Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Brunifid píše:PetkaK píše:Já tam mám maximum 1000, ale teď peru na jiný program na 60, nějak to zlobí. A ten ždímá na 800. A plíny jsou za den suché všechny. Nevidím extra rozdíl.
Jak vidím, jak hážete těmi čísly s otáčky, asi půjdu koupit novou pračku - my máme nejvíc 800 otáček, proto mi ty plíny schnou doma dlouho![]()
Já mám maximum 1200, ale na většinu programů to ani nelze použít, protože pračka je nastavená tak, aby byla šetrná k textilu. Ale mezi 800 a 1200 u mě teda rozdíl je obrovskej, při 1200 prádlo tahám z pračky prakticky suchý, ale je hrozně zmačkaný a musí se potom skoro vše žehlit…
Já mám taky max.1000,ale je to nová pračka a udávají u ní,že sice to je 1000,ale výsledek je jako u 1600
Ždímám tak teď jen plíny,protože ostatní bych musela žehlit a to já nesnáším-žehlím jednou za čtvrt roku věci které se mi nastřádají jako nutné k vyžehlení:-) Ale jinak ždímám na 600 až 800 a tudíž moc věcí k žehlení není… A teď jak to profukuje venku tak
Uvnitř to je katastrofa…Musím to pověsit až k večeru když začneme topit,protože jinak to zasmradne… Teda veším odpoledne aby to pak přes noc pořádně doschlo…Přes den netopíme…Celkem se tu drží teplo-je to sice starý barák,ale zateplený a většina obvodových zdí je skoro metr tlustá… No to jsem odbočila… Každopádně miluju to sušení venku
![]()
Hergot že bych vyhodila sušák ven? ![]()
Já žehlím i trička a trenýrky, mi to nevadí ![]()
Já jsem taky kdysi žehlila…ale spíš z povinnosti…Žehlení je činnost kterou fakt nesnáším… No ono já jsem vůbec hrozně lenivý tvor ![]()
No to taky
Ne,jediné proč mi nevadí vysávat je to,že jde vidět výsledek… Mám ráda uklízení u kterého vidím výsledky…Při žehlení mám sice taky komínek čistého vyžehleného prádla,ale ten komínek voňavého prádla mám i bez žehlení
Praní prádla miluju!!! Hrozně ráda manipuluju s mokrým vypraným prádlem:-)
Ja mela kdysi tez starou AEG a skakala jako prase
ale podotykam ze byla fakt stara......pod nama mel muj ex kancelare a kazdej vzdy vedel kdy peru
to byl hukot ![]()
Ale ja na AEG nedam jinak dopustit ![]()
Ted odtsreduji vse na 1200, neskace nic a pradlo mam akorat, prijde mi ze se nic nenici ![]()
A taky susim dnes venku
nicmene ja susim venku uz tak mesic a dosusuji doma, ted poslednich 14 dni uz ani doma dosusovat nemusim, nektere pleny obcas…
Jojo na tom sluníčku je to fakt paráda
Plíny už si tam hoví a ještě se pere jedna pračka ![]()
Ivus a ta Miele pracka mam v sobe „vahu“, ze pozna, ze je plna ? Muzes mi na ni poslat link, nebo aspon napsat typ ? Dekuji !
Ja do budoucna zvazuju jen AEG nebo Miele..ale mame susicku AEG a nevim, zda na Miele pracku by sla „posadit“ susicka AEG, ale ten mezikus se mi zda celkem univerzal, tak snad jo ![]()
Lolinka79 píše:
Ivus a ta Miele pracka mam v sobe „vahu“, ze pozna, ze je plna ? Muzes mi na ni poslat link, nebo aspon napsat typ ? Dekuji !
Ja do budoucna zvazuju jen AEG nebo Miele..ale mame susicku AEG a nevim, zda na Miele pracku by sla „posadit“ susicka AEG, ale ten mezikus se mi zda celkem univerzal, tak snad jo
Jojo, jak dáváš do bubnu věci, říká, jak moc je plná (v procentech) a když tam toho narveš moc, řekne buben přeplněn. Podle toho ti pak doporučí dávkování pracího prostředku a dává podle toho vodu a přizpůsobí i dobu praní. Máme tuto – http://www.pracky-susicky.cz/…2780wpm.html, ta cena je ovšem strašná, my jsme k ní přišli náhodou mnohem výhodněji. Tato je stejná, jen bez té sušičky – http://www.pracky-susicky.cz/…5923wps.html.
Hezké odpoledne dámy.
S očekáváním druhého prcka jsem se rozhodla se za vámi vrátit (poznávám už jen skalní…ivush a spol…nevím jestli si mě taky pamatuje
…mmch kde je teď nejlepší kupovat tvoje výrobky, poradíš?).
U prvního jsme jeli v látce až pozdě, někdy kolem 8-9měsíců jsem začla, takže s novoškem nemám žádné zkušenosti, a to je důvod proč jsem tu…
co pořídit na maloše? Mám kupu starých čtverců, tak ty počítám že využiju a pro začátek určitě PUL– doporučte, co se vám osvědčilo (první měl 4,25kg, takže malé mimi neočekávám, pokud tedy i tento bude donošenec) prosím ![]()
a pak něco víc savějšího, určitě se chystám zkusit Anavy nějaké..bambus asi…
vlna asi na vaječinu nemá moc smysl, i když aspoň jedny občas na větrání zadečku? co myslíte? uvítám zkušenosti čerstvé ![]()
díky předem za každou radu.
Ještě co na umývání zadečku? něco z látky? vlhčené ubrousky už nechci, tak potřebuju nějakou verzi i na ven…doma mi vyhovoval perlan a čistá voda většinou
ale už jsem četla cosi o Medvídkovi? to funguje jak…
milion otázek achjo ![]()
ajaj, to je fakt moc…tak nejak mam strop 25 000
Ale asi je dobra ja bych jen mela des, abych ji zase plinama neodvarila ![]()
Lolinka79 píše:
ajaj, to je fakt moc…tak nejak mam strop 25 000Ale asi je dobra ja bych jen mela des, abych ji zase plinama neodvarila
Celkem dobrá mi při vybírání přišla tato LG – http://www.lg.com/…F1480QDS.jsp nebo bych prostě vybrala nejdražší Bosh či AEG, kterou bych si mohla dovolit.
Já tam mám maximum 1000, ale teď peru na jiný program na 60, nějak to zlobí. A ten ždímá na 800. A plíny jsou za den suché všechny. Nevidím extra rozdíl.