Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
zuzanecka81 píše:
fly, naše doktorka je debilka - jak jí rozumně můžu vyargumentovat, proč priorix nedávat? (zatím)ivusko, budou ty trénikovky vzorované? nebo jen fádně jednobarevné jako aio? mě je atest fuk a bohužel nové kalhotkovky už nemůžu kupovat, neb mám nadbytek. tak bych chtěla uspokojit plínového maniaka v sobě aspoň vzorovanými puly na těch tréninkových… tak jak to bude?
Zuzko, přesně jak píše ivuška. Nevyzrálý organismus, navíc Nela má ABKM, dál taky je to živá vakcína, před tím druhým rokem jsou horší reakce. A jestli vadí i NAC, tak je to na pytel, protože to přesně vadilo i A. od Verči. Pomohl fakt až NeoCate. ![]()
Já mám doktorku fakt dobrou, nepátrala, proč nechci dávat MMR (Priorix). Hlavně u té své doktorky buď jak kafemlejnek (případně bych jí vpálila do očí, že ONA s tvým dítětem nežije).
Holky, trochu mimo, ale jestli někdo dáváte mléčné kaše, tak v Albertu (hyper) mají od Hippu tu 500g za 74,90
vyjde vás to vlastně jako jedno klasický 250g zdarma ![]()
Asi jsem divná, ale očkování já nějak neřeším a zatím jsme očkovali co nám dr. doporučila… ale my měli reakci jen 1× a to hodně slabounkou, jen zvýšenou teplotu půl dne, co se týče „protivnosti“ dítka tak nevím
naše děťátko je cholerik a má dny kdy je protivka furt a na ničem to nezáleží, prostě se jen blbě vyspí nebo se vzbudí „nepřirozeně“
ale ono je to s tím očkováním možná i tím, že kamarádce umřel 18 měsíční chlapeček na rotavirovou infekci, tak se prostě bojím ![]()
Mysicko, tema ockovani je hrozne tezky a tak je nejlepsi at si to kazdej rozhodne sam podle svyho svedomi, ptz co jednomu ublizi, druhej vubec nepociti, chce to brat dost individualne…
Flyingfrog píše:zuzanecka81 píše:Zuzko, přesně jak píše ivuška. Nevyzrálý organismus, navíc Nela má ABKM, dál taky je to živá vakcína, před tím druhým rokem jsou horší reakce. A jestli vadí i NAC, tak je to na pytel, protože to přesně vadilo i A. od Verči. Pomohl fakt až NeoCate.
fly, naše doktorka je debilka - jak jí rozumně můžu vyargumentovat, proč priorix nedávat? (zatím)ivusko, budou ty trénikovky vzorované? nebo jen fádně jednobarevné jako aio? mě je atest fuk a bohužel nové kalhotkovky už nemůžu kupovat, neb mám nadbytek. tak bych chtěla uspokojit plínového maniaka v sobě aspoň vzorovanými puly na těch tréninkových… tak jak to bude?
Já mám doktorku fakt dobrou, nepátrala, proč nechci dávat MMR (Priorix). Hlavně u té své doktorky buď jak kafemlejnek (případně bych jí vpálila do očí, že ONA s tvým dítětem nežije).
fly, spíš jí vpálím, že průjem taky neřešila u nely půl roku, tak proč chce řešit očkování
![]()
Zdeňka K. píše:
Krásný den, koukám, že téma se rozjelo a skoro až ujelo… Můžete mi prosím poradit s praním plín? Mám 3 měsíční prďolku a zajímá mě, jak nejlíp vyčistit plínu od toho žlutého zázraku, co miminka vyrábí. Pokud ji hned dvakrát nepřeperu v rukách, tak v pračce to nepustí a flek úspěšně přetrvá. Ale tenhle postup mě moc nebaví, jelikož kaká několikrát denně a praní mi tak zabere docela dost času. Je klidně možný že někde dělám chybu (nízká teplota, prací prostředek…). Děkuji za radu
ahoj,
tak já plenky před tím, než je dám do pračky, potřu mýdlem na skvrny od Imse. Peru v prášku Bambinex Nappy Ultra Care. výborným odstraňovačem skvrn je i sluníčko ![]()
Ahoj holky! mam dotaz mimo plinky - nosite nekdo v manduce nebo nejakem jinem nositku? satek nechci, potrebuju neco „na rychlo“ misto kocaru, kdyz pujdu treba k dr., tak z parkoviste apod. na poponeseni… Malemu je 8 mesicu, je lenoch, chodit bude buhvi kdy, protoze zatim jen lezi na brise nebo zadech, pohyb vpred nula… myslite, ze se to jeste oplati kupovat?
xlin píše:
Ahoj holky! mam dotaz mimo plinky - nosite nekdo v manduce nebo nejakem jinem nositku? satek nechci, potrebuju neco „na rychlo“ misto kocaru, kdyz pujdu treba k dr., tak z parkoviste apod. na poponeseni… Malemu je 8 mesicu, je lenoch, chodit bude buhvi kdy, protoze zatim jen lezi na brise nebo zadech, pohyb vpred nula… myslite, ze se to jeste oplati kupovat?
Já mám Beco. Nosím doteď. Ale ne moc po venku, páč nikdy nevím, co na tu holku nacpat, navíc ona má ráda ruce venku.
Zuzko: Nebo tak. Ale to je fakt pediatra na houbelec!
xlin píše:
Manducu ani Beco bych už nekupovala, z toho Ti za chvilku vyroste, vezmi batolecí nosítko. Šátek nemusí mít pět metrů a nemusíš motat složité úvazy. Můžeš koupit kraťas, jsou i rychloúvazy.
A je to skladnější, strčíš do kabely.
Brunifid: A co je rychle vyroste? Holce bylo včera 15 měsíců a do Beca se v pohodě vejde.
A pokud vím, tak kvalitní batolecí nosítka mají dlouhé čekačky. ![]()
xlin píše:
Na krátké přenášení bych doporučila spíš Ring Sling, ten je podle mě i rychlejší než nosítko… Jinak z nosítek už bych brala batolecí.
Holky, dik za tipy, mrknu na vsechno… manduca je ale pry do 5ti let, tak nechapu, jak z toho muze vyrust… http://www.4babies.cz/…rma-0-916368
xlin píše:
Holky, dik za tipy, mrknu na vsechno… manduca je ale pry do 5ti let, tak nechapu, jak z toho muze vyrust… http://www.4babies.cz/…rma-0-916368
To je blbost, nebo spíš dobrý reklamní tah
Váhově unese určitě hodně, ale začne být úzká mezi nohama a dítě pak už není v dobré pozici, řeže ho to do stehýnek atd. Tak kolem roka a půl, max. dvou let už je to prostě úzké.
ivuska.h píše:xlin píše:To je blbost, nebo spíš dobrý reklamní tah
Holky, dik za tipy, mrknu na vsechno… manduca je ale pry do 5ti let, tak nechapu, jak z toho muze vyrust… http://www.4babies.cz/…rma-0-916368Váhově unese určitě hodně, ale začne být úzká mezi nohama a dítě pak už není v dobré pozici, řeže ho to do stehýnek atd. Tak kolem roka a půl, max. dvou let už je to prostě úzké.
tak to je dobre vedet… protoze ja myslela, ze to je fakt na dlouho! A neni to zrovna nejlevnejsi, abych to koupila ted na par mesicu, protoze maly je fakt velky…
xlin píše:
Tady máš fotku, jak vypadá dvouleté dítě v Becu… Nosila se jen příležitostně naštěstí, jinak by ji to už fakt řezalo.
ivuska.h píše:xlin píše:Tady máš fotku, jak vypadá dvouleté dítě v Becu… Nosila se jen příležitostně naštěstí, jinak by ji to už fakt řezalo.
hm, to je fakt na knap…
ten ringsling je super, ale na jedno rameno, to nedam s mymi zady
potrebuju rozlozit vahu na obe ramena, uz tak jsem jak paragraf… no, tak to nevim teda, co poridit… jeste mrknu na ta batoleci nositka…