Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2064
29.11.11 20:14
Flyingfrog píše:
Bruni: Na odběr plodovky nemusíš. To se dá normálně odmítnout, jen jsem četla, že celkem rádi straší.

Brokiano: Ty jsi psala, že kdyby sis odmyslela polohu KP, tak bys doma rodit mohla. Jenže to je právě to, co si prostě odmyslet nemůžeš. Na to jsem reagovala.

Zuzu: Moje doktorka se na mě taky nedívá jako na hňupa, jen holt se kryje, což na jednu stranu chápu. Jo a co jsem četla na vakciny.net, tak reakce na MMR jsou horší právě v tomhle věku, po druhém roce se snižují, tak co to doktorka povídá? 8o

Fly - Vím já? Prd tomu rozumím - akorát mám kámošku, které tato vakcína možná způsobila u malého alergie (podlomila mu zdraví) a pak jsem o tom něco četla na netu a tak jsem to řešila s Ivou a ta mi taky poradil neočkovat dřív jak po druhém roce, tak jsem si řekla že to tak udělám. Každopádně doktorka mi řekla že je to dle jejího názoru hloupost že mohlo miminu očkování způsobit alergie, ale víme, co třeba dokáže vakcina na chřipku že, tak bych se vůbec nedivila - ale zase nechci být jak fanatik - moc to očkování nastudováno nemám - tak malou asi naočkuju, ale až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.11.11 21:04
Flyingfrog píše:
Bruni: Na odběr plodovky nemusíš. To se dá normálně odmítnout, jen jsem četla, že celkem rádi straší.

Brokiano: Ty jsi psala, že kdyby sis odmyslela polohu KP, tak bys doma rodit mohla. Jenže to je právě to, co si prostě odmyslet nemůžeš. Na to jsem reagovala.

Zuzu: Moje doktorka se na mě taky nedívá jako na hňupa, jen holt se kryje, což na jednu stranu chápu. Jo a co jsem četla na vakciny.net, tak reakce na MMR jsou horší právě v tomhle věku, po druhém roce se snižují, tak co to doktorka povídá? 8o

Já to myslela jako příklad,ne že bych chtěla zatajit KP…a rodit doma. Jen jsem to myslela,že já jsem typický příklad toho,že vše(až na KP,ale kdyby byl normálně hlavou dolů,…)bylo v naprostém pořádku a po porodu se to nečekaně zvrtlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
29.11.11 22:58
Brokianaa píše:
Flyingfrog píše:

Já to myslela jako příklad,ne že bych chtěla zatajit KP…a rodit doma. Jen jsem to myslela,že já jsem typický příklad toho,že vše(až na KP,ale kdyby byl normálně hlavou dolů,…)bylo v naprostém pořádku a po porodu se to nečekaně zvrtlo…

Ale tys rodila nakonec císařem, ne? V tom případě nemůžeš vědět, co přesně způsobilo nižší APGAR, mohla to být klidně reakce na tvou medikaci, že byl v šoku z moc rychlého „vytažení“ nebo tak něco :nevim: To prostě nejde takto porovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
30.11.11 07:49
ivuska.h píše:
Brokianaa píše:
Flyingfrog píše:

Ale tys rodila nakonec císařem, ne? V tom případě nemůžeš vědět, co přesně způsobilo nižší APGAR, mohla to být klidně reakce na tvou medikaci, že byl v šoku z moc rychlého „vytažení“ nebo tak něco :nevim: To prostě nejde takto porovnávat.

Ne ne, to já neporovnávám jako konkrétně… Já rodila plánovaně císařem a do té doby ani na monitoru žádný problém nebyl…takže je možné,že to může být „zaviněno“ SC,každopádně děti s DS jsou jakoby línější a říká se,že i po porodu si někdy hůř zvykají…Každopádně ho hned po porodu vyšetřoval kardiolog a i druhý den jel do jiné nemocnice na komplexnější vyšetření protože si nebyli jistí jestli má úplně ok srdce. Byl i oba dny připojen na oxymetr…prostě ho radši už od mala hlídají ať něco nepřehlídnou a to je zas na druhou stranu fajn…Já mám celkově poporodní období spojené s obrovským strachem,takže „závidím“ všem kdo si můžou tu úžasnou chvíli zrození a ty krásné voňavé první dny s miminkem užít jak se patří :-) Já totiž neprožila ani chvilku toho štěstí z narození miminka,protože jsem se od prvního okamžiku jen strašně bála…A to bylo hrozné…Ten pocit nejistoty co bude a pak ta jistota,že to tak fakt bude…Strach z budoucnosti…Ale teď je zas fajn :mrgreen: Edíka beru jako normální dítě…nepřemýšlím (občas ve slabé chvilce sice ano) nad tím,že mu je 19 měsíců a že by už měl chodit,umět pít s hrnku,něco říkat…A nesnáším když ho někdo s doktorů srovnává s normálním dítětem…když ví,že má DS tak ať ho srovnává s Downíkama… No trochu jsem se rozepsala:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
30.11.11 08:04
Brokianaa píše:
ivuska.h píše:
Brokianaa píše:
Flyingfrog píše:

Zuzu: Moje doktorka se na mě taky nedívá jako na hňupa, jen holt se kryje, což na jednu stranu chápu. Jo a co jsem četla na vakciny.net, tak reakce
na MMR jsou horší právě v tomhle věku, po druhém roce se snižují, tak co to doktorka povídá? 8o
Ne ne, to já neporovnávám jako konkrétně… Já rodila plánovaně císařem a do té doby ani na monitoru žádný problém nebyl…takže je možné,že to může být „zaviněno“ SC,každopádně děti s DS jsou jakoby línější a říká se,že i po porodu si někdy hůř zvykají…Každopádně ho hned po porodu vyšetřoval kardiolog a i druhý den jel do jiné nemocnice na komplexnější vyšetření protože si nebyli jistí jestli má úplně ok srdce. Byl i oba dny připojen na oxymetr…prostě ho radši už od mala hlídají ať něco nepřehlídnou a to je zas na druhou stranu fajn…Já mám celkově poporodní období spojené s obrovským strachem,takže „závidím“ všem kdo si můžou tu úžasnou chvíli zrození a ty krásné voňavé první dny s miminkem užít jak se patří :-) Já totiž neprožila ani chvilku toho štěstí z narození miminka,protože jsem se od prvního okamžiku jen strašně bála…A to bylo hrozné…Ten pocit nejistoty co bude a pak ta jistota,že to tak fakt bude…Strach z budoucnosti…Ale teď je zas fajn :mrgreen: Edíka beru jako normální dítě…nepřemýšlím (občas ve slabé chvilce sice ano) nad tím,že mu je 19 měsíců a že by už měl chodit,umět pít s hrnku,něco říkat…A nesnáším když ho někdo s doktorů srovnává s normálním dítětem…když ví,že má DS tak ať ho srovnává s Downíkama… No trochu jsem se rozepsala:-)

S tím vývojem můžeš být určitě vklidu, z hrnku mi Ondra nepije (vyklopil by to na sebe), chodí od 18 měs. a slov říká jen několik. Takže mě se teda Edík nějak extra opožděný nezdá, hlavně že je spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
30.11.11 08:42

Broki no mě se Edík teda nezdá opožděný vůbec :D ..Naše Mája začala sama chodit až na začátku 19tého měsíce, z hrnku taky nepije - ikdyž by chtěla tak občas zkoušíme a když čtu jak už Tvůj prcek chodí na nočník, tak jsem v šoku 8o …Mája nočník bojkotuje, čurá a kadí do plín a ještě se pak nechce ani nechat přebalit - katastrofa…Takže co se tohoto týče, tak mi teda opožděný fakt nepřijde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
30.11.11 09:25

Holky dík :kytka: No s tím hrnkem - on se neumí napít ani když mu ho držím-prostě to neumí z tohou hrnku vcucnout do pusy-teče mu to všude kolem… Ale s jídlem byl taky problém a postupně se to naučil…I žvýkání-na to přišel až tak před měsícem…Tak snad i na ten hrnek dojde:-) Jinak z flašky si pije sám vleže mlíko a pak mám pítko (ale musí být měkké silikonové,jiné nechápe) a to jak má takové ty držátka tak z toho už se taky umí napít… Ale u něj platí pouzečekat,ukazovat a čekat než to sám bude chtít dělat…On jak prostě něco nechce tak to dělat nebude… :mrgreen: Že by to byl chlap :lol: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
30.11.11 10:37
Brokianaa píše:
Holky dík :kytka: No s tím hrnkem - on se neumí napít ani když mu ho držím-prostě to neumí z tohou hrnku vcucnout do pusy-teče mu to všude kolem… Ale s jídlem byl taky problém a postupně se to naučil…I žvýkání-na to přišel až tak před měsícem…Tak snad i na ten hrnek dojde:-) Jinak z flašky si pije sám vleže mlíko a pak mám pítko (ale musí být měkké silikonové,jiné nechápe) a to jak má takové ty držátka tak z toho už se taky umí napít… Ale u něj platí pouzečekat,ukazovat a čekat než to sám bude chtít dělat…On jak prostě něco nechce tak to dělat nebude… :mrgreen: Že by to byl chlap :lol: ?

To ale popisuješ i moje zdravé dítě. Ta sice z hrnku pít umí (musím jí to samo držet), ale zas neumí z ničeho jiného, flašku s dudákem ani jiná pítka nechápe.

• Citovat
  • Upravit
5502
30.11.11 10:54
Brunifid píše:
Brokianaa píše:
Holky dík :kytka: No s tím hrnkem - on se neumí napít ani když mu ho držím-prostě to neumí z tohou hrnku vcucnout do pusy-teče mu to všude kolem… Ale s jídlem byl taky problém a postupně se to naučil…I žvýkání-na to přišel až tak před měsícem…Tak snad i na ten hrnek dojde:-) Jinak z flašky si pije sám vleže mlíko a pak mám pítko (ale musí být měkké silikonové,jiné nechápe) a to jak má takové ty držátka tak z toho už se taky umí napít… Ale u něj platí pouzečekat,ukazovat a čekat než to sám bude chtít dělat…On jak prostě něco nechce tak to dělat nebude… :mrgreen: Že by to byl chlap :lol: ?
To ale popisuješ i moje zdravé dítě. Ta sice z hrnku pít umí (musím jí to samo držet), ale zas neumí z ničeho jiného, flašku s dudákem ani jiná pítka nechápe.
:mrgreen: no tak hlavně že pije z hrnku…asi jsi kojila,ne? To je dobře že nechce flašku… Já bohužel nekojila a tudíž flaško no problem:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
30.11.11 11:02
Brokianaa píše: :mrgreen: no tak hlavně že pije z hrnku…asi jsi kojila,ne? To je dobře že nechce flašku… Já bohužel nekojila a tudíž flaško no problem:-)

Ještě kojím :mrgreen:
A ona nikdy ani dudák nechtěla, takže odmítá tahat z čehokoliv. Takže jsem jí pití začala rovnou lít z hrníčku do pusy :lol:

• Citovat
  • Upravit
5502
30.11.11 12:01
Brunifid píše:
Brokianaa píše: :mrgreen: no tak hlavně že pije z hrnku…asi jsi kojila,ne? To je dobře že nechce flašku… Já bohužel nekojila a tudíž flaško no problem:-)
Ještě kojím :mrgreen:
A ona nikdy ani dudák nechtěla, takže odmítá tahat z čehokoliv. Takže jsem jí pití začala rovnou lít z hrníčku do pusy :lol:
:palec: :palec: :palec:
Dudlík nás naštěstí minul a jsem fakt ráda:-))))
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
30.11.11 14:55

No tak Šimon z hrnku pít neumí, chodit začal v 17 měs. Já myslím, že Edík je dost šikovný, na to jaký má problém. Broki, jsi statečná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
30.11.11 14:58

Jinak dnes jsem byla na KO s břichem, odmítla jsem OGGT, stálo mě to jen dva podpisy. Sestřička sice říkala, že povinný není nic, nikdo mě do toho nemůže nutit… Ale hned dodala: my posíláme maminky na Lesnou, všechny si to moc chválí :-D no nepřesvědčila mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
30.11.11 15:07
pomeranca píše:
Jinak dnes jsem byla na KO s břichem, odmítla jsem OGGT, stálo mě to jen dva podpisy. Sestřička sice říkala, že povinný není nic, nikdo mě do toho nemůže nutit… Ale hned dodala: my posíláme maminky na Lesnou, všechny si to moc chválí :-D no nepřesvědčila mě.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:

taky to planuju, jestli budu nekdy podruhe tehu..

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
30.11.11 15:19
pomeranca píše:
Jinak dnes jsem byla na KO s břichem, odmítla jsem OGGT, stálo mě to jen dva podpisy. Sestřička sice říkala, že povinný není nic, nikdo mě do toho nemůže nutit… Ale hned dodala: my posíláme maminky na Lesnou, všechny si to moc chválí :-D no nepřesvědčila mě.

Taky budu odmítat, už jen kvůli toho jak mi bylo z toho blbě, zvracela jsem, a nedokážu si fakt představit sedět někde v klidu s dítětem. By jsme to nemuseli obě přežít.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí