Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Teri88 píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jak dlouho jste balily mimča do novoskladu? Nevadila jim ta bakule později při převalovaní?Jak pak skládáte čtverce?A ještě se chci zeptat, používáte někdy anavy jednovelikostní kalhotkové bez svrchnáku?Třeba jen na doma? Jsou tak krásné…:)
Předem díky moc za odpoved…
Já dávala do novoskladu určitě tak do šestého sedmého měsíce. A kalhotkové anavy jsem používala na doma bez svrchňáků přes léto. ![]()
No byla jsem trochu na vážkách, jestli jít nebo ne… Ale prý stačí vzít si glukometr a poměřit si glukózu během dne. Dám si k snídani 3 koblihy a extra sladké kakao a kdyby něco, tak to stejně vyletí nahoru… Jen si musím najít jaké jsou ty hodnoty. Taky nechci velké dítě, ale myslim že se to dá udělat i jinak než zatěžovým testem
Tak jak si máš od koho půjčit nebo máš doma glukometr tak si takový laický OGTT můžeš doma udělat
Mi to teda nějak extra nevadilo,ani mi nebylo moc blbě…horší bylo jak jsem snědla najednou půl kila hroznového vína - to byl mazec,tak zle mi ještě nebylo…asi jsem měla hyper…tak jsem vypila asi litr vody a bylo to lepší…Mi u toho Ogtt nejvíc vadilo,že musím sedět na úplně nepohodlné točící židli,potil se mi zadek a měla jsem strašnou žízeň…
Tak to ja jsem se tam pozvracela na chodbe a jeste jsem tam omdlela… tak si myslim, ze to je neco, co si muzu nechat ujit… stejne ten treti vysledek k nicemu nebyl.
Rozhodne to budu resit s doktorkou nejakym jinym zpusobem… viz glukometr.
Anielkha píše:
Tak to ja jsem se tam pozvracela na chodbe a jeste jsem tam omdlela… tak si myslim, ze to je neco, co si muzu nechat ujit… stejne ten treti vysledek k nicemu nebyl.Rozhodne to budu resit s doktorkou nejakym jinym zpusobem… viz glukometr.
On ten domácí test s glukometrem prokáže jen některé typy gestační DM… Viz http://www.tehotenskacukrovka.cz/…cukrovka_GDM.
ivuska.h píše:Anielkha píše:On ten domácí test s glukometrem prokáže jen některé typy gestační DM… Viz http://www.tehotenskacukrovka.cz/…cukrovka_GDM.
Tak to ja jsem se tam pozvracela na chodbe a jeste jsem tam omdlela… tak si myslim, ze to je neco, co si muzu nechat ujit… stejne ten treti vysledek k nicemu nebyl.Rozhodne to budu resit s doktorkou nejakym jinym zpusobem… viz glukometr.
to je mozne, ale kdyz po hodine ten roztok vyzvracis, tak to bude mit jeste mensi vypovidaci hodnotu…
Anielkha píše:ivuska.h píše:to je mozne, ale kdyz po hodine ten roztok vyzvracis, tak to bude mit jeste mensi vypovidaci hodnotu…Anielkha píše:On ten domácí test s glukometrem prokáže jen některé typy gestační DM… Viz http://www.tehotenskacukrovka.cz/…cukrovka_GDM.
No o tom žádná ![]()
Flyingfrog píše:Brokianaa píše:
Holky díkNo s tím hrnkem - on se neumí napít ani když mu ho držím-prostě to neumí z tohou hrnku vcucnout do pusy-teče mu to všude kolem… Ale s jídlem byl taky problém a postupně se to naučil…I žvýkání-na to přišel až tak před měsícem…Tak snad i na ten hrnek dojde:-) Jinak z flašky si pije sám vleže mlíko a pak mám pítko (ale musí být měkké silikonové,jiné nechápe) a to jak má takové ty držátka tak z toho už se taky umí napít… Ale u něj platí pouzečekat,ukazovat a čekat než to sám bude chtít dělat…On jak prostě něco nechce tak to dělat nebude…
Že by to byl chlap
?
Z hrnku mi holka taky nepije a zatím se nechystá. Teda dělá, že pít umí, ale když tam dostane tekutinu, můžu rovnou převlékat.
Zuzu: Hm, no jistě, doktorku bych propleskla za názor, že po očkování mít alergii NEMŮŽE.Škoda, že nejdou proplesknout.
Že se to může stát? Já si to taky myslím. Přece jen proč by to jako nebylo možné že se člověku po očkování naruší imunita…To taky nechápu..Vždyť se to děje běžně u těch chřipek.
Ahoj holky, můžu se k vám přidat????
Minulý týden jsme začali používat látkové plenky
teď nám bude osm týdnů
zatím používáme jen vícevrstvé plenky a je to v pohodě, jen nevím, do čeho plenky namáčet, aby se z nich vyprala stolička … máme to ještě dost řídké a ty plenky vypadají hrozně a po namáčení i vyprání tam fleky zůstaly …
moc děkuju za radu ![]()
Vaječinu spláchneš, pak prodrbat žlučovým mýdlem (prodávají třeba v DM), mýdlo neoplachovat a hodit do kýble pod víko.
Tak tak… vaječina se dá osprchovat. Ale pokud se dobře pamatuju, tak se to vypralo, ikdyž jsem to neudělala. I když je to lepší osprchovat ![]()
A mimochodem… neměla jsem se tady chlubit, jak Šimon pochopil nočník. Od té doby na něj z vysoka prdí (chytnu to max jednou denně
)
pomeranca píše:
Tak tak… vaječina se dá osprchovat. Ale pokud se dobře pamatuju, tak se to vypralo, ikdyž jsem to neudělala. I když je to lepší osprchovatA mimochodem… neměla jsem se tady chlubit, jak Šimon pochopil nočník. Od té doby na něj z vysoka prdí (chytnu to max jednou denně
)
Už jsem psala na Nové látkující maminky… Myslím,že ty naše děti mají mezi sebou taky nějaké emimino,protože tam dvě holky napsaly,že děti bojkotují nočníky a ten můj lump se k nim už třetí den přidává!!! Ani ráno nenínálož v nočníku,ale hezky v plíně
A jednou jsme tak řešily taky něco a hned asi tři najednou:-) Jinak já sprchuju bobany do vany i teď. Do záchodu to jde málokdy vyklopit a separačky už nepoužívám,protože moc nekadí…ale dneska na noc dám…I když ono to je stejně z 90procent mimo separačku…
Brunifid píše:
Vaječinu spláchneš, pak prodrbat žlučovým mýdlem (prodávají třeba v DM), mýdlo neoplachovat a hodit do kýble pod víko.
děkuji, určitě vyzkouším ![]()
Holky, jak se jmenuje diskuze o nošení děti tady na e-mimi? Potřebuju začít studovat co a jak ![]()