Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
117
27.10.11 16:04

Jo, taky mi pripada, ze ekonomicke hledisko je min vyhodne, nez se zda, zvlast kdyz se latkovat nezacina od narozeni a kdyz se pripocte ten prasek a energie. Podle me jde spis o to, ze latkovani je prirozenejsi. Taky by se nam prece nelibilo nosit kazdy den menstruacni vlozky, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
27.10.11 16:17

Co vložky, ale představte si takové inkontinenční pleny pro dospělé.

Mě na látkovkach vyhovuje, ze si můžu určit kolik do toho vrazim. Jet jen ve čtvercích přece moc drahý být nemůže.

Jinak já jsem asi na částce 12 tis, ale mám toho víc, než nutně potřebuju… Energie nepočítám, peru u tchyně. Sliz mě přijde asi na 40 kč za měsíc, ale mám ho na všechno prádlo. Jednoráz jsem nakoupila asi za 350:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
27.10.11 16:20

Jinak už jsem z plinek fakt zdeformovaná… nedávno tu byla diskuze dřevěná vkládačka… První co mě napadlo: to asi nebude moc sát :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
27.10.11 16:23

taky hledám informace tak hledám a hledám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
27.10.11 16:30

Zdravím :mavam: :kytka: ,

chtěla bych se vás zeptat na pár věcí ohledně látkovek.

Už za pár dní mám TP a mám zásobu jednorázovek až tak do 4 měsíců miminka (je to kvůli tomuto: nemáme kanalizaci a vloni byl velmi mokrý podzim a nás to tady vytopilo a byl problém se septikem, že se tam vtýkala voda a pak nám neodtékala pračka a nešlo by tak prát látkovky - jiank jsem je moc chtěla ale k tomu je ptřeba právě 100% spoleh na to, že půjde prát dost často…)

Chtěla jsem se zeptat co si myslíte od přestupu na látkovky např. po několika měsících?
A taky mě zajímá co si myslíte o odplenkování z jednorázovek a jak z látkovek??? (myslím, zda se mimi s látkovkama např. dřív naučí na nočník a dřív se plínek zbavíme???)

Děkuji moc za vaše zkušenosti :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
27.10.11 17:00
Jankaxx píše:

Už za pár dní mám TP a mám zásobu jednorázovek až tak do 4 měsíců miminka (je to kvůli tomuto: nemáme kanalizaci a vloni byl velmi mokrý podzim a nás to tady vytopilo a byl problém se septikem, že se tam vtýkala voda a pak nám neodtékala pračka a nešlo by tak prát látkovky - jiank jsem je moc chtěla ale k tomu je ptřeba právě 100% spoleh na to, že půjde prát dost často…)

Chtěla jsem se zeptat co si myslíte od přestupu na látkovky např. po několika měsících?
A taky mě zajímá co si myslíte o odplenkování z jednorázovek a jak z látkovek??? (myslím, zda se mimi s látkovkama např. dřív naučí na nočník a dřív se plínek zbavíme???)

Já jsem látkovala obě starší děti a na nočník začaly chodit ve 2 letech. Dřív mi na něj ani nechtěly sednout. Ale jak začaly chodit na nočník, tak jsem byla okamžitě do dne bez plenek ( jen mladší asi ještě půl roku čůrala po nočním spánku). Dle mě odplenkování není závislé na typu pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
27.10.11 17:06
Jankaxx píše:

Přechod v tomto věku podle mě problém nebude, spíš budeš mít dobré, že nebudeš muset řešit, jak plínky sedí pidi miminu, budeš moct najet rovnou na jednovelikostní a budou sedět dobře. Na druhou stranu nevím, jak zareaguje dítě na ten pocit mokra, některým dětem vadí každý cvrkanec a některým nic…

Čímž se dostávám k tvé druhé otázce. Podle mě nezáleží až tak na plínách, ale hlavně na dítěti (jakesi vrozené schopnosti, snášenlivost mokré pleny…) a na matce (jak moc se jí chce dítě vysazovst na nočník, dokud samo moc nehlásí). Já mám obě děti od narození v látkovkách, Klárka byla bez plen přes den v 17 měs. (sama si donesla nočník, stáhla kalhoty atd., nočník teda znala a věděla k čemu slouží už dřív) spolehlivě tak o 2 měsíce později, občas se zapomněla při hraní atd. V noci pak byla bez plen cca od 2 let s občasnými nehodami. No a Ondra, ten to vůbec neřeší, vesele su čůrá a kadí do plíny. Nočník ví, na co je, občas je ráno suchý, tak ho posadím a hned se vyčůrá, ale sám na to kašle a nedokáže včas předpovědět, že se mu chce. Navíc to vázne na jeho schopnostech s oblečením, rozhodně se sám nesvlíkne nebo neoblíkne, to už Klárka v jeho věku uměla (byla v tomto hodně napřed, protože ji to hrozně bavilo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.10.11 17:19
Jankaxx píše:

Prestoupit muzes naprosto kdykoliv, je to uplne jedno :)

Co se tyce odplinovani, tak nejrychlejsi byl prvni na jednorazovkach…behem dvou dnu bez plen. Druha byla z vetsi casti na latce asi od dvou mesicu a odplinovani bylo horsi…trvalo ji to par dni. Treti je na latce od narozeni, i kdyz semtam i jednorazovka…a nosi je stale, nocnik proste nechce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
27.10.11 18:14
Jankaxx píše:

dcera měla jednorázovky do 1 roka, pak uř jen látku. Přechod zvládla úplně v klidu.
Není pravda že v látce de dítě dřív odplenkuje. Dlouho měla dcera plenky, byl pěkný boj s nočníkem. Ještě teď plenkuje přes noc…ale už se je počůraná jen 1-2 týdně a pochopila že v mokré plence se jí už hůř spí…dřív ji mokro nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
27.10.11 19:31

Jo, tak děkuji za info :mrgreen: :palec:

Já jsem s tím trochu v předstihu… miminko se teď narodí a já už sonduji věci co se budou dít za půl roku :roll:
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
27.10.11 20:05

To je nromalni byt v predstihu, to ti pomaha se na miminko pripravit uvnitr. Jinak obchod Brana k detem nabizi plno typu plinek, nepisu to kvuli reklame, ale proto, ze na strankach maji u vsech zkusenosti maminek, a to ferove i ty negativni, tak muzes juknout i tam. Taky myslim, ze mimi prechod vadit nebude, spis ty na to muzes pak byt lina :wink: , je to preci jen trosku prace navic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
27.10.11 20:11

Jeste me napada, ze dobre plinky, co by mely jit i na novorozence, jsou taky Haipa-Daipa. Ale jsou na snapku, takze u vetsiho neposedneho ditete to pak muze delat problemy. Ale jinak je to ceska kvalita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
27.10.11 20:12

Taky jsem přešla až kolem roku… A úplně v pohodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
27.10.11 22:12
mamma píše:
Jo, taky mi pripada, ze ekonomicke hledisko je min vyhodne, nez se zda, zvlast kdyz se latkovat nezacina od narozeni a kdyz se pripocte ten prasek a energie. Podle me jde spis o to, ze latkovani je prirozenejsi. Taky by se nam prece nelibilo nosit kazdy den menstruacni vlozky, ne?

Prášek??? Peru ve slizu. :-)

A vůbec, já nezačala látkovat kvůli ekonomické stránce věci. Prostě ještě před otěhotněním jsem byla přesvědčená, že jedině látkovky a navíc pěkně nosit dítě v šátku. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
27.10.11 22:12
pomeranca píše:
Dá se nosit vpředu i vzadu i tandem:-).
Foto bude až se manžel vrátí domů s foťákem. Takže v neděli večer.

Vida, paráda. Přednesu chlapovi a třeba to nějak upytlíkujem s penězi. :-)
A na foto se těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí