Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ivuško: Držím pěsti, ať to dítko stihne tak, jak je potřeba.
A pohodový porod! Třeba udělá dítko výjimku a dneska se narodí, času do půlnoci dost. ![]()
Jinak mně přišla doktorka domů hned druhý den. Jsem jí volala z porodnice, věděla jsem, že chodí na první návštěvu domů a domluvily jsme se hned na další den. Jsem byla ráda, že nikam nemusím. ![]()
Poprvy k nam prisla sestra, druhy den po navratu z porodnice. Podruhy jsme sli asi po trech dnech doma…a potreti po tydnu
Ono neni kam spechat…kdyz se prijde z porodnice teda.
pomeranca píše:ivuska.h píše:to chápu, mě šlo o to, že by mě pustili třeba v sobotu, v neděli volno, v pondělí volno, to by pak stačilo až v úterý? Nebo na toto jsou takové záskoky?pomeranca píše:U normálního návratu z porodnice by asi problém nebyl, to by asi obstaral klasický záskok za doktora, jenže naše situace je poněkud atypická, málokterý pediatr si troufne udělat to první vyšetření novorozence, když to není už posvěceno neonatologem z porodnice (i když kvalifikaci na to má každý pediatr)…
AHa… jak se to vlastně dělá, když se porodí (nebo přijde z porodnice) když je volno a doktor neordinuje?Já mám termín někdy na Velikonoce…
já to tak měla, v sobotu mě pustili a v úterý jsme šli do poradny
a nikdo to neřešil ![]()
Ahoj holky, jdu si pro radu, jestli můžu
Jaké vlňáky natahovací jsou lepší, Disany nebo Popolini? A jakou velikost pro téměř osmikilové mimino, 74/80 nebo už 86/92? ![]()
A jaké plínky používáte pod vlňáky, ze čtvercovek na draka nám kakání uteče téměř vždycky, stejně tak vv na kalhotkový sklad… Z kalhotkových jsem byla nadšená z Anavy na snapku, jenže prcek má teď z froté vyrážku. Na patentky mi zas tolik nevyhovují, nedá se tak dobře regulovat velikost ![]()
Vlňáky znám jen disany, ale řekla bych, že budou podobné.
74/80 jsem kupovala, když měl syn 5 měsíců a tuším těch 8 kilo. A má je doteď, ony časem trochu povolují. Ale teď už jsou jen tak tak, asi už moc dlouho nevydrží. Takže bych vzala ty menší. Větší jsem kupovala teď, ale zatím jsou teprve naložené v lanolinu… což mi připomnělo že už je můžu jít vyndat, ať začnou vysychat
)
Plínky používám všechny, co jsi vyjmenovala, krom vv na kalhotový sklad, to mu už moc nedrží. Pak ještě zavazovačky. Ale s utíkajícím bobanem nemám problémy ![]()
pomeranca: díky
, tak jestli mu budou ještě v roce a půl, beru ty menší.. Asi půjdu do těch disan, z obrázku jsou mi sympatičtější ![]()
Z kalhotkovek uvažuju nad IV bioflanel. Prcek toho zas tolik nenačůrá, tak s vkládačkou navíc by mohly stačit
… Má dost citlivou pokožku, froté mu dát vůbec nemůžu a i čtvercovky jsou z naší tvrdé vody jak struhadlo. Jen to zapínání, snad si tam našiju suché zipy nebo co ![]()
Holky, používáte některá pastelky?Já teď jednu koupila a na to jak jsem slyšela jak je blbá,tak i když je pouze dvakrát vypraná tak zas tak špatná teda nebyla
Tak uvažuju jestli nějaké na doma ještě nepokoupit,protože s těch sketchek s čč co jsem používala na doma mi už hrabe a navíc už je má celkem malé (jednovelikostní od narození po nočník-haha
) Jo a jaký je rozdíl mezi pastelkou a klasikou?
IV bioflanel nic moc nepoberou, navíc je nějak blbě střižená a brzo mu byla malá… tak abys nebyla překvapená. A jestli si myslíš, že to bude lepší než čtvercovky, tak mě přišlo, že to struhadlovatí stejně…
Podle mě bude nejlepší něco bambusového. Ale fakt nevím, každej to má jinak
Broki: Já měla jednu, ale hrozně rychle mi ztvrdla (když to srovnám s anavy na snapku) A není ani tolik savá… podle mého názoru je to moc peněz za málo muziky. ![]()
ach jo… Potřebuju něco levného místo těch sketchek…Tak fakt nevím… Jako ANavy jsou numero uno,to je jasné…ale chtěla jsem něco na doma co koupím minimálně použité z druhé ruky kolem 250Kč…chjo…Budu muset zapřemýšlet…
Jinak co se týče těch IV flanelek…přidávám se k pomerance…stojí za starou belu…Nepoberou vůbec nic a navíc ten střih je úplně na prd…snapku do toho nedáš takže jedině pod hodně uplé svrchňáky…Já mám doma dvoje staré,jestli chceš zkusit tak za symbolický peníz prodám…
IV bioflanel jsou fakt nahouby. Mela jsem jednu uz pro druhou a stale vypada jak nova
Byla jako nouzovka nejvetsi, blbe sedi, blbe drzi (snapka se na tom moc nechyta, mela jsem bez suchace) a nepobere mnoho ![]()
Na doma jsou nejlepší čtverce. ![]()
Natahovací disany holka měla, jen netuším do kdy.
Měla jsem na ni tu nejmenší velikost a ze začátku jsem to dávala i jako kamaše. ![]()
No já čtverce teďka používám, ale leze mi to na nervy… Kadění je vždycky až na svrchňákách, asi to blbě balím
Na to pulky IV, ale Mka mám jen jedny a další kupovat nechci, protože kluk je z toho beztak otlačenej, na bříšku odřenej od sucháčů (to dřív neměl, nevím, proč teď).
Tak chci přejít na natahovací vlňáky, aby ho to nikde netlačilo. Takže čtverce, co mi pokaždé pustí kakání, by nebyly to pravé. Jako Anavy na patentky by šly (i když na snapku mi vyhovovaly víc, blbá vyrážka
), ale celá výbava z nich je pro mě trochu drahá sranda ![]()
Brokianaa: děkuju za nabídku, ještě to zvážím…
A co zkusit flísáky…? ty jsou prodyšnější, než Pulky a v případě nehody ti uschnou skoro hned. A taky tolik neotlačujou. I když vlňáky jsou teda lepší.
A utahuješ ty čtverce dost? Ono by se to mělo zlepšit při zavedení příkrmů, pak je kadění tužší, takže neutíká…
Ke čtvercům…taky jsem myslela,že na doma budu používat,ale: novosklad plus dva čtverce-nestačí savostí,a už je i takový akorát…a narovno nemůžu dávat,protože malý lozí po zadku a tudíž si to shrnuje na jednu stranu a pak čůrá do svrchňáků
A kdybych dala do novoskladu tři čtverce tak to už asi ani nezapnu - už ty dva jsou problém…