Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2064
29.11.11 15:27
Flyingfrog píše:
Brokianaa píše:
Flyingfrog píše:
Holky, ale ty komplikace můžou být i v nemocnici a i tam děti umírají. Porodnice se nerovná zdravé živé dítě. Jenže to se zdravotníkům dost těžce přiznává. :nevim:
To jo,to je jasné…Jen někdy jde opravdu o minuty a pokud je už dítě v nemocnici tak může dopadnout mnohem lépe… Viz.já - do porodu naprosto bez problémů,všechny testy v pořádku,prostě když bych odmyslela Edíkovu polohu KP,tak klidně mohu rodit doma…Ale pak? Eda putoval hned do inkubátoru, Apgara měl 6-8-10…ale museli ho trošku povzbudit kyslíkem… Tudíž nevím jak by to dopadlo kdybych chtěla rodit doma… :nevim:

No tak polohu KP si rozhodně nemůžeš odmyslet pro porod doma a jak víš, že kdyby dítě bylo hlavou dolů, bude mít podobné potíže? edit: Plus teda nevím, jak je to s DS, co vše se předpokládá za potíže a jaké nastávají.

Hanino: No ono ale zase najít pediatra, co je ochotný vůbec komunikovat o očkování, není tak jednoduché. Nejsme z nijak obřího města a navíc kamarádka dojíždí.

Já dneska paní doktorce na poslední hexe řekla, že spalničky, zarděnky, spálu nechám očkovat nejdřív ve dvou letech, tak jsem musela podepsat, že jsem byla poučena o rizicích. :mrgreen:

Příspěvek upraven 29.11.11 v 14:31

Tak to je doktor od doktora. Já doktorce řekla že budu očkovat spalničky a spol až po druhém roce věku a ona na to kývla, jen mi řekla jaká jsou rizika a že nechápe proč ne teď a po druhém roce jo a že je možné, že bude mít malá silnější reakci než kdybych to očkovala hned, ale nic jsem nepodepisovala a ani se na mě nedívala jak na hňupa.

Ty děti v těch nosítkách - to je smutné :-( - myslím že toto jsou zrovna ti rodiče, kteří si myslí jak moc dělají dětem dobře a ono prd :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.11.11 16:16
Flyingfrog píše:
Brokianaa píše:
Flyingfrog píše:
Holky, ale ty komplikace můžou být i v nemocnici a i tam děti umírají. Porodnice se nerovná zdravé živé dítě. Jenže to se zdravotníkům dost těžce přiznává. :nevim:
To jo,to je jasné…Jen někdy jde opravdu o minuty a pokud je už dítě v nemocnici tak může dopadnout mnohem lépe… Viz.já - do porodu naprosto bez problémů,všechny testy v pořádku,prostě když bych odmyslela Edíkovu polohu KP,tak klidně mohu rodit doma…Ale pak? Eda putoval hned do inkubátoru, Apgara měl 6-8-10…ale museli ho trošku povzbudit kyslíkem… Tudíž nevím jak by to dopadlo kdybych chtěla rodit doma… :nevim:

No tak polohu KP si rozhodně nemůžeš odmyslet pro porod doma a jak víš, že kdyby dítě bylo hlavou dolů, bude mít podobné potíže? edit: Plus teda nevím, jak je to s DS, co vše se předpokládá za potíže a jaké nastávají.

Hanino: No ono ale zase najít pediatra, co je ochotný vůbec komunikovat o očkování, není tak jednoduché. Nejsme z nijak obřího města a navíc kamarádka dojíždí.

Já dneska paní doktorce na poslední hexe řekla, že spalničky, zarděnky, spálu nechám očkovat nejdřív ve dvou letech, tak jsem musela podepsat, že jsem byla poučena o rizicích. :mrgreen:

Příspěvek upraven 29.11.11 v 14:31

Já nechtěla KP rodit spontánně,natož doma… Trošku ale nechápu jak si to myslela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.11.11 16:24
Brunifid píše:
PetkaK píše:
Poloha KP určitě doma ne, ale třeba Broki až do porodu nevěděla že má malej DS - takže kdyby byl hlavou dole, rodila by doma, protože neměla žádnou kontraindikaci, a až po porodu by museli jet asi rychlou do nemocnice. :nevim:
Broki, jestli se můžu zeptat, poznala bys na malém po porodu, že má DS? A on měl nějaké potíže?
Oni Ti v těhotenství nedělali vyšetření nebo to přehlédli?

No to je taková perlička-když mi ho poprvé ukázali tak první co jsem si řekla bylo: Jé,ten vypadá jako ti mongoloidní lidi…ale z toho se vyklube,jak je takový otlačený…a dál to neřešila…Řekla jsem si to jen tak pro sebe… No a pak mi přišli říct,že dali malého do inkubátoru,protože ta jeho adaptace nebyla úplně nejlepší… Ale to mi to ještě nedocházelo,spíš jsem se bála,že je nějak jinak nemocný - srdce…No a za nějakou dobu přišla doktorka,že má podezření na DS,že má určité znaky (šikmé očička,rýha na ruce,no ale hlavně hypotonie). Já vzhledem k tomu,že jsem měla první dítě,tak mi přišel naprosto normální…Navíc do druhého dne tak nějak zkrásněl…No 10dní (než dodělali genetiku) jsem věřila,že to dopadne dobře…Žádný znak jsem prostě neviděla (teď už vidím-i tu hypotonii)Holt když to teď srovnám s normálním novorozencem tak se vůbec nedivím,že to tušili… Jinak moje gynekoložka (je to moje známá) mi říkala,že všichni zbledli hned jak ho vytáhli…
A k testům-tripple testy i UTZ v 1.trimestru i pozdější velký UTZ se zaměřením na srdce - vše v naprostém pořádku,navíc věk kdy jsem otěhotněla-čerstvých 22let!!! Fakt by nikdo netipnul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.11.11 16:29

Jinak problémy už pak až na tu prvotní adaptaci a pak novo žloutenku (ale stačilo sluníčko) neměl… Ale teď nás furt tahají po vyšetřeních…Zítra jdeme na nějaké vyšetření na sluch na otoneurologii. Musím tam malého uspat (to jsem zvědavá jak to budu dělat když bude v novém prostředí a vše ho bude zajímat :nevim: ) a oni mu při tom budou vyšetřovat sluch-to nevím jak ale musí prý spát… Já myslím,že slyší ale doktorka si není jistá,protože nereagoval na štěrkátka…což už není moc uznávané vyšetření,navíc před ním stála sestra takže koukal a byl zabraný jen jí a nějaké štěrkání za zády ho absolutně nezajímalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.11.11 16:36

Tady vidíte rozdíl - na té první fotce je to jasné. Na druhé,už je fakt pěkňoučký:-) Teda aspoň mi se líbí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
29.11.11 17:08

Broki: Já na fotkách nic nevidím :oops:
Ale ono je víc jakoby stupňů postižení u DS, ne? Nebo si to s něčím pletu? A jiné problémy, jako třeba srdeční vadu, nemá?
To nechápu, triply vyjdou každé třetí falešně pozitivní a když by pozitivní být měly, tak vyjdou negativní? To je teda vyšetření opravdu totálně k ničemu. A ten prvotrimestriální screening Ti dělali? Jak se za něj platí cca tisíc peněz?

• Citovat
  • Upravit
5502
29.11.11 17:16
Brunifid píše:
Ale ono je víc jakoby stupňů postižení u DS, ne? Nebo si to s něčím pletu? A jiné problémy, jako třeba srdeční vadu, nemá?
To nechápu, triply vyjdou každé třetí falešně pozitivní a když by pozitivní být měly, tak vyjdou negativní? To je teda vyšetření opravdu totálně k ničemu. A ten prvotrimestriální screening Ti dělali? Jak se za něj platí cca tisíc peněz?

Jojo přesně ten, platila jsem 500Kč. Možná jsem měla na něj jít k někomu jinému,ale to už teď nezjistím jestli to byla chyba toho doktora,nebo jestli by to nezjistil nikdo… Ty tripply jsou podle mě jen mrhání peněz pojišťovnou-měli by spíš platit ten prvotrimestrální… Každopádně jsem ale nikdy neměla potřebu hledat „viníka“… Prostě se tak stalo a je to takový můj „osud“ asi:-) Snad bude druhé dítě normální a zdravé :mrgreen: Akorát u druhého půjdu na odběr choriových klků,což se trochu bojím…ale než riskovat a mít postižené i druhé dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
29.11.11 17:19
Brokianaa píše:
Brunifid píše:
To nechápu, triply vyjdou každé třetí falešně pozitivní a když by pozitivní být měly, tak vyjdou negativní? To je teda vyšetření opravdu totálně k ničemu. A ten prvotrimestriální screening Ti dělali? Jak se za něj platí cca tisíc peněz?
Jojo přesně ten, platila jsem 500Kč. Možná jsem měla na něj jít k někomu jinému,ale to už teď nezjistím jestli to byla chyba toho doktora,nebo jestli by to nezjistil nikdo… Ty tripply jsou podle mě jen mrhání peněz pojišťovnou-měli by spíš platit ten prvotrimestrální… Každopádně jsem ale nikdy neměla potřebu hledat „viníka“… Prostě se tak stalo a je to takový můj „osud“ asi:-) Snad bude druhé dítě normální a zdravé :mrgreen: Akorát u druhého půjdu na odběr choriových klků,což se trochu bojím…ale než riskovat a mít postižené i druhé dítě :nevim:

Broki, to mne zaujalo, takze kdyby druhy prcek byl taky downik, tak by si sla na potrat? Promin, jestli je to moc osobni otazka.

Moc te obdivuju, jak to vsechno zvladas.

• Citovat
  • Upravit
5502
29.11.11 17:20
Brunifid píše:

Jo a problémy nemá žádné,srdíčko ok :mrgreen: Akorát má trošku horší imunitu,ale nic strašného. Loni měl celou zimu rýmu a dvakrát ATB,teď to řešíme Zyrtecem a Betaglukanem a je to ok.-); Sice ten Zyrtec není úplně nej,ale než furt antibiotika a permanentní rýma…tak radši takto…
Jinak stupně jako takové to nemá…jen se liší jak moc jsou ti lidé ment.retardovaní…Někteří jsou hrozně šikovní,jiní jsou schopni se akorát sami najíst…ale to se zjistí až s věkem jak šikovný Edík bude…Zatím mi všichni říkají,že patří k těm šikovnějším,ale nechci se na to upnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.11.11 17:25
Anielkha píše:
Brokianaa píše:
Brunifid píše:
Jojo přesně ten, platila jsem 500Kč. Možná jsem měla na něj jít k někomu jinému,ale to už teď nezjistím jestli to byla chyba toho doktora,nebo jestli by to nezjistil nikdo… Ty tripply jsou podle mě jen mrhání peněz pojišťovnou-měli by spíš platit ten prvotrimestrální… Každopádně jsem ale nikdy neměla potřebu hledat „viníka“… Prostě se tak stalo a je to takový můj „osud“ asi:-) Snad bude druhé dítě normální a zdravé :mrgreen: Akorát u druhého půjdu na odběr choriových klků,což se trochu bojím…ale než riskovat a mít postižené i druhé dítě :nevim:

Broki, to mne zaujalo, takze kdyby druhy prcek byl taky downik, tak by si sla na potrat? Promin, jestli je to moc osobni otazka.

Moc te obdivuju, jak to vsechno zvladas.

V pohodě,já jsem otevřený člověk:-) Sice je to těžké,ale asi jo…Ne proto,že bych nebyla schopná mít další postižené dítě,ale spíš proto,že bych chtěla mít aspoň jedno normální a zdravé… Kdybych třeba věděla,že budu moct mít a vychovat pět dětí tak ať jsou klidně dva downíci,ale to bychom ani finančně a asi ani psychicky nedali…A kvůli SC,pokud i druhé bude SC tak budu asi moct mít jen dvě děti,tak to nechci riskovat… Vnitřně to je hrozně psychicky náročné… Ale já ho beru,že je normální…je to taková jiná rasa:-) Horší to bude až se bude něco učit…Už to teď vidím v tom,že vlastně ještě pořád nechápe máma,táta,nemluví…jen žvatlá tatatatatata,dadadada. A chápe jen hamham,čajík…Ale zase umí čůrat a kakat na nočník,když vystihnu okamžik…sam si „neřekne“…Takže zas až tak hrozně na tom nebude…snad :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
29.11.11 17:30
Brokianaa píše:V pohodě,já jsem otevřený člověk:-) Sice je to těžké,ale asi jo…Ne proto,že bych nebyla schopná mít další postižené dítě,ale spíš proto,že bych chtěla mít aspoň jedno normální a zdravé… Kdybych třeba věděla,že budu moct mít a vychovat pět dětí tak ať jsou klidně dva downíci,ale to bychom ani finančně a asi ani psychicky nedali…A kvůli SC,pokud i druhé bude SC tak budu asi moct mít jen dvě děti,tak to nechci riskovat… Vnitřně to je hrozně psychicky náročné… Ale já ho beru,že je normální…je to taková jiná rasa:-) Horší to bude až se bude něco učit…Už to teď vidím v tom,že vlastně ještě pořád nechápe máma,táta,nemluví…jen žvatlá tatatatatata,dadadada. A chápe jen hamham,čajík…Ale zase umí čůrat a kakat na nočník,když vystihnu okamžik…sam si „neřekne“…Takže zas až tak hrozně na tom nebude…snad :mrgreen:

:hug: :hug: je mi to jasny, ze to tezky asi teprve prijde, vid? ach jo.. ne, ja chapu, ze je neco jine se postarat o jedno dite, ale jeste dve… chapu, ze to musi byt hrozne narocne… no ted te budou sledovat, tak uz se to snad nestane.

• Citovat
  • Upravit
5502
29.11.11 17:34

Snad ne :mrgreen: Ale hlavně že je jinak zdravý:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
29.11.11 17:45

To jo, to je klika, že k tomu ještě nemá jiné zdravotní problémy.
Tak nějak jsem to myslela, ty různé stupně mentální retardace, já měla na gymplu spolužáka a ten měl ségru s DS, jejich máma už nenastoupila do práce, byla s ní doma, mohli ji dát do ústavu, to nechtěli. Občas jsem je zahlídla, holčině bylo kolem 13 let, vím, že spolu normálně jezdily s mámou busem.
Nevyznám se v tabulkách, kdy by dítě co mělo umět, ale přijde mi, že máma a táta nechápou některé „normální“ děti ještě na dvou letech. :nevim:

Na odběru choriových klků byla moje známá a jen z toho, co popisovala, mi bylo dost špatně. :? Já se bála i odběru plodovky, jsem měla za to, že když zavelej, tak budu muset, naštěstí nezaveleli, tak jsem o to přišla. Podruhé bych asi naopak nešla ani kdyby zaveleli.

• Citovat
  • Upravit
5570
29.11.11 18:47
ivuska.h píše:
Haninac píše:
ja mam pro domporod kontraindikaci :,(
ale na pristi porod si chci zaplatit dulu. Nevis jestli existuje nejaka, ktera nejak spolupracuje s Bohunicema? (jsem tam vedena na hematologii, tak rodim tam, mozna Obilnak by mi dovolili)
Chtela bych rodit hlavne s ni tam, chtelo by to nekoho koho znaji, a nechaji me s ni porodit a nebudou se hadat mezi sebou :D
Myslíš dulu nebo porodní asistentku? Dula není zdravotník, poskytuje „jen“ psychickou podporu a radu, kdežto PA je oprávněna porod vést. Dul je tady v Brně hodně, PA už míň a vím jen o jedné, co může vést porod v porodnici (má s ní smlouvu), ale nejsou to tuším Bohunice, ale Milouši. Jinak může PA doprovázet, nemůže ale oficiálně porod vést. Pak je tu jedna PA, co doprovází do Vyškova, kde smlouvu má a tudíž porody oficiálně vede.

priznam se, ze to nemam nastudovane (nastuduju az budu tehotna), tudiz melu pate pres devate :oops: :D myslim tedy porodni asistenku. Muzu te poprosit o kterou PA tady do Brna jde? do SZ treba, dik :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14104
29.11.11 20:07

Bruni: Na odběr plodovky nemusíš. To se dá normálně odmítnout, jen jsem četla, že celkem rádi straší.

Brokiano: Ty jsi psala, že kdyby sis odmyslela polohu KP, tak bys doma rodit mohla. Jenže to je právě to, co si prostě odmyslet nemůžeš. Na to jsem reagovala.

Zuzu: Moje doktorka se na mě taky nedívá jako na hňupa, jen holt se kryje, což na jednu stranu chápu. Jo a co jsem četla na vakciny.net, tak reakce na MMR jsou horší právě v tomhle věku, po druhém roce se snižují, tak co to doktorka povídá? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure