Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky, co máte tak „pracovité“ manžely – k čemu takový chlap teda je? Asi teda donese domů nějaké peníze, ale co pak? Jaký je to partner pro život, když o společné děti se nepostará a ještě kafrá, že chodí do práce atd.? To je fakt děs…
Flyingfrog píše:
Teda já mít doma takové chlapy, tak je asi zabiju.Holky, asi blbá otázka, ale to se nedá zjistit dřív? Jaký na věci ohledně dětí, rodičovství mají názor? Já nastolila tvrdý pořádek ještě dávno před otěhotněním.
Nezabiješ, zvykneš si a začneš kmitat sama.
Popravdě - já na chlapa, co by se přerazil v domácnosti, nikdy zvyklá nebyla, z domu už vůbec ne. Mně by se snad takovej ani nelíbil, asi bych si myslela, že je defektní
![]()
Brokianaa píše:Čemu se divíš? Chlap zvládne právě jednu věc. Nikoliv koukat na TV a u toho periferně hlídat dítě a nedej Bože si s ním ještě hrát. Když od něj něco chceš, musíš ho oslovit, přesvědčit se, že vnímá, holou větou sdělit požadavek a zpětnou vazbou se přesvědčit, že pochopil
On ho prostě nevnímá i když je doma…Buď si s ním jde konkrétně hrát (max.10 minut,ale říká, že to bylo tak 45minut) a když ho nemám v dohledu já,Edíka,tak mu musím říct : Hlídej Edu a počkat jestli milost pán vůbec poslouchá
ivuska: On nekafrá, že chodí do práce, on pracuje rád ![]()
ivuska.h píše:
Holky, co máte tak „pracovité“ manžely – k čemu takový chlap teda je? Asi teda donese domů nějaké peníze, ale co pak? Jaký je to partner pro život, když o společné děti se nepostará a ještě kafrá, že chodí do práce atd.? To je fakt děs…
O dítě se třeba nepostará, ale pomývá nádobí, vysává, utírá prach, pomyje podlahu, jednou týdně umyje záchod a koupelnu
- domácích prací dělá víc než já
a dost často teď třeba i vyžehlí. K tomu chodí to práce, kde toho bohužel taky nemá málo. A do toho budeme dělat pokoj (tzn seškrábat stěny, namalovat, položit koberec).
O víkendech jsme víceméně skoro furt u našich nebo u tchánů, takže volný víkend skoro ani nemáme (teď v říjnu budeme mít volný víkend tento, jinak ne, pořád něco).
Mě vadí že má laxní přáístup k holce když něco po něm chci, ale na druhou stranu vím, že kdyby musel tak se postará, jenže on prostě nemusí ![]()
PetkaK píše:
pomývá nádobí, vysává, utírá prach, pomyje podlahu, jednou týdně umyje záchod a koupelnu-
No vidíš, ten můj mi tohle všechno připomene, že mám udělat. A pak že není všímavej ![]()
Tak ten můj si asi myslí, že se to dělá samo
Až budem bydlet na baráku tak už doma neudělá vůbec nic, protože tam se bude muset nejen dodělat na baráku,ale i komplet předělat zahrada…v zimě topit (mamé norm.klasický,nějaký eko kotel). Takže zas na druhou stranu možná plus pro mě, že už teď jsem zvyklá dělat v domácnosti vše sama ![]()
No z takového chlapa by mě asi taky švihlo, co doma nic neudělá.
To, že doma pomáhá mi příjde automatické, jsme na baráku a práce je tu až, až, třeba teď je s holkama venku a uklízí piliny po dřevu co řezal a sekal na zimu. Takže pokud je práce venku, tak po něm nějakou pomoc s úklidem doma nechci, ale když je škaredě a nemusí se učit( dělá ještě VŠ), tak uklízí se mnou, neznám to že by si lehnul k TV, až třeba večer, a když není v práci, tak automaticky koupe a ukládá mladší on- a to né proto že jsem teď těhotná, dělal to od příchodu z porodnice.
Holky chlap se zapoji az kdyz to po nem vyzaduje dite
Muj. Taky byl zvyklej sedet si o vikendech u oc, cumet na telku apod.....nenapadne jsem se vsim smerovala Denisku na nej a dnes uz nevi co to je si sednout k pc a cist si zpravy
Deniska si ho vola ke kazde potrebne veci
zachod,cteni knizek,kresleni apod
dokud byla mala,tak ji taky uspesne prehlizel…s druhou uz je to super, je vycvicenej od Denisky a tudiz se venuje i male ve veku kdy si starsi ani nevsimal.....
Ja teda zadne domaci prace po Romanovi nechci, sem doma a co si budeme povidat cas na krafani na netu taky mame,ze
ale chci po nem aby byl schopnej starat se o deti, okope,nachysta jidko, v noci vstava ke starsi, uspava ji apod
zlatej neni ani omylem,ale da se na nej tlacit a vynutit si urcite ustupky…jako treba vecerni ukliei kuchyne, ne kazdy den,ale vetsiou ano..ja to delam 2 x denne a prijde mi ze tim zabiju vzdycky aspon odinu casu, tak on to dela asoon vecer ![]()
No to je pravda, že někdy si říkám, že tady jsem snad furt:-) A na to čas mám:-) Většinou tady párkrát za den kouknu když zrovna sednu a chci chvíli nic nedělat… Je pravda, že jak bylo hezky, tak jsem se snažila být co nejvíc venku a tudíž ten čas tak rychle letěl a já nic nestíhala…Teď jak bude hnusně tak budu sedět doma a zas bude klidněji. Akorát mi chybí se třeba kouknout na nějaký film,nebo jen tak v klidu kouknout na tv. I večer když malý usne tak sednu k tv a furt odskakuju…tam umýt nádobí,tam nachystat si večeři,uklidit hračky co jsou rozházené po celem bytě…A choť si spokojeně hoví u telky a to mě vždy točí. Jinak mé drahé dítě si dnes po obědě schruplo 15 minut. Teď už je protivný, že hrůza,ale má smůlu. Spát půjde až o půl sedmé. Bojím se, že by se jinak vzbudil v noci a nebo zas hodně brzo ráno…
Brunifid píše:Flyingfrog píše:Nezabiješ, zvykneš si a začneš kmitat sama.
Teda já mít doma takové chlapy, tak je asi zabiju.Holky, asi blbá otázka, ale to se nedá zjistit dřív? Jaký na věci ohledně dětí, rodičovství mají názor? Já nastolila tvrdý pořádek ještě dávno před otěhotněním.
Popravdě - já na chlapa, co by se přerazil v domácnosti, nikdy zvyklá nebyla, z domu už vůbec ne. Mně by se snad takovej ani nelíbil, asi bych si myslela, že je defektní![]()
No nezvykla bych si. Já bych si prostě takového chlapa nevzala.
Nevím, proč by chlap, co si umí uvařit a postarat se o sebe/dítě měl být nějak divný. Je asi jiné, když máte barák, kde jsou třeba k dělání „mužské“ práce, ale co v paneláku?
Flyingfrog píše:Brunifid píše:No nezvykla bych si. Já bych si prostě takového chlapa nevzala.Flyingfrog píše:Nezabiješ, zvykneš si a začneš kmitat sama.
Popravdě - já na chlapa, co by se přerazil v domácnosti, nikdy zvyklá nebyla, z domu už vůbec ne. Mně by se snad takovej ani nelíbil, asi bych si myslela, že je defektní![]()
Nevím, proč by chlap, co si umí uvařit a postarat se o sebe/dítě měl být nějak divný. Je asi jiné, když máte barák, kde jsou třeba k dělání „mužské“ práce, ale co v paneláku?
Asi tak, podle mě se to dá slušně otestovat už před svatbou/dětma… My sice máme byt, ale se zahrádkou, kde je práce dost, ty technické věci dělá čistě manžel (taky v bytě – vrtání, montování…), já zas vařím a peru, tak to vyjde tak nastejno. No a o ty další věci se holt musíme podělit rovným dílem, jelikož já taky pracuju (kdyby ne, tak by byla situace jiná). Reálně teda o něco víc věcí doma dělám já, třeba nikdy neumýval koupelnu nebo záchod, málokdy cpe myčku (to jsem mu už dokonce i zakázala, protože to dělá hrozně neefektivně a mě to irituje
), ale podlahy zas vytírá téměř výhradně, vysávání tak půl napůl. No a o děcka se staráme napůl, když jsme doma oba, i když děcka ho dost terorizují, jak je jim vzácnější, takže ve výsledku se o ně asi míň starám já ![]()
No a samozřejmě cestou z práce nakupuje, společně na nákup jezdíme max. 1× týdně.
Tak u nás to je podobně jako u Ivushky, akorát, teď když jsem už na konci 7.měsíce, tak umyje někdy i záchod a koupelnu, ale většinou to dělám ještě já. ale co se týče technických věcí, to je plně v jeho režii.
A jak píše Fly- taky bych si nezvykla, bych ho musela uškrtit, nebo bychom spolu prostě nezůstali ![]()
Fly: Já bych zas nechtěla chlapa, co by mě nutil bydlet v králíkárně ![]()
ivuska.h píše:
My sice máme byt, ale se zahrádkou, kde je práce dost, ty technické věci dělá čistě manžel (taky v bytě – vrtání, montování…), já zas vařím a peru, tak to vyjde tak nastejno. No a o ty další věci se holt musíme podělit rovným dílem, jelikož já taky pracuju (kdyby ne, tak by byla situace jiná).
Já do práce nechodím a kolem baráku máme osm tisíc čtverečních metrů. Ještě něco chceš srovnávat?
ankasz píše:
Tak u nás to je podobně jako u Ivushky, akorát, teď když jsem už na konci 7.měsíce, tak umyje někdy i záchod a koupelnu, ale většinou to dělám ještě já. ale co se týče technických věcí, to je plně v jeho režii.
A jak píše Fly- taky bych si nezvykla, bych ho musela uškrtit, nebo bychom spolu prostě nezůstali
To mě pobavilo, já jsem myla koupelnu a záchod asi den před porodem a pak dvě hodiny po
Techické věci teda musím periodicky připomínat, než na ně dojde, aktuálně už několik měsíců nefunkční jedno světlo nad linkou ![]()
Příspěvek upraven 06.10.11 v 20:29