Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Brunifid píše:M-a-j-a píše:Na to já bych jí řekla, že dítě je po mně, tak proč čeká, že bude normální
Mirii mě to nevadíJen tchýně se pokaždé ptá, jestli je to normální
![]()
Vidíš to mě nenapadlo
Ale já nejsem taková pohotová a hlavně..... no radši nerozebírat, protože bych se zase rozčílila
![]()
Mirii to jo. To víš M. chodil dříve než měl rok, v půl roce jedl všechno i svíčkovou, zuby měl dříve, no malá je asi nemocná, když ještě nemá zuby.
M-a-j-a píše:
Mirii to jo. To víš M. chodil dříve než měl rok, v půl roce jedl všechno i svíčkovou, zuby měl dříve, no malá je asi nemocná, když ještě nemá zuby.
Mi řekni kdo nechodil dříve než v roce
- všichni chodili, ale je chození a chození, že? Co si budeme povídat. Já taky slyším od mamky neustále že jsem v září nastoupila do jeslí (bylo mi 10m), chodila jsem, byla jsem přes den bez plín, uměla jsem pít z normálního hrníčku atd. atd. atd. Poslechnu, odkývu, vypustím ![]()
M-a-j-a píše:Brunifid píše:M-a-j-a píše:Na to já bych jí řekla, že dítě je po mně, tak proč čeká, že bude normální
Mirii mě to nevadíJen tchýně se pokaždé ptá, jestli je to normální
![]()
Vidíš to mě nenapadlo
Mirii to jo. To víš M. chodil dříve než měl rok, v půl roce jedl všechno i svíčkovou, zuby měl dříve, no malá je asi nemocná, když ještě nemá zuby.Ale já nejsem taková pohotová a hlavně..... no radši nerozebírat, protože bych se zase rozčílila
![]()
Já už na tohle pohotová jsem. Leta praxe a odříkání ![]()
Včera jsem byla chvíli s malou venku, hnusně a zima bylo, měla šusťákovou bundu, má delší rukávy, tak jí tam občas zajela tlapka, říkám si nevadí, aspoň jí nebudou mrznout ručičky. No co myslíš, tchýně naběhla a „pojď já ti to ohrnu“ - já stála vedle dítěte a ona už jí to ohrnovala. Sdělila jsem, že kdybych chtěla, aby to měla ohrnutý, tak jí to ohrnu sama, ale ono je osm stupňů, tak nevím, proč by měla mít rukávy ohrnutý po lokty! Sklapla a dala pokoj.
Držet jazyk za zuby není vždycky dobrá strategie, člověk je pak akorát nasratej jak papiňák…
S nočníkem mě nikdo neprudí, s chozením to bylo, že tenhle a tamten chodil na 11 měsících. Teď už to taky neposlouchám. Řekla jsem, že je naopak dobrý, když dítě co nejdýl leze, za ručičky jak opičku ji nikdo tahat nebude a hotovo dvacet. Ona je naštěstí mamánek, takže se ani od nikoho nenechá. ![]()
Bruni tak to ti závidím. Já si pusu neumím otevřít a taky bych byla ještě horší než jsem a poslouchat stěžování a fňukání se mi fakt nechce.
M-a-j-a píše:
Bruni tak to ti závidím. Já si pusu neumím otevřít a taky bych byla ještě horší než jsem a poslouchat stěžování a fňukání se mi fakt nechce.
Jestli máš být hrozná a má Tě někdo drbat, tak se tomu stejně nevyhneš. Mně je třeba fuk, co o mně kdo trousí za zádama.
Jestli to máš jednou za měsíc, to se dá vydržet. Když to máš denně, tak je blbost to v sobě furt dusit.
Brunifid píše:M-a-j-a píše:Jestli máš být hrozná a má Tě někdo drbat, tak se tomu stejně nevyhneš. Mně je třeba fuk, co o mně kdo trousí za zádama.
Jestli to máš jednou za měsíc, to se dá vydržet. Když to máš denně, tak je blbost to v sobě furt dusit.
No naštěstí to nemám tak často. Akorát to vždycky schytne chlap ![]()
Hele jednu dobu jsem vylezla s malou ven a to bylo furt: „Co ti to maminka dala? Maminka ti to nepůjčí?“ a tak podobně, maminka byla ošklivá a nic tomu dítěti nedopřála. Ona to teda nemyslela asi tak zle, ale když to posloucháš pátej den, tak to nasere. Tak jsem jednoho dne zareagovala „Holt to dítě má strašnou matku, bude si muset zvyknout, co se dá dělat“ Hele a od té doby jsem nic podobného neslyšela ![]()
Jasné, když to máš denně, tak to jednou musí bouchnout.
Já bych to denně asi taky nevydržela.
jo tohle ja slychavam od moji mamky kdyz mluvi na stepku, ta mam vid, zase ti tohle nedala, nebo ta mama ani napit ti neda, nebo se vytacim s kocarem ve dverich, drzim si je a slysim ta mama si s nicim neporadi vid no a to uz bych strilela…ted me to sice sejri ale dite z toho nic nema ale donekonecna to takhle dal nejde, aby mi dite jednou reklo mami ty jsi takova a makova tim ze do ni nekdo bude hustit jak ma neschopnou matku ![]()
no nic…
pomeranco a to delas s klasickyho mlika nebo z vody??
Mirii píše:
Ja davala male tyhle veci daaavno pred zubama, mozna mela max.2 ,ted jich ma 6dasnema rozdrti krasne vsechno co potrebuje
Asi jak které dítě rozdrtí dásněmi. Stela stále nemá jediný zub a prostě jídlo jako jablko, brambora, mrkev, hrozno, prostě nerozdrtí ani náhodou.
Dokáže akorát kukuřičnou křupku a slinama rozpustit chleba.
ahoj holky. měla bych jeden dotaz trochu mimo hlavní téma této diskuze, ale myslím, že je tu řada z vás, které jsou „kvalifikované“ mi poradit ![]()
Sháním bundu na nošení do tohoto hnusného počasí a i přes zimu. Mám Manducu a mládě 1 rok (9 kg).
Dnes jsem viděla AngelWings softshelovou bundu u jedné maminky. Myslím, že to byla tato
Ona byla spokojená, ale má ji dost krátce.
Zajímaly by mě vaše zkušenosti a rady. Předem moc díky.
eivlis píše:
ahoj holky. měla bych jeden dotaz trochu mimo hlavní téma této diskuze, ale myslím, že je tu řada z vás, které jsou „kvalifikované“ mi poradit![]()
Sháním bundu na nošení do tohoto hnusného počasí a i přes zimu. Mám Manducu a mládě 1 rok (9 kg).
Dnes jsem viděla AngelWings softshelovou bundu u jedné maminky. Myslím, že to byla tatoOna byla spokojená, ale má ji dost krátce.
Zajímaly by mě vaše zkušenosti a rady. Předem moc díky.
Já ji ještě nemám, ale chci si ji koupit… brzo
Ale byla mi právě tady (na emimi) doporučena ![]()
Ahoj holky, já se zeptám - mimo téma - mám 6.týdenní slečnu, přes 6 kilo a 60 cm - chtěla bych radu - Jaký úvaz na nošení? Máme ještě 3 plenky navíc, takže jsme jak doširoka, tak do výšky… Kolíbku s křížem? Prosím… Zatím tápám, ale nevzdávám se a zkouším úvazy. Při klukovi jsem to vzdala, byl taky velikej a holka je ještě větší
. Díky…
O bundě ani nemluvím… Zítra vyrazím do města hledat bundu na slona
.