydrží u něčeho jen tak sedět a ještě když jí to nebaví. U knížky se zvířatky vydrží klidně hodinu ![]()