Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jdu se zeptat sem, i když to je OT.
Nemáte některá zkušenosti s odrážedlem PUKY PUKYLINO nebo PUKY WUTCH?
http://www.zbozi.cz/…e-odrazedlo/?…
Chtěla bych to pro malou k vánocům (16m), tak aby si případně jezdila po bytě a na jaro aby jezdila venku. Myslíte že je to stabilní? Kvalitní? Máte s tím někdo zkušenost? Dík
Petko, tohle jsem strašlivě řešila před nedávnem ![]()
Pak jsem nechala babičku koupit enduro, už to největší, ona než pochopí, jak se na tom odráží, tak do něj doroste. Zatím si na to sedne a já ji vozím, měli by k tomu prodávat náhradní záda ![]()
Ale Puky se mi líbilo hrozně moc. Já už bych brala to větší, P. měla na roce 79cm.
Já uvidím, jak bude drandit na tom enduru, na ven to bude počítám až na jaře, přes zimu může trénovat doma. A pak bych vzala od Puky to koloodrážedlo, až bude větší.
Tak malá má 75cm ve skoro 14m. Takže ona je malá docela, ale taky bych to chtěla hlavně až na jaro, tak přemýšlím o tom větším. Já potřebuju aby to zvládla do května a uvolnila kočár
![]()
Ona zkoušela enduro ale taky nevěděla co má dělat, umí ho akorát tlačit a tak
a když na něj lezla tak přepadlo, přišlo mi to nestabilní. Tohle by možná vzládla, ale nevím, váhám, je to dost peněz.
Presne, mame to nejmensi koloodrazedlo Puky. Tohle 4kolovy je hodne mrnavy a rekla bych, ze se z nej rychle vyroste, za tu cenu. U nas ted frci taky to vetsi Enduro
Ma ho od roka a pul a jeste vydrzi. Zatim nejlepsi odrazedlo u nas (mame asi 4
)
To Puky mi taky přijde stabilnější, enduro jí musím držet, je dost lehké. Zas až ho budu přenášet, tak to jistě uvítám. Na enduro jsem ještě neslyšela od maminek žádnou stížnost a stojí třetinu toho co Puky, tak jsem nakonec vsadila na jistotu.
Jinak to Pukylino nabízela Pastelka.
PetkaK píše:
Jdu se zeptat sem, i když to je OT.Nemáte některá zkušenosti s odrážedlem PUKY PUKYLINO nebo PUKY WUTCH?
Chtěla bych to pro malou k vánocům (16m), tak aby si případně jezdila po bytě a na jaro aby jezdila venku. Myslíte že je to stabilní? Kvalitní? Máte s tím někdo zkušenost? Dík
to Pukylino ma Carey… ja ho chci taky kupovat ![]()
EDIT: tak kecam, to cerveny ma… ![]()
Brunifid píše:
Mně malá taky nechodí. postaví se teda i v prostoru, chvíli stojí, ukazuje nebo má něco v tlapce. Umí si i ze stoje udělat dřep a podat to, co leží na zemi. A udělá tak tři kroky i bez opory, s oporou lítá dost. Neřeším, ona sama začne.
Postaví kostičky na sebe, ale zas neukazuje básničky. Jako by tušila, že i mne víc baví ty kostičky než infantilní básničkyJá snad nepsala, že chlapa nezajímá dítě! Jen že musí dostat pokyn typu „teď chvíli hlídáš ty“. Kohoutky u nás netečou, umyvadla v koupelně máme dvě. Jak napsala trefně Mirii, tak na eMimino si čas najdu, že. Takže mi to ani nevadí, že chlap nevaří a nešúruje záchody. Když je nejhůř, tak na pořádání umí i oškrábat brambory apod., o víkendu mi vaří ranní kafe a čaj. Jen se k té domácnosti prostě nehrne a já to chápu, taky bych se nehrnula, kdybych nemusela.
Já zas umím řezat dříví a co jsme spolu, tak to dělat nemusím.
Sice dělení prací na mužské a ženské nemám ráda, ale momentálně je to o tom, co se dá dělat s dítětem, dělám já a na druhou stranu se po mně ale nechce, abych lezla po střeše a rozebírala trámy.
Absolutně souhlasím s druhým odstavcem:-) Je pravda,že zas moc ani po něm nechci,protože uklízím ráda. Spíš bych ocenila kdyby to ocenil
Ale jak říkáš ty a MIrii,na net čas máme
Když nco chci, musím mu to říct a když vystihnu,že má dobrou náladu,tak to klidně udělá
No dost chlapů…
Jinak,holky,jak píšete co ty vaše dti umí…Já vůbec nevím jak si s tím mojim Edíkem hrát. Má sice 17 msíců,ale mentálně je tak na cca 11měsíců. Zatím u žádné hry moc nevydrží. Občas dá pár kroužků na tyč a umí dát balonek do pusinky žirafy a ten pak s hudbou sjede po tobogánu… Ane nevím co výchovného na jemnou motoriku mu koupit…Trochu mě lákají ty korálky na drátkách,ale nevím jestli by s tím něco dělal…on spíš s věcma hází, než by si s nima hrál…Ale nějak ho to naučit musím ![]()
Dneska jsem prala 32 plínek za dva dny, myslím, že to je zatím rekord… asi budu prát denně
nebo co, to už se skoro nevejde do pračky ![]()
Poli má pukylino. Poli na něm krásně jezdila v herně a tak jsme jí ho koupili . Narozdíl od endura je tichý.
Dopadlo to tak, že venku jezdí na enduru (má to malé), velké nechce. Doma má pukylino.
Mně se líbí víz než enduro, cene je vyšší. Ale nevím, zda bych ho ted koupila znovu. ![]()
Holky, kdo máte registraci na farmers, pošlete nám hlasík, díky!
http://www.farmers.cz/…uct_info.php?…
asha píše:
Presne, mame to nejmensi koloodrazedlo Puky.
Myslíš tohle? http://odrazedla.heureka.cz/…r-m-cervene/
To ale asi není vhodné pro tak malé dítě, ne?
Safra to je zas dilema, co jí kooupit. Enduro ani malé ani velké jí nevyhovuje (zatím), taková ta klasická motorka žluto-červená-modrá jí taky nevyhovuje. Enduro i ta motorka se mi zdá i docela široké, kdežto to Pukylino už méně, ale neměla jsem možnost to vidět naživo a ani asi mít nebudu, to se u nás určitě nikde neprodává. ![]()
PetkaK píše:asha píše:
Presne, mame to nejmensi koloodrazedlo Puky.Myslíš tohle? http://odrazedla.heureka.cz/…r-m-cervene/
To ale asi není vhodné pro tak malé dítě, ne?
Safra to je zas dilema, co jí kooupit. Enduro ani malé ani velké jí nevyhovuje (zatím), taková ta klasická motorka žluto-červená-modrá jí taky nevyhovuje. Enduro i ta motorka se mi zdá i docela široké, kdežto to Pukylino už méně, ale neměla jsem možnost to vidět naživo a ani asi mít nebudu, to se u nás určitě nikde neprodává.
Jj, jen mame modry.
Pokud to chces na jaro, bude uplne jina situace. Ben dostal Enduro loni k Vanocum a malem se na nem zabil
Ma teda to velky. A na jare uz na nem jezdil jak drak.
Kdyz jsem segre v zime doporucovala to mrnavy Pukylino, mela jeji mala rok a pul. Byli se na nej podivat a bylo maly. Ona je teda trochu vetsi, ale zas ne moc. Takze abyste to pak nemeli fakt jen na chvili.
Mozna byt tebou ji zmerim nohy a porovnam s rozmerama toho Pukylina.
Brokianaa píše:Brunifid píše:Absolutně souhlasím s druhým odstavcem:-) Je pravda,že zas moc ani po něm nechci,protože uklízím ráda. Spíš bych ocenila kdyby to ocenil
Mně malá taky nechodí. postaví se teda i v prostoru, chvíli stojí, ukazuje nebo má něco v tlapce. Umí si i ze stoje udělat dřep a podat to, co leží na zemi. A udělá tak tři kroky i bez opory, s oporou lítá dost. Neřeším, ona sama začne.
Postaví kostičky na sebe, ale zas neukazuje básničky. Jako by tušila, že i mne víc baví ty kostičky než infantilní básničkyJá snad nepsala, že chlapa nezajímá dítě! Jen že musí dostat pokyn typu „teď chvíli hlídáš ty“. Kohoutky u nás netečou, umyvadla v koupelně máme dvě. Jak napsala trefně Mirii, tak na eMimino si čas najdu, že. Takže mi to ani nevadí, že chlap nevaří a nešúruje záchody. Když je nejhůř, tak na pořádání umí i oškrábat brambory apod., o víkendu mi vaří ranní kafe a čaj. Jen se k té domácnosti prostě nehrne a já to chápu, taky bych se nehrnula, kdybych nemusela.
Sice dělení prací na mužské a ženské nemám ráda, ale momentálně je to o tom, co se dá dělat s dítětem, dělám já a na druhou stranu se po mně ale nechce, abych lezla po střeše a rozebírala trámy.Ale jak říkáš ty a MIrii,na net čas máme
Když nco chci, musím mu to říct a když vystihnu,že má dobrou náladu,tak to klidně udělá
No dost chlapů…
Jinak,holky,jak píšete co ty vaše dti umí…Já vůbec nevím jak si s tím mojim Edíkem hrát. Má sice 17 msíců,ale mentálně je tak na cca 11měsíců. Zatím u žádné hry moc nevydrží. Občas dá pár kroužků na tyč a umí dát balonek do pusinky žirafy a ten pak s hudbou sjede po tobogánu… Ane nevím co výchovného na jemnou motoriku mu koupit…Trochu mě lákají ty korálky na drátkách,ale nevím jestli by s tím něco dělal…on spíš s věcma hází, než by si s nima hrál…Ale nějak ho to naučit musím
A chodíš s malým někdo do nějakého SPC?? Tam by určitě poradili jak s ním pracovat a rozvíjet motoriku.
No právě, že tady v Ostravě je jen dětský stacionář kam chodíme na RHB,ale to je jen o té hrubé motorice. Ale co se týče té jemné a vůbec hry…to nikdo moc neporadí…
Ještě jsem si teď psala s jednou kamarádkou (má holčičku s DS 2,5letou) a ta teď byla v nějaké speciální školce a děti si tam spolu hráli. Půjdu tam s ní,tak třeba mi poradí. Ale nevím no, jsou tam spíš starší děti tak nevím jestli budou vědět co s takovým malým. Ale za zkoušku nic nedám
Ale je to tu v Ostravě co se tohoto týče na houby…co si nezjistíš,to nemáš…
Postaví kostičky na sebe, ale zas neukazuje básničky. Jako by tušila, že i mne víc baví ty kostičky než infantilní básničky
Já snad nepsala, že chlapa nezajímá dítě! Jen že musí dostat pokyn typu „teď chvíli hlídáš ty“. Kohoutky u nás netečou, umyvadla v koupelně máme dvě. Jak napsala trefně Mirii, tak na eMimino si čas najdu, že. Takže mi to ani nevadí, že chlap nevaří a nešúruje záchody. Když je nejhůř, tak na pořádání umí i oškrábat brambory apod., o víkendu mi vaří ranní kafe a čaj. Jen se k té domácnosti prostě nehrne a já to chápu, taky bych se nehrnula, kdybych nemusela.
Sice dělení prací na mužské a ženské nemám ráda, ale momentálně je to o tom, co se dá dělat s dítětem, dělám já a na druhou stranu se po mně ale nechce, abych lezla po střeše a rozebírala trámy.