Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
M-a-j-a píše:
Zuzi děkujemea snad to zvládnu .-)
taky preju hodne zdravicka
jinak u nas taky prisel vojtisek necekane, neplanovane a ze zacatku i nechtene…zacala jsem se chlubit az kolem 6 mesice, kdy to na me bylo videt, jinak bych byla radsi, kdybych bricho nemela ![]()
M-a-j-a píše:Škoda, že se tady nedá dát „to se mi líbí“.
Ahoj holky
Konečně jsme doma.
Moc vám děkuji za gratulace
Hlásím, že jsme z porodnice jeli v anavce![]()
M-a-j-a píše:
No tak měli jsme to v plánu tak o 4-5m později
Tak tady je
Maji moc gratuluju!! Malý je krásný!!! Buď ráda že se to tak povedlo rychle…Já kdybych věděla že se nám to druhé tak rychle podaří, tak taky ještě půl roku počkám
..Jenže to člověk neví nikdy a po těch zkušenostech u prvního mimča a těch stresech kolem toho, buďme rády, že to šlo tak rychle ![]()
pomeranca píše:
Nepotřebuju žádné plenky AnavyJinak Ivi, krásné novinky
Já taky ne
Hned jsem to musela zavřít
![]()
Maminky,prosím,chtěla jsem se zeptat,co používáte na zjemnění prádla? Látkové plínky peru v mydlinkovém slizu( jádrové mýdlo+změkčovač žabka) a všechny plíny mám hrozně hrubé,jemnost žádná
co prosím používáte na zjemnění ![]()
M+M+S píše:
Maminky,prosím,chtěla jsem se zeptat,co používáte na zjemnění prádla? Látkové plínky peru v mydlinkovém slizu( jádrové mýdlo+změkčovač žabka) a všechny plíny mám hrozně hrubé,jemnost žádnáco prosím používáte na zjemnění
Do posledního máchání přidat ocet, jinak ze zkušenosti vím, že záleží na vodě a když je moc tvrdá, nepomůže nic jiného než sušit v sušičce nebo když sušička není, tak promnout v ruce - jinak žádný extra osvědčený recept neznám ![]()
zelazuzu píše:M+M+S píše:Do posledního máchání přidat ocet, jinak ze zkušenosti vím, že záleží na vodě a když je moc tvrdá, nepomůže nic jiného než sušit v sušičce nebo když sušička není, tak promnout v ruce - jinak žádný extra osvědčený recept neznám
Maminky,prosím,chtěla jsem se zeptat,co používáte na zjemnění prádla? Látkové plínky peru v mydlinkovém slizu( jádrové mýdlo+změkčovač žabka) a všechny plíny mám hrozně hrubé,jemnost žádnáco prosím používáte na zjemnění
ocet jsem zkoušela,ale nic moc…možná jsem tam toho dala málo-kolik se tak dává přibližně na cca 5-6kg prádla? a zkušenosti s přírodními aviváží nemáte? ![]()
Já jsem dávala velkého panáka cca 0,4deci- ale popravdě moc to u nás taky nepomohlo. My máme paradoxně měkkou vodu, ale zase hodně železitou, takže plíny taky tvrdnou. Aviváž bych žádnou nedávala, snižuje savost plen - přírodní nepřírodní - na plíny určitě ne. Možná tak zkusit ještě nějaká máchadla typu Permon nebo něco od Ulricha, ale s tím nemám zkušenost tak nevím. Nebo prostě vyměnit froté plíny za velurové - froté tvrdne nejvíce - velur je celkem měkký i při praní ve tvrdé vodě.
Já sliz dělám z jelena/marseiileského mýdla a přidávám prací sodu. Nevím, co je změkčovač žabka, ale ta prací soda se dávkuje podle tvrdosti vody. V Praze máme hodně měkkou vodu, ale třeba mamina má tak tvrdou vodu, že musí dávat všeho jednou tolik. Na 10l kbelík dávám jedno mýdlo a k tomu tak 250g sody (doufám, že si to nepletu) a do pračky na 6kg prádla dávám větší hrnek slizu - zhruba 300ml a k plínám a nebo flíčkatému dvě lžíce perkarboše s TAEDEM. Přes zimu používám sušičku, takžeplíny tvrdé nemám,uvidím, co na jaře…
rosslyn píše:žabka je změkčovač vody http://drogeriemarket.cz/…ac-vody-400g nebo to má být jiná soda???
Já sliz dělám z jelena/marseiileského mýdla a přidávám prací sodu. Nevím, co je změkčovač žabka, ale ta prací soda se dávkuje podle tvrdosti vody. V Praze máme hodně měkkou vodu, ale třeba mamina má tak tvrdou vodu, že musí dávat všeho jednou tolik. Na 10l kbelík dávám jedno mýdlo a k tomu tak 250g sody (doufám, že si to nepletu) a do pračky na 6kg prádla dávám větší hrnek slizu - zhruba 300ml a k plínám a nebo flíčkatému dvě lžíce perkarboše s TAEDEM. Přes zimu používám sušičku, takžeplíny tvrdé nemám,uvidím, co na jaře…