Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
asha píše:zuzanecka81 píše:Jo, to je dost mozny. Zvlast, jestli to byl neutisitelny plac, trvajici delsi dobu, tyhle veci jsou i nekolikahodinovy… zpusobuje to ockovani, je to tzv. encefaliticky plac
holky, ty neimunitní reakce při priorixu jsou možné i u hexy? si tak říkám, jak měla nela ty šílený stavy při usínání (hodinové řevy, hysteráky, celková kňouravost…) jestli to nemohlo být z těch očkování…
no hele ona ječela průměrně hoďku, někdy téměř dvě. ale řvala každý večer. a vlastně od té doby spí blbě furt - děsně lehce, každý prd jí vzbudí (doslova
)
zuzanecka81 píše:asha píše:no hele ona ječela průměrně hoďku, někdy téměř dvě. ale řvala každý večer. a vlastně od té doby spí blbě furt - děsně lehce, každý prd jí vzbudí (doslovazuzanecka81 píše:Jo, to je dost mozny. Zvlast, jestli to byl neutisitelny plac, trvajici delsi dobu, tyhle veci jsou i nekolikahodinovy… zpusobuje to ockovani, je to tzv. encefaliticky plac
holky, ty neimunitní reakce při priorixu jsou možné i u hexy? si tak říkám, jak měla nela ty šílený stavy při usínání (hodinové řevy, hysteráky, celková kňouravost…) jestli to nemohlo být z těch očkování…)
Jestli to predtim nedelala, tak tipuju na to ocko. Vecer je dite unaveny a tyhle veci vic vnima, i to, ze ho boli hlava ![]()
Mysicka31 píše:
Mně už se Kiki nevyčůrá přes den ani do plenekdo plenek čůrá jen při nočním spaní, někdy přes den když spí dýl… jásala bych, kdyby to nebylo tak, že nechce čůrat ani do travičky ani na záchod
jen do svého nočníku, když jsme venku, tak mi pak nečůrá třeba i 7 hodin a to se mi fakt nelíbí
![]()
Nevim jak to vymyslet, snad se to brzy prolomí páč nočník sebou přeci nebudu šude vláčet…
No tak asi budeš muset no ![]()
Mě se dneska doktorka ptala, jestli už občas čůrá do nočníku, tak jsem řekla že jo. Akorát tam nechce kadit… a hned: no to je teď často problém, děti kakají do plínek ještě ve třech letech. Hm a co mám jako dělat
nebudu ho násilím držet na nočníku ![]()
asha píše:zuzanecka81 píše:Jestli to predtim nedelala, tak tipuju na to ocko. Vecer je dite unaveny a tyhle veci vic vnima, i to, ze ho boli hlavaasha píše:no hele ona ječela průměrně hoďku, někdy téměř dvě. ale řvala každý večer. a vlastně od té doby spí blbě furt - děsně lehce, každý prd jí vzbudí (doslovazuzanecka81 píše:Jo, to je dost mozny. Zvlast, jestli to byl neutisitelny plac, trvajici delsi dobu, tyhle veci jsou i nekolikahodinovy… zpusobuje to ockovani, je to tzv. encefaliticky plac
holky, ty neimunitní reakce při priorixu jsou možné i u hexy? si tak říkám, jak měla nela ty šílený stavy při usínání (hodinové řevy, hysteráky, celková kňouravost…) jestli to nemohlo být z těch očkování…)
doprčic a proč se furt tvrdí, jak je očko úžasná věc? ![]()
pomeranca píše:Mysicka31 píše:
Mně už se Kiki nevyčůrá přes den ani do plenekdo plenek čůrá jen při nočním spaní, někdy přes den když spí dýl… jásala bych, kdyby to nebylo tak, že nechce čůrat ani do travičky ani na záchod
jen do svého nočníku, když jsme venku, tak mi pak nečůrá třeba i 7 hodin a to se mi fakt nelíbí
![]()
Nevim jak to vymyslet, snad se to brzy prolomí páč nočník sebou přeci nebudu šude vláčet…
No tak asi budeš muset no
Mě se dneska doktorka ptala, jestli už občas čůrá do nočníku, tak jsem řekla že jo. Akorát tam nechce kadit… a hned: no to je teď často problém, děti kakají do plínek ještě ve třech letech. Hm a co mám jako dělatnebudu ho násilím držet na nočníku
Tak je jeste fakt maly..ale u nas prave to lehky nasili zabralo
Padla na to teda cokoska, takze nedoporucuju zkouset pred druhym rokem
Chce to zlomit ten strach z neznama, u nas to vzdycky stacilo jednou, pak uz to slo bez problemu. Jinak se taky fakt muzes dockat, az kdyz uz poberou rozum, kolem toho 3. roku. ![]()
pomeranca píše:asha píše:doprčic a proč se furt tvrdí, jak je očko úžasná věc?zuzanecka81 píše:Jestli to predtim nedelala, tak tipuju na to ocko. Vecer je dite unaveny a tyhle veci vic vnima, i to, ze ho boli hlavaasha píše:no hele ona ječela průměrně hoďku, někdy téměř dvě. ale řvala každý večer. a vlastně od té doby spí blbě furt - děsně lehce, každý prd jí vzbudí (doslovazuzanecka81 píše:Jo, to je dost mozny. Zvlast, jestli to byl neutisitelny plac, trvajici delsi dobu, tyhle veci jsou i nekolikahodinovy… zpusobuje to ockovani, je to tzv. encefaliticky plac
Tak ono uz i spousta doktoru to netvrdi… ![]()
asha píše:pomeranca píše:Tak je jeste fakt maly..ale u nas prave to lehky nasili zabraloMysicka31 píše:
![]()
Mě se dneska doktorka ptala, jestli už občas čůrá do nočníku, tak jsem řekla že jo. Akorát tam nechce kadit… a hned: no to je teď často problém, děti kakají do plínek ještě ve třech letech. Hm a co mám jako dělatnebudu ho násilím držet na nočníku
Chce to zlomit ten strach z neznama, u nas to vzdycky stacilo jednou, pak uz to slo bez problemu. Jinak se taky fakt muzes dockat, az kdyz uz poberou rozum, kolem toho 3. roku.
já plánuju v létě sebrat plínky úplně. Myslím, že to nebude problém… budem zase pár týdnů (nebo aspoň jeden
) v přírodě, tam může klidně běhat s holým zadkem
pomeranca píše:asha píše:já plánuju v létě sebrat plínky úplně. Myslím, že to nebude problém… budem zase pár týdnů (nebo aspoň jedenpomeranca píše:Tak je jeste fakt maly..ale u nas prave to lehky nasili zabraloMysicka31 píše:
![]()
Chce to zlomit ten strach z neznama, u nas to vzdycky stacilo jednou, pak uz to slo bez problemu. Jinak se taky fakt muzes dockat, az kdyz uz poberou rozum, kolem toho 3. roku.
) v přírodě, tam může klidně běhat s holým zadkem
To funguje nejlip. My se konecne dostavame ke slipum a teplakum ![]()
hm, tak to je bájo! takže teď se s další hexou můžu zas těšit na šílený mimino
je ta 4tá hexa taky nutná?
holky, prd tomu rozumím. nemůže mít souvislost vzniku exému a alergie na mléko s očkováním? neluši se to rozjelo po třetí hexe ![]()
pomeranca píše:Mysicka31 píše:No tak asi budeš muset no
![]()
To není zase tak jednoduchý, hlavně když jdeme bez kočáru
ještě jsem nezkoušela úplatky, jako třeba bombonek za čůrání apod. tak to zkusím… ale jako mrně čůrala v klubíčku normálně, kamkoliv, ale jakmile přišel nočník, tak to utnula a ani omylem ![]()
Krásný den, koukám, že téma se rozjelo a skoro až ujelo… Můžete mi prosím poradit s praním plín? Mám 3 měsíční prďolku a zajímá mě, jak nejlíp vyčistit plínu od toho žlutého zázraku, co miminka vyrábí. Pokud ji hned dvakrát nepřeperu v rukách, tak v pračce to nepustí a flek úspěšně přetrvá. Ale tenhle postup mě moc nebaví, jelikož kaká několikrát denně a praní mi tak zabere docela dost času. Je klidně možný že někde dělám chybu (nízká teplota, prací prostředek…). Děkuji za radu ![]()
Zdeňko: já to dělám (a dělala jsem) takto: separačku vyhodím, plínku osprchuju studenou vodou a namyslím žlučovým mýdlem (přetřu, nijak to nedrbu). Hodím do kýble a pak vyperu. Ve slizu a na 60.
Na skvrny hodně pomůže ten žlučák a potom sluníčko. Vzpomínám si jak na začátku nějaké fleky zůstávaly, ale časem se mi vypralo všechno ![]()
zuzanecka81 píše:
hm, tak to je bájo! takže teď se s další hexou můžu zas těšit na šílený miminoje ta 4tá hexa taky nutná?
4. dávka nutná není, viz příbalový leták.
zuzanecka81 píše:
holky, prd tomu rozumím. nemůže mít souvislost vzniku exému a alergie na mléko s očkováním? neluši se to rozjelo po třetí hexe
Jo, to je klidně možné ![]()
ivuska.h píše:zuzanecka81 píše:
hm, tak to je bájo! takže teď se s další hexou můžu zas těšit na šílený miminoje ta 4tá hexa taky nutná?
4. dávka nutná není, viz příbalový leták.
zuzanecka81 píše:Jo, to je klidně možné
holky, prd tomu rozumím. nemůže mít souvislost vzniku exému a alergie na mléko s očkováním? neluši se to rozjelo po třetí hexe
jj, díky, už jsem se radila stran té hexy v tématu o očkování. takže na 4tou hexu i synflorix kašlu! momentálně se pokusím nelu ukecat, ať nedělá blbosti a vykašle se na abkm a po dvou letech se uvidí ![]()