Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
PetkaK píše:
Já používám PopIn už rok a teda nežmolkují seAnavy mají jiný povrch - normální klasický PUL (alespoň myslím).
Ano, potvrzuji. Ty Pop In mají takový jakoby semiš (prostě to má trochu chlup), kdežto Easy mají normální hladký polyester, tam nemá co žmolkovat.
Alishia píše:
Pet-Vyprala jsem je společně s vkládacími plenkami (taky nové) tak možná pustily chlup a nalepilo se to na ty pop in.A když používáš oboje,které máš raději?Chtěla bych co nejmenší na novorozence
A zkoušela jsi Tots Bots? Ta sice nemá odepínací vkládačky, ale je jednovelikostní, což byla tuším tvá hlavní podmínka a vkládačka se vytáhnout z kapsy (sice je furt na jednom konci přišitá, ale schne to i tak rychleji), případně dovycpat. Mezi nohama je cca stejně široká jako Pop In. Easy jsou užší, srovnatelné s Bitti Tutto, ty mají taky odepínací vkládačky a jsou taky jednovelikostní (i když teda Ondrovi v 21 měs. sedí hrozně divně, spíš teda nesedí vůbec). A pak ještě Gro Via, ty by měly být taky dost štíhlé, mají odepínací vkládačky, ale zas ne bambusové, jako všechny dosud jmenované. V ruce jsem je neměla a na dítě nezkoušela, takže v tomto směru referenci nepodám. Tohle http://www.latkovky.cz/…onesize-aio/ taky nevypadá špatně, ale neměla jsem v ruce. Nebo ještě klasická Bum Genius kapsovka, ta je ale poměrně velká a široká mezi nohama.
Teď už nepoužívám ani jedny. Anavy Easy malé nesedí, stále jí protékali, tak leží ve skříni a čekají na druhé. A PopIn jsem používala od narození do cca 6m skoro pořád, dnes už vyjímečně, když prostě už nemám co dát. Na novorozence jsem s nimi byla spokojená - dobře těsnili, vydrželi klidně i 3h na novorozenci, ten čůrá méně. Ale teď už to pro malou není dobré, je to málo savé a ona už čůrá po delší době a hodně toho pustí najednou, a prostě to proletí i skrz ten PUL na tepláky. Takže taky čekají už na druhé.
A zadek v tom asi byl docela veliký, ale nemám moc srovnání protože na novoše jsem měla jen ty PopIn a jinak jsem látkovala se čtvercama.
Hájkovic má prý týdenní miminko. Dávala jsem kdysi odkaz kamarádce, napsala jí teprvá teď a tohle se dozvěděla. ![]()
Peťko: Stela taky pouští čůrací nálože vždycky tak, že toho je fakt moc, ale PULky z PoP In jí nikdy neprotekly. ![]()
Flyingfrog píše:
Peťko: Stela taky pouští čůrací nálože vždycky tak, že toho je fakt moc, ale PULky z PoP In jí nikdy neprotekly.
Nám nedávno, ale bylo to po plavání, takže možná pouštěla jak průtokáč :/ a ještě v autosedačce. Jsem si říkala že je to asi vyjímka, tak snad jo, bylo to jen jednou.
No tak u nás taky nálože… čtverce prostě už nestačí, takže buď musím dávát celkem tři, nebo přidávat vkládačku.
A dneska jsme koupili botky, jsem šťastná, že aspoň něco máme z krku ![]()
pomeranca píše:Šťastná to žena
A dneska jsme koupili botky, jsem šťastná, že aspoň něco máme z krku
PetkaK píše:pomeranca píše:Šťastná to žena
A dneska jsme koupili botky, jsem šťastná, že aspoň něco máme z krku- my máme už dvoje, a v obou stáčí nohu, v teniskách to nedělala, v capačkách taky ne. Jiné už na ní neseženu, vyzkoušela toho mraky a většinou se do nich prostě nedostala. Asi bude bosky
![]()
bosky v mrazu? Bacha aby tě někdo neudal na sociálnce
No já ještě nevím, jak v tom bude chodit, v obchodě udělal pár kroků a pak sedl na zadek, je to holt nezvyk oproti capáčkům
Taky jsme nekupovali ty nejdražší… protože kdoví kolik toho nachodí
Alishia píše:
Tak jsem poprvé vyprala pop in a připadají mi žmolkatý.Jsem zklamaná.Jsou to funglovky a už vypadají blbě.Dělají to i anavy aio,nebo je navchu jiný matroš???Děkuji za odpověď
to mě udělaly POPin taky. teď už je mám rok a je to pořád stejně škaredý. Zkoušela jsem to odžmolkovat, ale pomohlo to jen do dalšího praní (ikdyž jsem prala samostatně). Teď už jsem si zvykla, na funkci to nemá vliv. už se to víc nehorší. Anavy Easy to nedělají, je to jiný vrchní materiál. Ty jsou pořád stejné i po roce užívání (zvenku).
PopIN dělají dost velký zadeček, Anavy Easy jsou menší a mám je celkově radši. Dobře sají.
kdyz se bavite o botach… na malou neco dostat, je peklo, jednak ma asi vysokej nart a hlavne teda krci palce u nohou tkz to nejde obout, ty palce teda krci i bez bot, i pri chuzi, i kdyz stoji a taky na jedny noze ji roste blbe nehet, krabati se ji a nabaluje se ten konec nehtu na sebe a blbe se to striha, tak nevim jestli s tim nebudem muset k mudre ![]()
Malá má taky vysoký nárt, teda asi. Nemohla se dostat do žádné boty, nakonec jsme koupili tyto http://shop.fare.cz/…robnosti.php?… a malá v nich neumí chodit, stáčí nohu, apod. Nevím jestli to je tím že má jen jeden zip a tím pádem jí to špatně drží na noze. Prostě nevím. Do nízkých se nedostala ani na zip ani na šňůrky. ![]()
Dostat do boty nohu nemám problém, malá moc nohu nekrčí, to je v pohodě. Jen v nich neumí chodit a nevím proč.
PetkaK píše:
Malá má taky vysoký nárt, teda asi. Nemohla se dostat do žádné boty, nakonec jsme koupili tyto http://shop.fare.cz/…robnosti.php?… a malá v nich neumí chodit, stáčí nohu, apod. Nevím jestli to je tím že má jen jeden zip a tím pádem jí to špatně drží na noze. Prostě nevím. Do nízkých se nedostala ani na zip ani na šňůrky.Dostat do boty nohu nemám problém, malá moc nohu nekrčí, to je v pohodě. Jen v nich neumí chodit a nevím proč.
Asi jí to tu nohu moc fixuje a je to celé na ni moc mohutné…
Šimon v botech taky neumí chodit… Možná jsme koupili moc vysoké, ale spíš bych řekla, že to pro něj je pořádný nezvyk…
Jinak uvažuju o botech na doma a myslim že lepší jsou sandaly, ale v obchodě mi je nedoporučili… Nevíte někdo jestli jsou lepší papuče, nebo sandály?
A zítra jdem na velký ultrazvuk, už se moc těším ![]()
ahoj ženský, můžu se zeptat? právě jsem začala s látkou a hledám a nenacházím - jak skládat čtvercové pleny? v porodnici mi ukázali jeden typ a já bych chtěla vyzkoušet i jiné.
A pak se chci zeptat, když jsem dostala od ortopeda befelem na papírovku jednu látkovou plenu jako prevenci na kyčle …
takže když budu používat látkovén místo pampersek, tak stačí ta jedna, nebo tam mám vrznout taky jednu navrch?
ten sklad, co mi ukazovali v porodnici, je totiž jakoby složený ze dvou plínek, to široké balení taky ze dvou, takže bych pak vlastně dávala malýmu 4 pleny najednou??? to už bude fakt jak koule… ![]()
sem zmatená…
Mar__tanka1983 píše:
ahoj ženský, můžu se zeptat? právě jsem začala s látkou a hledám a nenacházím - jak skládat čtvercové pleny? v porodnici mi ukázali jeden typ a já bych chtěla vyzkoušet i jiné.A pak se chci zeptat, když jsem dostala od ortopeda befelem na papírovku jednu látkovou plenu jako prevenci na kyčle …
takže když budu používat látkovén místo pampersek, tak stačí ta jedna, nebo tam mám vrznout taky jednu navrch?ten sklad, co mi ukazovali v porodnici, je totiž jakoby složený ze dvou plínek, to široké balení taky ze dvou, takže bych pak vlastně dávala malýmu 4 pleny najednou??? to už bude fakt jak koule…
sem zmatená…
Já skládám na novosklad, to je toto http://www.branakdetem.cz/…novosklad-50. A s širokým balení neporadím, u nás není třeba. Určitě poradí někdo zkušenější. ![]()