Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
123
4.3.12 12:40
Kdoule píše:
Prosím, nevíte někdo, kolik plen se mi dobře vypere v pračce na 4kg prádla? Někde jsem o tu informaci zavadila, ale netuším kde a nepamatuju si to… Jestli to víte ve čtvercích nebo v kalhotkách, to je jedno, to už si pak dopřeberu…
Předem dík :kytka:

Peru v pračce na 4 kg cca 40 - 45 čč 2 x týdně (vzhledem k množství prádla a možnosti sušení častěji prát nemohu a ani bych neprala, leda když je přidám k ručníkům ). Je dost plná, ale na kvalitu praní to nemá vliv. Před praním dávám máchání, aby ta moč odešla. Fleky po stolici mi zůstanou ( je předem odstraněna)i když je plenek méně, ale časem fleky zmizí, protože flekatých plen mi nepřibývá. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
4.3.12 12:40

kvůli místu v autě mám u máti druhou látkovou výbavu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
4.3.12 12:42

No já mám pocit že u nás víkendy v látce u našich nebo tchánů skončí narozením druhého prcka - to místo v tom autě bude potřeba jinak. Hlavně zase začneme vozit místo golfek velký kočár, a to už do toho kufru nedáme vůbec nic.

• Citovat
  • Upravit
123
4.3.12 12:45
PetkaK píše:
No já mám pocit že u nás víkendy v látce u našich nebo tchánů skončí narozením druhého prcka - to místo v tom autě bude potřeba jinak. Hlavně zase začneme vozit místo golfek velký kočár, a to už do toho kufru nedáme vůbec nic.

u nás víkendové látkování u rodičů skočilo narozením 2. dítěte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
4.3.12 12:48
Kdoule píše:
Díky všem, asi jsem s tím počítala, tj. většinou budu muset prát 2× denně, protože dvě moje starší čuňátka potřebují i teď cca 5 praček týdně :roll:

Spíš jsem se bála, že budu muset prát jen plíny 2× denně, po zkušenosti s prvním, kdy jsem používala 2 čč narovno a přebalovala jsem 30×, ale to byl fest extrém (šílený opruzeniny a hrozná frekvence kakanců).

Jak se mi nelíbí pračka s vrchním plněním, uvažuju o ní, protože by mohla mít na nutnou malou šířku vyšší kapacitu :think:

Ale po narození jsem prala ob den, plenek je více a dávala jsem jen jeden čtverec, vzhledem k četnosti přebalování ( 25 plen denně = 20 přebalení :lol: ).Teď v půlroce je to lepší :) i kakání je méně ( už jen asiu 5× denně :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
4.3.12 12:53

jo a už se mi taky plácají plíny venku na sluníčku :pankac: hned je lepší nálada :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
4.3.12 13:00

Plíny jsem včera dala do sušičky snad naposledy, ale dneska už mám venku naše prádlo a mám z toho radost. Je to předzvěst jara:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
4.3.12 13:12
zuzanecka81 píše:
jo a už se mi taky plácají plíny venku na sluníčku :pankac: hned je lepší nálada :mrgreen:

Já už včera sušila od rána na balkóně, od 12h do západu mi na ně svítilo, a ráno jsem je skládala suché - tohle na tom jaru asi začnu zbožňovat, jinak ho nesnáším :cert:

• Citovat
  • Upravit
5009
4.3.12 13:19
PetkaK píše:
zuzanecka81 píše:
jo a už se mi taky plácají plíny venku na sluníčku :pankac: hned je lepší nálada :mrgreen:
Já už včera sušila od rána na balkóně, od 12h do západu mi na ně svítilo, a ráno jsem je skládala suché - tohle na tom jaru asi začnu zbožňovat, jinak ho nesnáším :cert:

proč ho nesnášíš? to je moje nejoblíbenější roční období :mrgreen: V létě moc velký vedro, na podzim moc fouká a prší, v zimě moc velká zima. A jaro JARO - všechno zelená, voní, svítí sluníčko, ale hezky, příjemně:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
4.3.12 13:55
rosslyn píše:
proč ho nesnášíš? to je moje nejoblíbenější roční období :mrgreen: V létě moc velký vedro, na podzim moc fouká a prší, v zimě moc velká zima. A jaro JARO - všechno zelená, voní, svítí sluníčko, ale hezky, příjemně:)

Protože jsem alergik :cert: , takže pro mě právě začíná nejhorší období (bohužel už asi začalo, od včera mám rýmu, svědí mě oči atd), navíc teď si člověk nemůže ani nic vzít. Pro mě nejhorší měsíce - březen/duben/půl května.

• Citovat
  • Upravit
4633
4.3.12 14:33

Koukam, ze jste holky resily plinky v pracce…ja mam AEG na 5 kg a peru tak 9 Anavek na pracku..v pracce na oko nic neni, ale hazi to s ni jak prase :nevim: Kdyz dam vic, pracka „odejde“ z koupelny… uz jsem tu mela opravare, vymenil tlumice nebo co a dela to furt. Takze ac latkuju moc rada, mam pocit, ze ty tezsi pliny casem tu pracku zrasujou nebo ne ? Ja peru dva roky a krom plin tak tri, ctyri pracky tydne, takze nic moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
4.3.12 14:46
Lolinka79 píše:
Koukam, ze jste holky resily plinky v pracce…ja mam AEG na 5 kg a peru tak 9 Anavek na pracku..v pracce na oko nic neni, ale hazi to s ni jak prase :nevim: Kdyz dam vic, pracka „odejde“ z koupelny… uz jsem tu mela opravare, vymenil tlumice nebo co a dela to furt. Takze ac latkuju moc rada, mam pocit, ze ty tezsi pliny casem tu pracku zrasujou nebo ne ? Ja peru dva roky a krom plin tak tri, ctyri pracky tydne, takze nic moc :nevim:

A na kolik odstřeďuješ? Já mám sedmikilovej samsung, ale je nová a fakt dobrá, kupovaná před rokem a půl, chtěla jsem fakt dobrou pračku, když už. Ale plíny radši odstřeďuju jen na 800 otáček. A nehejbe se skoro vůbec ani na 1200, jen tak vrní… Nepřijde mi, že by s ní cokoliv dělaly i těžký bundy nebo džíny… Takže s plínama nevidím problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
4.3.12 14:50
Svandu píše:
Lolinka79 píše:
Koukam, ze jste holky resily plinky v pracce…ja mam AEG na 5 kg a peru tak 9 Anavek na pracku..v pracce na oko nic neni, ale hazi to s ni jak prase :nevim: Kdyz dam vic, pracka „odejde“ z koupelny… uz jsem tu mela opravare, vymenil tlumice nebo co a dela to furt. Takze ac latkuju moc rada, mam pocit, ze ty tezsi pliny casem tu pracku zrasujou nebo ne ? Ja peru dva roky a krom plin tak tri, ctyri pracky tydne, takze nic moc :nevim:
A na kolik odstřeďuješ? Já mám sedmikilovej samsung, ale je nová a fakt dobrá, kupovaná před rokem a půl, chtěla jsem fakt dobrou pračku, když už. Ale plíny radši odstřeďuju jen na 800 otáček. A nehejbe se skoro vůbec ani na 1200, jen tak vrní… Nepřijde mi, že by s ní cokoliv dělaly i těžký bundy nebo džíny… Takže s plínama nevidím problém :nevim:

Mam rok a neco starou boschku a klidne odstreduju na 1200 a pracka se ani nehne :nevim:

Mam 4,5kg a narvu do nic cca 15 plin :) (vetsinu mam teda AIO) :) Ja teda prala denne, zaprve mi pak ty pliny hrozne smrdely a za druhe jsem jich moc nemela :)

• Citovat
  • Upravit
4633
4.3.12 19:29

Odstreduju na 1000 otacek.Nutno rict, ze ta pracka ma 8let, alev te dobe bylajedna z nej na trhu, prece jen AEG verim . Kdyz jsem tu meli toho opravare tak rikal, ze je v dobrem stavu. Jo a to na ni je jeste pridelana susicka,tak jsemsi rikala, zejizastabilizuje a nic moc. Ale pere jinak dobre, jen je skace :/ Jenze cekame druhe, tak holt bude muset jeste jedny pliny prezit. Pokud to nejak nici ty tlumice, tak novou tim nechci hned oddelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
4.3.12 19:50

Holky když jsme u toho praní: mám dvě otázky :-) : Když peru plíny na 60 v Persilu tak jsem si teď všimla,že mám ke konci plnou pračku pěny (pozn.pračka stará měsíc a je tam prý jakási funkce která má eliminovat pěnu či co…u jiného gelu to nedělá),nevíte proč? A taky se mi zachycují snad všechny ubrousky Perlička v takové té gumě (těsnění). Obávám se jestli to i kvůli tomu nepění nebo neteče (už třikrát mi pračka vytekla do nové kuchyně :cert: ). Nikdy jsme ani doma neměli pračku s předním plněním,tak teď z toho mám kino :mrgreen: Je to pěnění normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure