Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Utahovat se snažím, ale většinou sebou tak mrská, že to moc nejde
Flísáky mám Anavy na sucháč a ty mu vůbec netěsní kolem nožiček, takže vždycky když se pokadil, bylo to až na dupačkách
A to je měl přes bříško utažené, co to šlo, na prostřední zmenšení
Třeba na patentky by těsnily líp? Nj, příkrmy budou už za měsíc, tak třeba se to zlepší ![]()
No já dávám do čtverce anavy vkládačku, pak to saje líp a je to menší..
pomeranca píše:
AHa… jak se to vlastně dělá, když se porodí (nebo přijde z porodnice) když je volno a doktor neordinuje?Já mám termín někdy na Velikonoce…
Nám se malá narodila v době 14ti denní dovolené naší dr. Naštěstí teda v druhém týdnu. Pustili nás 19.8 domů a i dr jsme byli až 25.8. - nějak jsem to neřešila. ![]()
Tak manduca nam sedi skvele, ale maly v ni nechce byt…
ani za zlate prase
stejny problem jako s satkem, rve a rve… vadi mu ty roztazene nozky ![]()
U nás čtverce v pohodě vydrží, naštěstí. ![]()
Jo a Beco je fakt už u nás na prd, teda jako ona se nese v pohodě, ale kolena čouhají.
Takže šátek, ale musím jen dopředu vázat, protože pak nemám bundu. ![]()
já mám takovej paranoidní pocit, že čím víc máme plínek doma, tím víc jich mládě spotřebuje za den
Doufám, že do dubna sníží potřebu, jinak nebudu mít kde sušit… i když mohlo by už být teplo na sušení venku ![]()
Jinak čtverce u nás jak kdy. On je naštěstí pijan a už jsem viděla jak čůral prostě skrz plínku, jen to crčelo
(doma většinou nemá svrchňáky…)
A nosím jenom na zádech, dopředu už by se mi jaksi nevešel
No a právě proto jsem si koupila tu bundu a čekám až mi přijde mikina… A aspoň můžu na tuto zimu půjčit kapsu jedné kamarádce (má teď 2m holčičku a taky šátkuje)
pomerančo: Když já nosím tak málo v zimě, že by mi fakt bylo líto dát takových peněz za bundu, navíc fakt ty nohy už nemá nic moc. ![]()
Jinak teda dítě naštěstí spotřebu stále stejnou.
Což ale znamená, že něco jako nočník se u nás nevede, dneska se v nočníku moc líbilo plyšové pandě a dvěma malým ikeáckým myším. ![]()
No u nás právě i když několikrát za den odchytnu čůrání, tak spotřeba je kolem 12 plínek za den
Možná ho jen víc hlídám, nebo nevím ![]()
Jo bunda byla drahá, ale já počítám ještě s minimálně třema nošencema, tak se to celkem vyplatí
Taky nočník nepoužíváme ![]()
Vážu jedině na záda a nosím chlapovo bundu, co se do ní vejdeme obě dvě a ještě ji vepředu zapnu. ![]()
Bruni: Jenže ty jsi štíhláááá. Pokud máš chlapa jak horu, tak se nedivím, že se vejdete. Já sice mám chlapovu bundu, jenže ji dopnu hůř jak on, takže záda nepřichází v úvahu. Když si dávám nosítko, tak musím povolovat pas, jaký on ho má štíhlý. ![]()
No chlap tlustý není, má tak něco přes 80kg? Ale přes prsa má víc jak já
![]()
No jo, ten můj váží 72 a je štíhlý, já proti němu vypadám jak kulička. ![]()
My s mužem vážíme skoro stejně… akorát on je vyšší a má širší ramena, já jsem zase nižší a kulatěší v břišní oblasti ![]()
Dneska mi dorazila AW mikina, teda překvapilo mě, že je dosti tenká. Tak doufám, že mi v zimě spolu s bundou bude stačit na zahřátí ![]()
holky prosím poradíte mi, kde jsem udělala chybu při lanolínování?
Zůstaly mi na vlňáčkách fleky toho lanolínu ![]()
Lanol. mám z lékárny, takový tuhý, rozpustila jsem lžičku v horké vodě v lavoru, pak dolila teplou a vlňáčky ponořila. Lanolín se okamžitě nalepil na ty vlňáky v podstatě tak jak tam plavaly ty mastné oka. Kde udělali soudruzi z NDR chybu? ![]()
díky moc!
alchemilka píše:
holky prosím poradíte mi, kde jsem udělala chybu při lanolínování?
Zůstaly mi na vlňáčkách fleky toho lanolínu
Lanol. mám z lékárny, takový tuhý, rozpustila jsem lžičku v horké vodě v lavoru, pak dolila teplou a vlňáčky ponořila. Lanolín se okamžitě nalepil na ty vlňáky v podstatě tak jak tam plavaly ty mastné oka. Kde udělali soudruzi z NDR chybu?
díky moc!
dala jsi sampon?