Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Broki, já mám vždycky v pračce hrnečku vař, když dám prát málo plín a dám tam jakýsi prací prostředek s marseillským mýdlem z lidlu, či odkud. když mám pračku narvanou, tak no tak nenapění. prostě jak je tam moc vody, tak je plná pračka pěny ![]()
Brokianaa píše:
Holky,když jsme u toho Persilu…už jsem jednou psala,že mi příšerně pění - už po třetí vytekl přes nádržku na prášekMám Persil sensitive gel a peru na 60stupňů. Dávám jen cca 60-70ml
A prostě to pokaždé vypění… Zkoušela jsem stejný program a jiný gel (dala jsem i jiné prádlo,plínky jsem neměla co by byly k praní a čekat se mi nechtělo-a na 60peru jen plíny) a nevypěnilo
Opravář mi říkal,že mám dát méně gelu…ale i tak už jsem dala ještě méně než je nejmenší „doporučené“ množství a vypěnilo…Zas se mi nechce dávat ještě méně,ať to vůbec má nějakou prací sílu:-) Jo a vypění to vždycky až ke konci,před ždímáním…No ke koci - ze dvou hodin a něco zbývá vždy cca 40minut… Nemáte někdo zkušenost?
Dávej míň. My když dáváme na naše prádlo persil, tak sotva půlku toho, co ty.
Holky dík za reakce…Už jsem měla hodněkrát tu linku vytopenou a už jako fakt nechci riskovat…Fly,to dáváš 30ml Persilu? Tak malinko?
Brokianaa píše:
Holky dík za reakce…Už jsem měla hodněkrát tu linku vytopenou a už jako fakt nechci riskovat…Fly,to dáváš 30ml Persilu? Tak malinko?
Jojo, fakt dost málo. Nemáme nijak zapráskané oblečení a persil a na 40 a vypere se to.
opinka píše:
Ahoj holky, před časem jsem tady měla dotaz na zasmrádání plínek (dolů přikládám). Takže už vím, čím to bylo. Měli jsme pokažené topné těleso v pračce, prala jsem nejspíš nějaký čas ve studené vodě. Za litr nám to opravili a plínky zase voní. Tak to jen tak, kdyby třeba někdo měl podobný problém, tak doporučuju zkontrolovat, jestli pračka nahřívá.
opinka píše:
Ahoj holky, přišla jsem si sem pro radu a vidím, že tu zrovna probíráte něco dost podobného: smrdí mi plínky. Ale ne všechny, tak mi to přijde divné. Používám obyč čtverce a mám je jakoby z několika „vrhů“ a paradoxně smrdí ty nejdražší bavlněné, kterých mám jen pár. Je to taková fakt příjemná pevná bavlna, která hodně saje. Je to asi 2 týdny, co jsem začala dávat příkrmy a zhruba od té doby plínky smrdí takovou zatuchlinou, nejvíc to cítím při žehlení (jo, jsem cvok a ještě mě to občas popadne a polechtám to žehličkou) a potom když je malá počůrá. Jenže zhruba před těmi 2 týdny mi i shodou okolností začala trochu blbnout pračka - něco v ní lupe, tak nevím, jestli se tam něco nepotento… Nenapadá vás, čím by to mohlo být, že smrdí jen určitý druh plínek?Díky a látkování zdar!
Nám ta mrcha nahřívá, ale stejně leckdy smrdí. Viním z toho už mýdlový sliz. ![]()
No,akorát já v tom peru plínky,tak nevím jestli to bude stačit
No zkusím a uvidím ![]()
Jinak k nahřívání - pokud máš s předním plněním tak při 60st. mám teplé to sklo na dvířkách…u horního plněníní netuším jak zjistit ![]()
Brokianaa píše:
No,akorát já v tom peru plínky,tak nevím jestli to bude stačitNo zkusím a uvidím
Jinak k nahřívání - pokud máš s předním plněním tak při 60st. mám teplé to sklo na dvířkách…u horního plněníní netuším jak zjistit
Dneska jsem si ti koukla v DM a Denk Mit maji nejaky detsky gel…
Anielkha píše:Brokianaa píše:Dneska jsem si ti koukla v DM a Denk Mit maji nejaky detsky gel…
No,akorát já v tom peru plínky,tak nevím jestli to bude stačitNo zkusím a uvidím
Jinak k nahřívání - pokud máš s předním plněním tak při 60st. mám teplé to sklo na dvířkách…u horního plněníní netuším jak zjistit
Jé,ty jsi hodná
děkuji ![]()
Brokianaa píše:
No my mame prave horni plneni. Jak jsem vcera prala plinky, tak kdyz jsem je z pracky vytahovala hned po doprani, byly uplne studene. Ted nevim, jestli proto, ze je machani studenou, nebo nam opravdu nehreje pracka ![]()
kvetinka56 píše:Brokianaa píše:No my mame prave horni plneni. Jak jsem vcera prala plinky, tak kdyz jsem je z pracky vytahovala hned po doprani, byly uplne studene. Ted nevim, jestli proto, ze je machani studenou, nebo nam opravdu nehreje pracka
Plíny taky tahám z pračky studené. Ale jinak je zahřáta teda dle mě dost. ![]()
PetkaK píše:kvetinka56 píše:Plíny taky tahám z pračky studené. Ale jinak je zahřáta teda dle mě dost.Brokianaa píše:No my mame prave horni plneni. Jak jsem vcera prala plinky, tak kdyz jsem je z pracky vytahovala hned po doprani, byly uplne studene. Ted nevim, jestli proto, ze je machani studenou, nebo nam opravdu nehreje pracka
Tak pri dalsim prani na 60 si to budu muset ohlidat, mne se opravdu zda, ze vubec nehreje ![]()
Tak odpoj hadici od odpadu, hoď do umyvadla a uvidíš, co vypouští po hlavním praní…
lussy222 píše:
Ahojzkus se podívat tady , super jsou bambusové plenky, ale jsou dražší, ale uplně měkkoučké a hebké. Množství záleží jestli budete mít plenky jen na utírání nebo i přebalování
20Ks tak na běžnou potřebu a u přebalování u látkových plen tak 60kusů
http://www.e-cipisek.cz/…ny-a-osusky/
Mám plíny venku, už v sobotu jedny byly, a i když teda jsme nad silnicí, naproti stavba, tak ony voněly. Aaaaaach. To je taková krása po zimě.