Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
PetkaK píše:pomeranca píše:Super. Já se taky těším, ale musím si ještě chvilku počkat.
Jinak hlásím, že jsme dnes byli na velkém UZ a miminko je v pořádku![]()
neboj, to přijde, ani se nenaděješ. Já mám pocit, že to ubíhá rychleji, než poprvé ![]()
pomeranca píše:PetkaK píše:neboj, to přijde, ani se nenaděješ. Já mám pocit, že to ubíhá rychleji, než poprvépomeranca píše:Super. Já se taky těším, ale musím si ještě chvilku počkat.
Já to spíš ani neřeším, nevnímám, není na to čas nějak. S malou lítáme do plavání a do cvičení, tak si člověk ani neuvědomí že je najednou zase o týden dál.
Možná až se mimčo začne hýbat a budu ho cítit že to budu vnímat víc, teď ani pořádně nevím jestli je v pohodě (teda teď vím, byla jsem v úterý na KO), a na další jdu až 20.12, ale do té doby doufám že se rozpohybuje.
Peti: to už se bude určitě hýbat pořádně. Já cítila provní náznaky tuším už v 15. týdnu. Od 17. to bylo jasné, že je to ono a teď už dostávám pořádné kopance ![]()
Brunifid píše:Mar__tanka1983 píše:Froté a flanel bych klidně na vyvářku mrskla.
a můžu ještě jeden dotaz? mám tak do třetiny plnou pračku čtvercovek, můžu to doplnit froté a flanelovýma vkládačkama, když to chci vyvařit??
jako myslím, že jo, ručník se dá přece taky vyvařit, chci ušetřit místo v pračce, ale nerada bych něco posr…
Já prala na 95 jen jednou, jinak peru na 60. U některých plen se sice píše, že se mají prát na 40, ale to mi přijde jako studená voda, takže to dělat odmítám. Zatím všechno přežilo, co nepřežije, má smůlu.
Pereš i PULky,nebo AIO/SIO na 60? Já právě kvůli nim skoro pořád peru na 40,protože je mám skoro v každé prací várce…I když jich nemám moc tak se tam vždy nějaké AIO nebo PULky objeví…a co fleece?
Brokianaa píše:
Pereš i PULky,nebo AIO/SIO na 60? Já právě kvůli nim skoro pořád peru na 40,protože je mám skoro v každé prací várce…I když jich nemám moc tak se tam vždy nějaké AIO nebo PULky objeví…a co fleece?
VŠECHNO peru na 60. Zatím mi nic praním neodešlo, jen některé sucháče přestávají pořádně držet, ale to nebude praním.
Prostě je tam moč, dva dny je to v kýblu pod víkem, na 40 mi to přijde eklhaft ![]()
Brunifid píše:Brokianaa píše:VŠECHNO peru na 60. Zatím mi nic praním neodešlo, jen některé sucháče přestávají pořádně držet, ale to nebude praním.
Prostě je tam moč, dva dny je to v kýblu pod víkem, na 40 mi to přijde eklhaft
No to mi taky
a stejně to dělám…chjo… Tak asi začnu…:-)
pomeranca píše:
Vyvařovala bych všechno, co je bavlna. Něco kde je pul nebo bambus by to asi nemuselo přežít![]()
Botky jsme koupili peddy, ze všech se mi líbily nejvíc, asi i cenou, říkala jsem si, že nepotřebuje superfitky, stejnak toho tuto zimu ještě moc nenachodí
Ivuš: Viděla jsem Klárku v novinách, jak jsi nám tu nedávno ukazovala tu fotku s reklamou na avion(?)
Jojo, babička mi donesla výstřižek, byla tam zas jiná fotka než tehdy na billboardu. A moc nedávno to není, fotilo se to loni na podzim ![]()
Jinak k tomu praní – u praní na 90 je jen to nebezpečí, že se to může ještě o něco srazit, to platí hlavně o bambusových věcech. Jako bezpečnější variantu desinfekce (ale zas chemičtější…) vidím Sanytol nebo slunko. Ale celkově bych s tím nějak nestresovala, pokud plínky nezasmrádají jako mokrý hadr nebo není po nějakém infekčním průjmu nebo kvasinkách (opruzenina, moučnivka)… Jen kvůli věku dítěte jsem nikdy nedesinfikovala, však domácnost taky není sterilní, dítě si strká ruce do pusy atd…
pomeranca píše:PetkaK píše:neboj, to přijde, ani se nenaděješ. Já mám pocit, že to ubíhá rychleji, než poprvépomeranca píše:Super. Já se taky těším, ale musím si ještě chvilku počkat.
A co teprv potřetí… Já ani nemám pocit, že už bych měla pomalu rodit, nějak to jde mimo mě, ještě navíc když mám takovou nestresující těhotenskou péči u soukromé PA… A pohlaví jste si nechali říct? Asi ne, když se nechlubíš, co? ![]()
Ivuš a budeš rodit doma, jo? A c o když to nestihneš do konce roku, co pak? Pak je to nějak pokutovaný ne?
PetkaK píše:
Ivuš a budeš rodit doma, jo? A c o když to nestihneš do konce roku, co pak? Pak je to nějak pokutovaný ne?
Co je pokutovaný??? ![]()
Brunifid píše:PetkaK píše:Co je pokutovaný???
No v novém návrhu zdravotního zákona (který nevím jestli už je podepsán prezidentem) byli stanoveny nějaké pokuty pro porodní asistentky které poskytnou péči u domaího porodu - tak nějak jsem to pochopila. Ale moc jsem se o to nezajímala, tak nevím jaká je pravda.
Petka: Si děláš srandu?! To v překladu znamená, že postaví domácí porody mimo zákon???
Já bych do toho nešla, ale každá by měla mít možnost si zvolit. To vymyslel kterej idiot???
PetkaK píše:
Snad ano, nemám v současné chvíli žádnou kontraindikaci… Do konce roku to spíš stihnu, termín mám 19., takže to by muselo být 13 dní po termínu a to už by asi na domácí porod nebylo úplně ono…
Brunifid píše:PetkaK píše:Co je pokutovaný???
Od 1.1. má být v platnosti zákon, dle kterého hrozí za neoprávněnou asistenci u porodu doma pokuta až 1 milion korun. S tím oprávněním je právě problém, protože současné požadavky na technické vybavení PA jsou prakticky totožné, jako požadavky pro porodnici (musí mít operační sál atd.), tedy nerealizovatelné (krom toho, že nesmyslné).
Příspěvek upraven 25.11.11 v 19:12
Brunifid píše:
Petka: Si děláš srandu?! To v překladu znamená, že postaví domácí porody mimo zákon???
Já bych do toho nešla, ale každá by měla mít možnost si zvolit. To vymyslel kterej idiot???
No tak nějak jsem to pochopila. Ale fakt přesně nevím, o problematiku porodu doma se nezajímám, taky bych do toho nešla, ale možnost volby - ať si každá rodí kde chce na tom nevidím problém.
Třeba se ozve Ivuška, a bude vědět víc.
Brunifid píše:
Samozřejmě chlap to vymyslel, celá armáda těch dementů politických. ![]()