Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
25.11.11 20:21
Flyingfrog píše:
Brunifid píše:
Petka: Si děláš srandu?! To v překladu znamená, že postaví domácí porody mimo zákon???
Já bych do toho nešla, ale každá by měla mít možnost si zvolit. To vymyslel kterej idiot???
Samozřejmě chlap to vymyslel, celá armáda těch dementů politických. :-(

Ale kdeže,to by politici sami nevymysleli, vidím za tím porodnickou lobby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
25.11.11 21:46

No za chvíli vymyslej povinnou lékařskou asistenci i při výrobě dětí, nejen při jejich rození :roll: :twisted:

• Citovat
  • Upravit
10713
25.11.11 21:53
Brunifid píše:
No za chvíli vymyslej povinnou lékařskou asistenci i při výrobě dětí, nejen při jejich rození :roll: :twisted:

Co asistenci, za chvílí budeš muset podávat žádost, abys potomka mohla vůbec zplodit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
25.11.11 22:00
Brunifid píše:
No za chvíli vymyslej povinnou lékařskou asistenci i při výrobě dětí, nejen při jejich rození :roll: :twisted:

A o tom dopadu nového zákona na očkování víš? To je teprv lahůdka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
25.11.11 22:08

co tam zase mamlasi vymamlasili, my už měsíc předstíráme rýmu abychom se vyhnuli druhé dávce priorixu a ted jsem řekla, že odjíždíme vyřídit rodičák a papíry pro Em a miminko, takže se tam dostavím po novém roce, že se tam prostě nedostanu… kupodivu to naštstí po našich 7mi angínách nikdo nekomentuje (prý to máme stihnout do konce dubna (takže asi vím, kdy tam půjdeme ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
25.11.11 22:13
ivuska.h píše:
Brunifid píše:

co vymysleli? že povinné očkování je opravdu povinné, nebo co :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
26.11.11 08:58
pomeranca píše:
ivuska.h píše:
Brunifid píše:
co vymysleli? že povinné očkování je opravdu povinné, nebo co :roll:

Je tam napsáno že může být poskytnutá péče i bez souhlasů pacienta - tzn že třeba ti můžou dítě naočkovat násilím když nechceš.

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
26.11.11 08:59
mabis píše:
co tam zase mamlasi vymamlasili, my už měsíc předstíráme rýmu abychom se vyhnuli druhé dávce priorixu a ted jsem řekla, že odjíždíme vyřídit rodičák a papíry pro Em a miminko, takže se tam dostavím po novém roce, že se tam prostě nedostanu… kupodivu to naštstí po našich 7mi angínách nikdo nekomentuje (prý to máme stihnout do konce dubna (takže asi vím, kdy tam půjdeme ;) )

Ani nemluv, před 14ti dny jsem dr řekla že na priorix malá půjde až půjde do školky (první dávka samozřejmě která jí teď čeká) a v pátek jsme měli ve schtánce pozvánku na toto pondělí. Hlavně že si to napsala do karty že to odmítáme. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5502
26.11.11 09:28
PetkaK píše:
mabis píše:
co tam zase mamlasi vymamlasili, my už měsíc předstíráme rýmu abychom se vyhnuli druhé dávce priorixu a ted jsem řekla, že odjíždíme vyřídit rodičák a papíry pro Em a miminko, takže se tam dostavím po novém roce, že se tam prostě nedostanu… kupodivu to naštstí po našich 7mi angínách nikdo nekomentuje (prý to máme stihnout do konce dubna (takže asi vím, kdy tam půjdeme ;) )
Ani nemluv, před 14ti dny jsem dr řekla že na priorix malá půjde až půjde do školky (první dávka samozřejmě která jí teď čeká) a v pátek jsme měli ve schtánce pozvánku na toto pondělí. Hlavně že si to napsala do karty že to odmítáme. :nevim:

A neposílá to hygiena,nebo tak něco? My máme celkově posunuté očkování kvůli DS. I když já zas úplně proti očkování nejsem…Ale navíc jsem chtěla jen Prevenar a to kvůli tomu,že malý byl celou minulou zimu nemocný (teď je to lepší,ale nejsem si jistá jestli kvůli očkování - spíš bohužel kvůli Zyrtecu :roll: ). Ale takové to očkování co se dává po hexavakcíně,co se dává až když dítě chodí (nebo aspoň u postižených se to takto odděluje)na to čekáme na příští rok a stejně nám přišla pozvánka a MUDr. mi právě říkala že se to rozesílá hromadně… A co je na Priorixu špatného? Jen ať se trochu přiučím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
26.11.11 09:30
PetkaK píše:
pomeranca píše:
ivuska.h píše:
Brunifid píše:
Je tam napsáno že může být poskytnutá péče i bez souhlasů pacienta - tzn že třeba ti můžou dítě naočkovat násilím když nechceš.

No ale to už je trochu mazec… I když zas když se neočkovalo hromadně proti těmto nemocem tak byly různé šílené epidemie…Těžko říct,ucelený názor na to bohužel nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
26.11.11 11:50
PetkaK píše:
pomeranca píše:
ivuska.h píše:
Brunifid píše:

Nejen to, můžoui ti ho naočkovat i bez tvého vědomí a následného informování. Něco ve stylu, že prostě jeden den dojde do školky „očkovač“, všem děckám to bez diskuzí píchne a ty se to dozvíš až doma od dítěte, pokud vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
26.11.11 11:52
PetkaK píše:
mabis píše:
Ani nemluv, před 14ti dny jsem dr řekla že na priorix malá půjde až půjde do školky (první dávka samozřejmě která jí teď čeká) a v pátek jsme měli ve schtánce pozvánku na toto pondělí. Hlavně že si to napsala do karty že to odmítáme. :nevim:

Ty neodmítáš, ty jen odkládáš, to je rozdíl! Navíc u MMR není zákonem daná horní hranice, do kdy musíš naočkovat, takže to je naprosto nic proti ničemu, akorát doktoři to někdy těžkou zkousávají. Těch 15 měsíců je hranice, kdy lze očkovat nejdříve, což si mnozí chybně vykládají jako termín, kdy se očkovat musí, ale tak to opravdu není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
26.11.11 11:55
Brokianaa píše:
PetkaK píše:
mabis píše:
A neposílá to hygiena,nebo tak něco? My máme celkově posunuté očkování kvůli DS. I když já zas úplně proti očkování nejsem…Ale navíc jsem chtěla jen Prevenar a to kvůli tomu,že malý byl celou minulou zimu nemocný (teď je to lepší,ale nejsem si jistá jestli kvůli očkování - spíš bohužel kvůli Zyrtecu :roll: ). Ale takové to očkování co se dává po hexavakcíně,co se dává až když dítě chodí (nebo aspoň u postižených se to takto odděluje)na to čekáme na příští rok a stejně nám přišla pozvánka a MUDr. mi právě říkala že se to rozesílá hromadně… A co je na Priorixu špatného? Jen ať se trochu přiučím…

Na Priorixu je špatné všechno :lol: Ve zkratce – živá vakcína s velkým počtem reakcí, navíc choroby, proti kterým má chránit, nejsou nějak zásadně nebezpečné, pokud se absolvují v dětském věku, navíc nebezpečnost závisí na pohlaví (příušnice u dospělých můžu, spalničky u těhotných žen). Čili smysl by dávalo očkovat tyto nemoci až kolem puberty těm, co je neprodělali a v závislosti na pohlaví. Je to ale složitá problematika, fakt to píšu jen takhle hodně zjednodušeně, např. to, proč je ta vakcína nebezpečná, by bylo na hodně dlouhé povídání, není to prostě jen neškodná vodička, která obsahuje ryzí dobro a ochranu proti nemocem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
26.11.11 13:52
ivuska.h píše:
PetkaK píše:
mabis píše:
Ty neodmítáš, ty jen odkládáš, to je rozdíl! Navíc u MMR není zákonem daná horní hranice, do kdy musíš naočkovat, takže to je naprosto nic proti ničemu, akorát doktoři to někdy těžkou zkousávají. Těch 15 měsíců je hranice, kdy lze očkovat nejdříve, což si mnozí chybně vykládají jako termín, kdy se očkovat musí, ale tak to opravdu není.

Jo já vím,neodmítám, jen odkládám, tak nějak jsem jí to řekla a psala si to i do karty. Mě teda spíše fakt dojalo, že jsem to s ní řešila před 14ti dny, a teď se objeví ve schránce pozvánka v pátek odpoledne, a v pondělí dopoledne máme naklusat. Takže v pondělí tam volám a odkládám.

Broki - poslala to asi dr, je tam její razítko, pochybuju že by to posílala hygiena.

• Citovat
  • Upravit
5502
26.11.11 14:05

Tak příušnice ten můj chlapík prodělat „klidně může“ protože jeho budoucí plodnost to nijak nezmění…a těhotný asi taky nebude :mrgreen: Toť černý humor… Ale je hlavně mazec,že ti můžou naočkovat tvé dítě bez tvého vědomí… To je trochu hnus!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure