Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5372
16.3.12 08:07

Ahoj holky, před časem jsem tady měla dotaz na zasmrádání plínek (dolů přikládám). Takže už vím, čím to bylo. Měli jsme pokažené topné těleso v pračce, prala jsem nejspíš nějaký čas ve studené vodě. Za litr nám to opravili a plínky zase voní :mrgreen: . Tak to jen tak, kdyby třeba někdo měl podobný problém, tak doporučuju zkontrolovat, jestli pračka nahřívá.

opinka píše:
Ahoj holky, přišla jsem si sem pro radu a vidím, že tu zrovna probíráte něco dost podobného: smrdí mi plínky. Ale ne všechny, tak mi to přijde divné. Používám obyč čtverce a mám je jakoby z několika „vrhů“ a paradoxně smrdí ty nejdražší bavlněné, kterých mám jen pár. Je to taková fakt příjemná pevná bavlna, která hodně saje. Je to asi 2 týdny, co jsem začala dávat příkrmy a zhruba od té doby plínky smrdí takovou zatuchlinou, nejvíc to cítím při žehlení (jo, jsem cvok a ještě mě to občas popadne a polechtám to žehličkou) a potom když je malá počůrá. Jenže zhruba před těmi 2 týdny mi i shodou okolností začala trochu blbnout pračka - něco v ní lupe, tak nevím, jestli se tam něco nepotento… Nenapadá vás, čím by to mohlo být, že smrdí jen určitý druh plínek?Díky a látkování zdar!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
16.3.12 08:42

Holky, chtěla bych vědět váš názor, už nad tím delší dobu přemýšlím.
Já se rozhodla látkovat – hlavně doma, a to kvůli financím. Ale někdy si říkám, jestli ty látkové pleny neomezují pohyb. Mně se to nezdá, snažím se dávat pleny tak, aby zadeček neměl nějak velký a proto přebaluju často. A nezdá se mi, že by se pohyboval hůře v látkové pleně než nahý. Teda taky záleží, jaké má na sobě kalhotky, ale to už se dá vychytat

Jaký na to máte názor vzhledem k tomu, že musíme kvůli rozvoji pohybu cvičit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
16.3.12 09:47
zuzu29 píše:
Já se rozhodla látkovat – hlavně doma, a to kvůli financím. Ale někdy si říkám, jestli ty látkové pleny neomezují pohyb. Mně se to nezdá, snažím se dávat pleny tak, aby zadeček neměl nějak velký a proto přebaluju často. A nezdá se mi, že by se pohyboval hůře v látkové pleně než nahý. Teda taky záleží, jaké má na sobě kalhotky, ale to už se dá vychytatJaký na to máte názor vzhledem k tomu, že musíme kvůli rozvoji pohybu cvičit?

Zuzu já jsem měla malou asi od 6ti týdnů v látce. Ve 3,5m se začala otáčet na břicho a další pohyby přicházely samy. Chodit začala asi 14dní po prvních narozeninách. Fakt nebyl žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
16.3.12 09:48
M-a-j-a píše:
zuzu29 píše:
Já se rozhodla látkovat – hlavně doma, a to kvůli financím. Ale někdy si říkám, jestli ty látkové pleny neomezují pohyb. Mně se to nezdá, snažím se dávat pleny tak, aby zadeček neměl nějak velký a proto přebaluju často. A nezdá se mi, že by se pohyboval hůře v látkové pleně než nahý. Teda taky záleží, jaké má na sobě kalhotky, ale to už se dá vychytatJaký na to máte názor vzhledem k tomu, že musíme kvůli rozvoji pohybu cvičit?
Zuzu já jsem měla malou asi od 6ti týdnů v látce. Ve 3,5m se začala otáčet na břicho a další pohyby přicházely samy. Chodit začala asi 14dní po prvních narozeninách. Fakt nebyl žádný problém.
Ü nás taky tak, neměla jsem pocit, že by dítě bylo kvůli látky nějak omezováno. Vývoj naprosto normální, chodit začala přesně v roce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
16.3.12 09:52

Pohybový vývoj měla malá snad normální - otáčení na bříško ve 4m, pak hned plazení. Jediný problém který měla že nelozila - plazila se, začala obcházet nábytek, dokonce už se pouštěla v prostoru, ale nelezla. Lozit začala asi 14 dní předtím než začala úplně sama chodit (11m). Jestli za to můžou plíny nebo lenost to ti nikdo neřekne.

• Citovat
  • Upravit
1409
16.3.12 12:19

Mám dojem, že to se sodou řešily před lety holky na této diskusi , jsou tam pořád prakticky tytéž tváře, tak se zkuste zeptat.
Je to možná jak která soda, ale měla jsem asi před rokem koupenou práškovou na úklid (umývání vany apod.) a připadalo mi, že je cítit podobně jako komerční prášky na praní, což mi vadí :roll: Do slizu dávám pouze krystalickou a postupuji stejně jako Kdoule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
16.3.12 12:57

A ad motorický rozvoj - problém v plenkách bych neviděla, vždyť my jsme měli na zadečku daleko větší balík a kolik z nás chodilo v roce nebo dřív (no, já teda zrovna ne :lol:)? Několikrát v této diskusi padlo, že tím, že dítě přece jen musí překonávat větší odpor, lépe „trénuje“. Navíc si myslím, že pokud je s ním správně manipulováno (správné nošení, neposazovat, nepostavovat dřív, než to umí samo, nevodit za ručičky), vůbec nerozhoduje, co má za plenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
18.3.12 15:30

Ahoj holky, mám dotázek. V čem perete plenky AIO jako třeba POP in a podobně? Píšou, že se na ně nemá používat běžný prací prášek, ani soda, nejlépe jen gel z mýdlových ořechů.

Mýdlové ořechy se mi na běžné praní moc neosvědčily, dneska si chci udělat mýdlový sliz (tam je zase soda) a na praní mám persil sensitive.

V čem je teda prát? :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
18.3.12 16:09
Broučkovka píše:
Ahoj holky, mám dotázek. V čem perete plenky AIO jako třeba POP in a podobně? Píšou, že se na ně nemá používat běžný prací prášek, ani soda, nejlépe jen gel z mýdlových ořechů.

Mýdlové ořechy se mi na běžné praní moc neosvědčily, dneska si chci udělat mýdlový sliz (tam je zase soda) a na praní mám persil sensitive.

V čem je teda prát? :-/

Peru je v Persilu :oops: anebo v Ulrichu (ale moc teda nepere :oops: ).

• Citovat
  • Upravit
15710
18.3.12 16:11

Aha, takže asi nemá smysl to hrotit :-) Mám asi jen troje POP in na zkoušku, jinak klasické čtverce.

Ani díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
18.3.12 17:28

Holky,když jsme u toho Persilu…už jsem jednou psala,že mi příšerně pění - už po třetí vytekl přes nádržku na prášek :zed: Mám Persil sensitive gel a peru na 60stupňů. Dávám jen cca 60-70ml :! A prostě to pokaždé vypění… Zkoušela jsem stejný program a jiný gel (dala jsem i jiné prádlo,plínky jsem neměla co by byly k praní a čekat se mi nechtělo-a na 60peru jen plíny) a nevypěnilo :nevim: Opravář mi říkal,že mám dát méně gelu…ale i tak už jsem dala ještě méně než je nejmenší „doporučené“ množství a vypěnilo…Zas se mi nechce dávat ještě méně,ať to vůbec má nějakou prací sílu:-) Jo a vypění to vždycky až ke konci,před ždímáním…No ke koci - ze dvou hodin a něco zbývá vždy cca 40minut… Nemáte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
18.3.12 17:28

Jo a dělá DM ten jejich denk mit i na citlivou pokožku-sensitive?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
18.3.12 18:50

Broki to je fakt divne, mne nikdy zadny gel nikama nevypenil :nevim: davam teda ale gel vetsinou primo do bubnu a ne do davkovace. Zkus jeste znovu jiny gel s plenama a uvidis …a u normalniho pradla ti persil nevypeni ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
18.3.12 19:03

Broki, mne to taky hodne peni, ale ven to teda nikdy nevyteklo. :nevim: Proste jen v bubnu vidim hodne peny ke konci prani. Ale zas peru pliny vetsinou na kratsi program, cca 1,5h (plus teda davam pred machani). Neni to tim programem spis?

• Citovat
  • Upravit
5502
18.3.12 19:17

No když jsem prala na stejný program jiné prádlo s jiným gelem tak to bylo ok…takže asi je to tím persilem…S jiným programem si nejsem jistá,ale myslím,že to neteklo - při nižší teplotě. JInak já taky dávám prášek i gel přímo do bubnu…Prý je to tak lepší…No já nevím…Asi budu muset vymyslet jiný gel…Protože méně ho dávat mi příde divné :nevim: Ale jaký…Nevíte jestli je ten denk mit i senzitive?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure