Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Brokianaa píše:
No právě, že tady v Ostravě je jen dětský stacionář kam chodíme na RHB,ale to je jen o té hrubé motorice. Ale co se týče té jemné a vůbec hry…to nikdo moc neporadí…Ještě jsem si teď psala s jednou kamarádkou (má holčičku s DS 2,5letou) a ta teď byla v nějaké speciální školce a děti si tam spolu hráli. Půjdu tam s ní,tak třeba mi poradí. Ale nevím no, jsou tam spíš starší děti tak nevím jestli budou vědět co s takovým malým. Ale za zkoušku nic nedám
Ale je to tu v Ostravě co se tohoto týče na houby…co si nezjistíš,to nemáš…
Hmm a co tak se obrátit na nějakou rannou péči, ty v OV určitě jsou.
Kde chodíš do stacionáře na rehabky?
Do Poruby do stacionáře. Ranná péče tady je ale nezabývají se downovým syndromem ![]()
Dneska jsme byli na návštěvě… Simonovi se tam asi moc nelíbilo, protože během 2 hodin zlikvidoval 4 pliny, do té jediné bez separačky pustil parádní průjem. Ještě že tam měli koupelnu… Doufam že to půjde vyprat, taková krásná anavka to byla.
Brokianaa píše:
Do Poruby do stacionáře. Ranná péče tady je ale nezabývají se downovým syndromem
To že nezabývají ti přímo řekli????
Tak to pak už nevím co poradit.
Já do stacíku do Poruby chodila na rehabky s Týnkou, ona chodila do SPC pro sluch. postižené, tak že jsme do stacíku dcházeli jen na ty rehabky. Ale když byl nějaký problém s motorikou, tak SPC kontaktovalo stacík a domluvila se společná schůzka, kde ukázali jak motivovat jemnou motoriku atd. Tak se tak zkus poptat.
![]()
Myslíš,že se mám zeptat ve stacíku ohledně té jemné motoriky? Jinak jsem volala do ranné péče a tam mi řekli že se zabývají jen sluchově a zrakově postiženými. Přitom downíků je celkem dost,tak nechápu proč pro n nco taky neexistuje…človk v podstatě od začátku tápe a hledá info na netu,což ne vždy je správné…kolikrát jsem se dozvěděla tak hnusné informace,že už na netu ani nehledám… A ještě blbý dotaz
co je SPC?
Brokianaa píše:
Myslíš,že se mám zeptat ve stacíku ohledně té jemné motoriky? Jinak jsem volala do ranné péče a tam mi řekli že se zabývají jen sluchově a zrakově postiženými. Přitom downíků je celkem dost,tak nechápu proč pro n nco taky neexistuje…človk v podstatě od začátku tápe a hledá info na netu,což ne vždy je správné…kolikrát jsem se dozvěděla tak hnusné informace,že už na netu ani nehledám… A ještě blbý dotazco je SPC?
Já bych se ve stacíku zeptala, vždyť tam mají i školu pro děti s různými vadami.
SPC je Speciálně pedagogické centrum. ![]()
Např. tady nějaké spc v OV http://sites.google.com/…tesinska/spc
určitě jich je více, zkus pohledat a nějaké zkontaktovat.
Jinak jsem byla velmi spokojená s SPC ve Frýdku-Místku, tak že klidně zkus napsat či zavolat i tam, určitě poradí zda můžete třeba k nim a nebo dají nějaké kontakty na nějaké SPC v OV.
http://www.ruzovka.eu/…icke-centrum
JInak jestli chceš, tak piš klidně přes SZ, aby se třeba holky nezlobily, že jim to tady zaplácáváme něčím jiným než plínama. ![]()
Katy2 píše:
JInak jestli chceš, tak piš klidně přes SZ, aby se třeba holky nezlobily, že jim to tady zaplácáváme něčím jiným než plínama.
To jo, tadya se nikdy nic jiného než plíny neprobírá, co? Předevčírem chlapi, včera odrážedla,… ![]()
Brunifid píše:Katy2 píše:To jo, tadya se nikdy nic jiného než plíny neprobírá, co? Předevčírem chlapi, včera odrážedla,…
JInak jestli chceš, tak piš klidně přes SZ, aby se třeba holky nezlobily, že jim to tady zaplácáváme něčím jiným než plínama.
No to jo…já kdyžtak vymyslím nějaké téma na zítra:-) ať se nemusíme bavit o plínkách ![]()
Katy, moc děkuji za odkazy. Budem se od ledna stěhovat do Václavovic tak ještě popřemýšlím co bych měla blíž. Ale je pravda,že jsem teda vůbec neměla ponětí o SPC…Moc děkuji ![]()
Brokianaa píše:Brunifid píše:No to jo…já kdyžtak vymyslím nějaké téma na zítra:-) ať se nemusíme bavit o plínkáchKaty2 píše:To jo, tadya se nikdy nic jiného než plíny neprobírá, co? Předevčírem chlapi, včera odrážedla,…
Katy, moc děkuji za odkazy. Budem se od ledna stěhovat do Václavovic tak ještě popřemýšlím co bych měla blíž. Ale je pravda,že jsem teda vůbec neměla ponětí o SPC…Moc děkuji
No tak z Václavovic to máš 100% blíže do FM, když tak jim zkus jen napsate email, oni jsou fakt strašně ochotní a milí. Fakt ti tam když tak poradí na koho a kde se obrátit.
![]()
Super
Moc děkuju!!!! Prostuduju stránky a zkusím tam pisnout.
Mahja píše:
Holky, kdo máte registraci na farmers, pošlete nám hlasík, díky!
http://www.farmers.cz/…uct_info.php?…
Máš to tam. ![]()
PetkaK píše:pomeranca píše:Nám zase nejde ta jemná motorika, malá je šikovná co se týče takových těch věcí jako ukaž mi kde máš nos, oči a tak, to umí celé tělo, dokonce i ví kde je miminko v bříšku, umí ukázat a udělat 6zvířat (pes, kačena, králík, ryba, kráva, klokan), umí předvést dvě básničky, ale neumí třeba skládat kostky na komínek, provlékat ty kuličky na těch drátech, prostě takové ty věci s rukama to neumí. Hraju si s ní hodně s kotkama, chodíme i do MC, kde si hraje, ale já si myslím že u ní je to o tom, že nevydrží u něčeho jen tak sedět a ještě když jí to nebaví. U knížky se zvířatky vydrží klidně hodinu
Jinak pokroky určitě jsou, všimla jsem si hlavně rozvoje jemné motoriky (strká klíč do zámku, prsty předvádí šmik šmik---)
No když tě tak čtu, tak mám asi holku hodně pozadu. Ta moje teda neumí kvanta věcí z toho, co píšeš. ![]()