Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
12.12.11 21:12
pomeranca píše:
Ivi, už rodíš :twisted: ?

Ne :cert: :lol:

Nočník – nezkouším, nemám nervy na to, tomu našemu zvířátku snažit natlouct do mozku něco, co on ještě nemá zapotřebí řešit. Natož pak se teď s tím břichem někde furt okazit při zemi a držet děcko na nočníku, vytírat kaluže… Prostě až to bude schopen pochopit na základě slovní instruktáže, bude ten pravý čas. Klárka byla bez plen přes den v 17 měs., sama si došla, holt byla v tomto nějak napřed, naopak náš pán, co začal chodit až v 18 měs. má asi na všechno dost času. Naštěstí s látkovkama je mi to jedno, hnusky by se přecejen už celkem začly prodražovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
12.12.11 21:13

Jo a na zóny věřím. Ne ve smyslu nějakých magnetických drah či čeho, ale ve smyslu působení daného místa na základě zařízení bytu a celkové situace v místnosti. Prostě třeba hlavou ke dvěřím bych si na noc nikdy nelehla, raději sedím zády ke zdi atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
12.12.11 21:16

ivuško: Vida, metřík. To máš už opravdu za pár. Držím pěsti. :-)

Jinak já nočník taky nezkouším, ona si na něj chce sedat sama, já tyhle snahy nemám, mi přijde, že času dost, navíc ty plíny mi nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
12.12.11 21:54

však já nevytírám kaluže. Normálně má pořád plínku, ale občas když ho chytnu po delší době se suchou plínkou, tak ho posadím. Někdy to jde, někdy ne. I když uvidím, co budu říkat týden před TP, taky se na to třeba vykašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
12.12.11 22:13
pomeranca píše:
však já nevytírám kaluže. Normálně má pořád plínku, ale občas když ho chytnu po delší době se suchou plínkou, tak ho posadím. Někdy to jde, někdy ne. I když uvidím, co budu říkat týden před TP, taky se na to třeba vykašlu.

Tak když posadím a má dýl sucho, tak se vyčůrá, to on chápe, že na nočníku má něco vypustit. Ale to má ještě hodně daleko k tomu, aby si na to myslel sám. Ono už jen to, že se sám neumí svlíknout, mu v tom brání, to Klárka v jeho věku už uměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
12.12.11 22:20
ivuska.h píše:
pomeranca píše:
Tak když posadím a má dýl sucho, tak se vyčůrá, to on chápe, že na nočníku má něco vypustit. Ale to má ještě hodně daleko k tomu, aby si na to myslel sám. Ono už jen to, že se sám neumí svlíknout, mu v tom brání, to Klárka v jeho věku už uměla.

no tak u nás nepomáhá ani ptaní. Možná umí jen kroutit hlavou, ale kdykoli se zeptám, tak tvrdí, že nepotřebuje čůrat :mrgreen: Ale zase dost často se stane, že je prostě dýl suchý a hned jak ho posadím, tak se vyčůrá, takže třeba na to i čeká a mně je zase blbý ho nechat počůrat, když se to dá chytnout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
12.12.11 22:26
pomeranca píše:
ivuska.h píše:
pomeranca píše:
Tak když posadím a má dýl sucho, tak se vyčůrá, to on chápe, že na nočníku má něco vypustit. Ale to má ještě hodně daleko k tomu, aby si na to myslel sám. Ono už jen to, že se sám neumí svlíknout, mu v tom brání, to Klárka v jeho věku už uměla.
no tak u nás nepomáhá ani ptaní. Možná umí jen kroutit hlavou, ale kdykoli se zeptám, tak tvrdí, že nepotřebuje čůrat :mrgreen: Ale zase dost často se stane, že je prostě dýl suchý a hned jak ho posadím, tak se vyčůrá, takže třeba na to i čeká a mně je zase blbý ho nechat počůrat, když se to dá chytnout :think:

Tak abych se ho ptala, jestli se mu chce, to mě fakt nenapadlo, asi by ani nevěděl, na co se ptám :nevim: Když se vykadí, tak to buď nahlásí nebo když se ho zeptám, odpoví rezolutně ne, což znamená, že jo :lol: On teda celkově moc nemluví, jen jednotlivá slova a jediné spojení, co používá, je „Káka paká“, což znamená „Klárka pláče“, říká to tak dojemně ustaraným hlasem :* Jo a ještě „Ajíty ne“, to je zas že nechce jít spát. Ono taky s jedním dítětem je to snažší v tom, že máš klid, kdežto Klárka, jakmile ho posadím, začne skákat kolem a dělat na něho opičky, takže on se pak vůbec nesoustředí, z hrnce zdrhá, dává si ho na hlavu a tak dále. Nevím, no, celkově teď nějak nevidím důvod, proč to nějak víc řešit, až to pochopí, tak to pochopí, zatím mi ani není schopen říct, že má hlad (to poznám jen podle toho, že brousí kolem šuplíku se sladkostma a je protivnej) a to mi tohle přijde teda těžší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
12.12.11 22:29

to je fakt, se dvěma to bude jinačí kafe. A jestli má hlad, to posnám jedině tak, že při snídani/obědě/večeři sní skoro všechno a neplive rozkousané jídlo :lol: To že je protivný může znamenat milion jiných věcí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
13.12.11 11:50
pomeranca píše:
to je fakt, se dvěma to bude jinačí kafe. A jestli má hlad, to posnám jedině tak, že při snídani/obědě/večeři sní skoro všechno a neplive rozkousané jídlo :lol: To že je protivný může znamenat milion jiných věcí

Mě poslední dobou nejí skoro nic a pak se v noci budí 3× na mlíko :cert: Dneska se o půlnoci rozhodl, že už je vyspaný a trvalo mu asi 2 hodiny, než zas usnul, měl úplně euforickou náladu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
13.12.11 11:55
pomeranca píše:
Sotva jsem řekla, že půjdem ven, tak spustil hysterák a skončil, až když zjistil, že fakt pojede v kočáře :zed:

My máme hysteráky v kočáře :cert: , od té doby co chodí sama tak je to s kočárkem k navydržení. :cert:

• Citovat
  • Upravit
10713
13.12.11 13:38
PetkaK píše:
pomeranca píše:
Sotva jsem řekla, že půjdem ven, tak spustil hysterák a skončil, až když zjistil, že fakt pojede v kočáře :zed:
My máme hysteráky v kočáře :cert: , od té doby co chodí sama tak je to s kočárkem k navydržení. :cert:

koukám, že máme nějaký protikladný děti :mrgreen: Jako on rád chodí, ale jen tam kam chce on a jít po chodníku je přece šílenáááá nuda :mrgreen:

Právě probíhá druhý pokus o samostatné usnutí v postýlce. Nechala jsem ho tam, vykládá si, občas zavolá „mám“ (=máma) nebo tátom (táta) podle toho co potřebuje (přebalit nebo opravit postýlku kterou se mu podařilo lomcováním napůl rozložit :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
13.12.11 13:47
PetkaK píše:
pomeranca píše:
My máme hysteráky v kočáře :cert: , od té doby co chodí sama tak je to s kočárkem k navydržení. :cert:

Náš lenochod ujde pár kroků a pak vřeští, že chce na kočár nebo do náruče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
13.12.11 14:00
pomeranca píše:
PetkaK píše:
pomeranca píše:

koukám, že máme nějaký protikladný děti :mrgreen: Jako on rád chodí, ale jen tam kam chce on a jít po chodníku je přece šílenáááá nuda :mrgreen:

Právě probíhá druhý pokus o samostatné usnutí v postýlce. Nechala jsem ho tam, vykládá si, občas zavolá „mám“ (=máma) nebo tátom (táta) podle toho co potřebuje (přebalit nebo opravit postýlku kterou se mu podařilo lomcováním napůl rozložit :mrgreen: )

Můžu zlobit? :-D Já přes den dám holku do postýlky, řeknu „spinkej“ a do 10 min je tuhá. :-) Ale tohle je zhruba tak 3 měsíce. :-) Já jsem ale zláááá.

On se to naučí, Stela se to taky naučila. A teď i to uspávání v noci. Včera ji tam chlap dal, ona hned vytuhla a já mu řekla, že jestli si vzpomíná na to, jaké to bylo před rokem… Dvouhodinové horory. A bylo šumafuk, jestli ji uspávám vedle sebe nebo v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
13.12.11 14:23

mě nenaštveš :mrgreen: já ho tam dala, řekla mu spi, musela jsem ho teda dvakrát přebalit, ale usnul sám. Já tam nemusela ležet s ním, stihla jsem naskládat myčku, pověsit plínky a ještě pěkně dlouho zkejsnout na emiminu. Takže i když mu to trvalo dýl, tak usnul sám a mě to naubralo žádný čas :lol: Ale teď asi půjdu stejně spát :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
13.12.11 14:45

Pomerančo, mi právě přes den nemáme vůbec s postýlkou problém, je po obědě, dám jí do postýlku, zavřu dveře a spí během minuty. Do té doby než jsme jí dali postýlku do pokoje, neměla problém ani v noci tam lehnout. Ale teď má, prostě usíná u nás na posteli, včera byl pokus jí dát do postýlky tak vyváděla jak pominutá, pak si lehla do postele, a vypila mlíko a usnula raz dva. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí