Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
macinka85 píše:
Holky,jak dlouho můžu odkládat vakcínu?
Jakou?
oukidouki píše:
Ahojky, chci se zeptat (možná to bude hloupý dotaz), ale máte někdo zkušenost, že jste si koupili látkové pleny po 1 dítěti? Někdo mi říkal, že by měl obavu, aby takové pleny tím, že už se x-krát praly, stále dobře sály:(…konkrétně mám teď na mysli klasické čtverce a ještě se mi líbí HaipaDaipa pastelky pleny.
Děkuji
oukidouki pokud čekáš 1. dítě a chceš další koupila bych si nové čč. Měla jsem 60ks čč k prvnímu a po 4 letech používání a praní mi jich zůstalo 17 ks. Teď k 3. dítěti jsem si nakoupila z druhé ruky na aukru vždy po jednom dítěti a připadnou mi hodně dobré.
Ale…nakoupila jsem jich asi celkem 80 ks ( abych měla i k našim a nemusela tam vozit) a zjistila jsem, že jsou i kalhotové a začala si je i sama šít a čč bych už nemusela mít tolik.
Clarins píše:oukidouki píše:oukidouki pokud čekáš 1. dítě a chceš další koupila bych si nové čč. Měla jsem 60ks čč k prvnímu a po 4 letech používání a praní mi jich zůstalo 17 ks. Teď k 3. dítěti jsem si nakoupila z druhé ruky na aukru vždy po jednom dítěti a připadnou mi hodně dobré.
Ahojky, chci se zeptat (možná to bude hloupý dotaz), ale máte někdo zkušenost, že jste si koupili látkové pleny po 1 dítěti? Někdo mi říkal, že by měl obavu, aby takové pleny tím, že už se x-krát praly, stále dobře sály:(…konkrétně mám teď na mysli klasické čtverce a ještě se mi líbí HaipaDaipa pastelky pleny.
Děkuji
Ale…nakoupila jsem jich asi celkem 80 ks ( abych měla i k našim a nemusela tam vozit) a zjistila jsem, že jsou i kalhotové a začala si je i sama šít a čč bych už nemusela mít tolik.
Děkuji, no ano čekám první, ale nevím, zda budeme mít druhé, manžel říká, že chce jen jedno…no to sem nepatří
, zatím neřeším, proč chci kupovat z druhé ruky je jen proto, že kdyby mi to náhodou nevyhovovalo, tak ať mi není líto těch penízků ![]()
PetkaK píše:macinka85 píše:Jakou?
priorix… a celkově..čeká nás 3. hexa a přemýšlím,že bych nepíchla hepatitidu..můžu to změnit? A musím dát i 4. hexu,když už jsme tak brzy začali?
macinka85 píše:PetkaK píše:priorix… a celkově..čeká nás 3. hexa a přemýšlím,že bych nepíchla hepatitidu..můžu to změnit? A musím dát i 4. hexu,když už jsme tak brzy začali?macinka85 píše:Jakou?
MMR muzes odkladat jak dlouho chces, protoze ve vyhlasce je stanovena jenom spodni hranice OD 15m. Ale vetsinou bez toho neberou do skolky, takze bud naockovat pred skolkou nebo najit skolku, ktera to nevyzaduje.
Hexu muzes legalne a stejne ucinne naockovat i 2+1, tzn neockovat ted tu treti davku, ale dalsi az pul roku nejdriv po posledni. Jestli to jde zmenit si nejsem jista 100%, melo by to jit, ale nevim jestli u nas tu vakcinu jen tak sezenes ![]()
EDIT: k tomu 2+1 - jak byla mala stara kdyz jste ockovali prvni dve davky?
tak jsem koukla do očkováku..
Dorotka narozená 17.1.
Očkování 17.3., 14.4.,12.5. no,tak ted bude už 4.18.1.- tak já nevím…naočkovat?
Prosím,jaký jsou nejtenší,nejmenší a zároveň nejsavější vkládačky???Je tahle kommbinace vůbec reálná ![]()
treba Velka Britanie to ockuje bez posilujici davky
rozhodnuti je jenom na tobe. Zkus se zeptat, jestli by ji sly nejdriv zmerit protilatky
a pak uvidis. Nevim kolik to stoji
prosim te, vy mate doma Geuther zidli, ze? Nanu? spokojenost? ja se furt nemuzu rozhodnout
ma polohovatelny prcku i nohy i na hloubku?
Alishia píše:
Prosím,jaký jsou nejtenší,nejmenší a zároveň nejsavější vkládačky???Je tahle kommbinace vůbec reálná
ja rada davam do novoskladu jeste ted na 8m dite kratke Anavy vkladacky
male, save, super ![]()
PetkaK píše:ivuska.h píše:PetkaK píše:Ty neodmítáš, ty jen odkládáš, to je rozdíl! Navíc u MMR není zákonem daná horní hranice, do kdy musíš naočkovat, takže to je naprosto nic proti ničemu, akorát doktoři to někdy těžkou zkousávají. Těch 15 měsíců je hranice, kdy lze očkovat nejdříve, což si mnozí chybně vykládají jako termín, kdy se očkovat musí, ale tak to opravdu není.mabis píše:Ani nemluv, před 14ti dny jsem dr řekla že na priorix malá půjde až půjde do školky (první dávka samozřejmě která jí teď čeká) a v pátek jsme měli ve schtánce pozvánku na toto pondělí. Hlavně že si to napsala do karty že to odmítáme.
co tam zase mamlasi vymamlasili, my už měsíc předstíráme rýmu abychom se vyhnuli druhé dávce priorixu a ted jsem řekla, že odjíždíme vyřídit rodičák a papíry pro Em a miminko, takže se tam dostavím po novém roce, že se tam prostě nedostanu… kupodivu to naštstí po našich 7mi angínách nikdo nekomentuje (prý to máme stihnout do konce dubna (takže asi vím, kdy tam půjdeme)
Jo já vím,neodmítám, jen odkládám, tak nějak jsem jí to řekla a psala si to i do karty. Mě teda spíše fakt dojalo, že jsem to s ní řešila před 14ti dny, a teď se objeví ve schránce pozvánka v pátek odpoledne, a v pondělí dopoledne máme naklusat. Takže v pondělí tam volám a odkládám.
Broki - poslala to asi dr, je tam její razítko, pochybuju že by to posílala hygiena.
Tak jí zavolej v pondělí ráno, že jste měli o víkendu horečku
a že prostě ne!!! jinak my tu první dostali ve 20ti měsících, takže už na tu druhou musíme, ale měli jsme na ni snad všechny příznaky, navíc mi Dr. tvrdí, že ikdyž je to oslabená vakcína, že to chytit nemůžu (nejsem naočkovaná proti příušnicím) a já to prostě odmítám, protože malá si je z toho očkování prodělala… navíc teda musíme už týden před brát antihistaminika, protože jsme měli 40 horečky, osypaný, nateklý uzliny a chudina z toho byla vyřízená a to už nám slibovali, že když má za sebou přirozeně chycený neštovice, tak by to mělo být lepší… no nevím teda… teď mi slibují, že pokud byla reakce taková na první očko, tak to druhý bude v klidu… no každopádně jsem řekla, že až po novým roce, že prostě nebudu na štědrej den lítat po pohotovostech kvůli horečkám a febrilním křečím!!!
Mabis, nebudu se vymlouvat na horečku, docela rozumě jsem s ní probrala že to chci odložit na později (teda alespoň se ona tak tvářila že nás nebude uhánět), tak tam v pondělí jen zavolám a připomenu se.
Haninac píše:
treba Velka Britanie to ockuje bez posilujici davkyrozhodnuti je jenom na tobe. Zkus se zeptat, jestli by ji sly nejdriv zmerit protilatky
a pak uvidis. Nevim kolik to stojiprosim te, vy mate doma Geuther zidli, ze? Nanu? spokojenost? ja se furt nemuzu rozhodnout
Když oni nebyli schopni malé vzít krev a už nechci zažít tu scénu znovu
![]()
Geuther Nanu už se nevyrábí, mám swing http://www.geuther.de/…idliky/swing polohuje se zadek,nohy ,ale hloubka ne. Příště bych to vzala se stolečkem,malé prpadává jídlo,je tam kolem dost místa,když ji přišoupnu ke stolu. Jinak jsem moc spokojená.
macinka85 píše:Haninac píše:Když oni nebyli schopni malé vzít krev a už nechci zažít tu scénu znovu
treba Velka Britanie to ockuje bez posilujici davkyrozhodnuti je jenom na tobe. Zkus se zeptat, jestli by ji sly nejdriv zmerit protilatky
a pak uvidis. Nevim kolik to stojiprosim te, vy mate doma Geuther zidli, ze? Nanu? spokojenost? ja se furt nemuzu rozhodnout
![]()
Geuther Nanu už se nevyrábí, mám swing http://www.geuther.de/…idliky/swing polohuje se zadek,nohy ,ale hloubka ne. Příště bych to vzala se stolečkem,malé prpadává jídlo,je tam kolem dost místa,když ji přišoupnu ke stolu. Jinak jsem moc spokojená.
dik
Ahojky, chci se zeptat (možná to bude hloupý dotaz
), ale máte někdo zkušenost, že jste si koupili látkové pleny po 1 dítěti? Někdo mi říkal, že by měl obavu, aby takové pleny tím, že už se x-krát praly, stále dobře sály:(…konkrétně mám teď na mysli klasické čtverce a ještě se mi líbí HaipaDaipa pastelky pleny.
Děkuji