Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Brokianaa píše:
Holky,když jsme u toho Persilu…už jsem jednou psala,že mi příšerně pění - už po třetí vytekl přes nádržku na prášekMám Persil sensitive gel a peru na 60stupňů. Dávám jen cca 60-70ml
A prostě to pokaždé vypění… Zkoušela jsem stejný program a jiný gel (dala jsem i jiné prádlo,plínky jsem neměla co by byly k praní a čekat se mi nechtělo-a na 60peru jen plíny) a nevypěnilo
Opravář mi říkal,že mám dát méně gelu…ale i tak už jsem dala ještě méně než je nejmenší „doporučené“ množství a vypěnilo…Zas se mi nechce dávat ještě méně,ať to vůbec má nějakou prací sílu:-) Jo a vypění to vždycky až ke konci,před ždímáním…No ke koci - ze dvou hodin a něco zbývá vždy cca 40minut… Nemáte někdo zkušenost?
ja davam od oka a nikdy mi to nevypenilo ![]()
Brokianaa píše:
Holky dík za reakce…Už jsem měla hodněkrát tu linku vytopenou a už jako fakt nechci riskovat…Fly,to dáváš 30ml Persilu? Tak malinko?
ja od oka jedno to vicko
Jsem včera projížděla na netu různé diskuze a Persil fakt nejvíc pění…
M-a-j-a píše:
Broki mi už se taky párkrát stal, že vypěnil.
tak to jsem ráda,že je nás víc a není to pračkou ![]()
Mě asi nejvíc pění mýdlové ořechy, když jích dám hodně. Než jsem se naučila to dávkovat prostě, tak pračka i plivala bubliny ven ![]()
No však mě právě přetekla už čtyřikrát pěna přes kastlík ven…
Petko jak používáš ořechy? Nebo spíš, kolik jich dáváš na kolik prádla a do čeho je dáváš? Mně se moc neosvědčily ![]()
PetkaK píše:
Mě asi nejvíc pění mýdlové ořechy, když jích dám hodně. Než jsem se naučila to dávkovat prostě, tak pračka i plivala bubliny ven
To je zajímavý… ořechy jsem jen zkoušela, kamarádka mi odsypala ze svého pytle, ale při jakémkoliv počtu mi nepěnily vůbec, prádlo potom nijak nebylo cítit (někdo píše, že jsou ořechy nějak specificky cítit) a moc to tedy nepralo… Jinak, vodu máme úplně měkkou a úspěšně peru hodně let ve slizu, tak nevím, v čem jsem se u těch ořechů zadrhla
Ale že produkují nějakou pěnu, to mě opravdu překvapuje…
Broučkovka píše:
Petko jak používáš ořechy? Nebo spíš, kolik jich dáváš na kolik prádla a do čeho je dáváš? Mně se moc neosvědčily
Já je dávám jen na plíny - teď dávám 6-8půlek na 13 kalhotových plenek. Zatím to vypralo všechno, sem tam je na plíně flek, to jsem asi plínu nepřejela žlučákem.
Kdoule píše:PetkaK píše:To je zajímavý… ořechy jsem jen zkoušela, kamarádka mi odsypala ze svého pytle, ale při jakémkoliv počtu mi nepěnily vůbec, prádlo potom nijak nebylo cítit (někdo píše, že jsou ořechy nějak specificky cítit) a moc to tedy nepralo… Jinak, vodu máme úplně měkkou a úspěšně peru hodně let ve slizu, tak nevím, v čem jsem se u těch ořechů zadrhla
Mě asi nejvíc pění mýdlové ořechy, když jích dám hodně. Než jsem se naučila to dávkovat prostě, tak pračka i plivala bubliny venAle že produkují nějakou pěnu, to mě opravdu překvapuje…
No já do pračky nevidím, máme horní plnění. Ale tak když ta pěna tekla vrchem pod víkem, tak to asi pěnilo
- přidávám většinou krystalickou sodu, nebo Miofresh nebo Sanytol dezinfekci a sůl na skvrny.
PetkaK píše:Broučkovka píše:Já je dávám jen na plíny - teď dávám 6-8půlek na 13 kalhotových plenek. Zatím to vypralo všechno, sem tam je na plíně flek, to jsem asi plínu nepřejela žlučákem.
Petko jak používáš ořechy? Nebo spíš, kolik jich dáváš na kolik prádla a do čeho je dáváš? Mně se moc neosvědčily
Já dávala 6-8 půlek na 4kg pračku, nepřeplněnou, v té době jsem to zkoušela na dětském prádle, ale běžná špína nepustila moc dobře. Po slizu je naopak dole skoro všechno, je fakt, že běžně nepoužívám žádnou sůl na skvrny, ale právě proto je vidět ten rozdíl. Bez soli mi sliz pere líp, ještě že jsem na něj tenkrát někde narazila, hodně těm mým ekzematikům pomohl.
A myslíš, že některé ořechy pění a jiné ne? Nebo to mohla být nějaká blbá várka? ![]()
Já hlavně koukala do dtestu, když byl test pracích koulí a byly tam i ořechy a výsledek byl, že je to stejné jako prát v čisté vodě. No mám jich doma víc a v nové pračce jsem je ještě nezkoušela, tak uvidím.
Broučkovka píše:
Já hlavně koukala do dtestu, když byl test pracích koulí a byly tam i ořechy a výsledek byl, že je to stejné jako prát v čisté vodě. No mám jich doma víc a v nové pračce jsem je ještě nezkoušela, tak uvidím.
Já dtest nemám, ale psali o tom i v běžných médiích, jen mám pocit, že to srovnávali nějak divně, někdo to tu psal, třeba u těch ořechů nepřidali sůl na skvrny. U koulí nevím, ty mi osobně přijdou nedůvěryhodné a tak jsem se o ně vůbec nezajímala. Ale spousta lidí píše, že s ořechy se jim dobře pere, že vyperou, tak asi někomu vyperou (nakonec jsou tu vesměs mámy s malými dětmi = čuňátky). Jen mně tedy nepěnily vůbec… možná proto taky ani nepraly… ![]()