Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Aspero - na noc používám kalhotkovky Anavy ještě teď - malá má skoro 2roky, takže za mě kalhotkovka Anavy. Pak jak už tu psala Peťka BabyIdea Bamboo extra, nebo i Baby Lucy bamboo.
Pop-in bambusové o něco více sají a jsou přírodní - vkládačky jsou z bambusové látky
Pop-in minkee zase velmi rychle schnou, jsou příjemné na omak, o něco míň nasají - no a minkke je umělé vlákno, takže z přírody tam není nic. Hodně si je kupují maminky, kterým doma bambus špatně schne.
Borisko - bohužel to může být i tím, že mu ta plínka Pemprs mohla způsobit alergii či nějakou vyrážku, kterou bohužel jen tak neodstraníš tím, že plínu přestaneš dávat
..Kamarádce tam malé způsobily alergii ubrousky Huggies - do té doby jí žádné ubrousky nevadily a jak je použila, tak od té doby už malá reagovala na všechno
- i to se bohužel může stát. Rozhodně bych ty plíny přestala úplně dávat a vrátila se k tomu co mu nevadilo. Prcku omývej třeba černým čajem, maž nějakou dobrou mastičkou, případně je dobrá do plíny léčivá vlna, či separačky Imse Stay Dry. Držím palce, ať to má prcek brzo v pohodě
.
PetkaK píše:
Fly - nemám pocit že by smrděly - a to jsem prala (taky na 60) jen v ořeších a nic k tomu nedávala. A někdy jsem ty kalhoty neprala třeba týden, nechávala jen větrat když je prostě nepokadila, jen počůrala.
Tak buď mám divný čuch nebo nevím. Já je peru právě celkem dost často. Mám troje, takže se točí dost často i v pračce a jak pěkně schnou, jdou rychle použít.
holky díky, prášek stejný, žádná změna,prdelku má právě naprosto OK, ale na tělíčku to není ono, nejdříve kolem těch nožiček, teď skoro všude krom predlky ![]()
Borisko, možná ti pomůže moje zkušenost. Měla jsem se synem asi podobný problém, objevila se mu vyrážka nejdřív kolem nožiček, pak i na bříšku kolem pupíku. Stále jsem řešila plíny, že je to z nich. Pak se mu to objevilo i na hrudníčku, tak bylo jasné, že plínky za to až tak nemůžou… No prostě zkoušela jsem všechno možné i nemožné a nakonec mu to zmizelo poté, co jsem ze svého jídelníčku vyřadila čokoládu (kojím). Takže myslím, že vyrážka většinou vyskočí na nejvíce drážděných nebo namáhaných místech, ale ta prvotní příčina může být úplně jinde - třeba právě v jídelníčku. Plínka to může pouze zhoršovat. U nás to tak bylo.
dolores - díky, hm tak já už dokojila, je pravda, že čokoládou se peru
ale oni jí trochu teď měli,ale maličko, tak co druhý den 2 lentilky, nic nového jsem do stravy nedávala,taky mě to napadlo, tak budou bez bonbónků a uvidíme, pro jistotou stejně zajdeme k té kožní, když už je malý objednaný…nebo tam proberu mě, kdyby mu to zmizelo
Tak ono to nemusí být nic nového, já jsem se taky čokoládou cpala v těhotenství i po porodu a vyrážka se klukovi objevila ve 3,5 měsících. Bohužel alergie se může projevit kdykoliv. Ale samozřejmě u vás to může být cokoliv jiného, klidně i plíny ![]()
A na ty doktory pozor, rádi cpou každému hned kortikoidy (my jsme je taky dostali, ale nemazala jsem ho tím).
Ahoj, tak zase si jdu pro radu. Přes den látkuju a na noc dávám většinou jednorázovku. Jakmile je malý v látce zčervená mu zadeček (myslela jsem jestli to není v pracím prášku ale to by měl červený celý zadek ne jen kolečko kolem řit. otvoru) s jednorázovkou se mu to nestává. Přebaluji často (7měs. cca co 2 hoďky jak se pokaká nebo se mi zdá že se počůral tak hned)…
no nevím, malý má červenou dupku, když mu rostou zuby a má agresivní hovína nebo kadí často…
dolores s těmi kortikoidy, to víš, že ty hned nedám, teď mi ještě došlo,že jsem kdysi u alergologa četla, že to může způsobit kombinace více faktorů - třeba měli arašídové máslo, k tomu čokoláda a ekzém je tu, uvidíme
No vidíte zrovna mu rostou další zuby…přes den má separačku imse vimse, čč a svrchňáky imse vimse…
Tak ještě je možnost vyměnit PUL za vlňáčky,aby prdélka větrala…
macinka85 píše:
Tak ještě je možnost vyměnit PUL za vlňáčky,aby prdélka větrala…
A jaké vrstvy mám dávat? Chci zkusit vlňáky Disana a co dovnitř?
Holky, zbavuji se nějakých plenek, pozměňuji trochu výbavu. Co by vás zajímalo, nafotím a pošlu! Nabízím 2×BI bamboo extra na suchý zip (zelená, oranžová) a 1× na patenty (červená). Dále max. 5× praná sovičková AIO od Grovia - na patenty, Charlie Banana kapsovka na patenty růžová (je flíčkatá, ale saje výborně), kapsovka BI hnědá na suchý zip vel. M, bez vkládačky. Anavy vv bambuska Mko. Plenek se zbavuji kvůlu tomu, že je mi bližší suchý zip a jednovelikostní…v případě zájmu o fotky a podrobnosti piště SZ:)
Byla jsem dneska v jednom obchodě s plínama (jsou tu dva) a paní mi tam nabízela nové plíny, anavy.
Tož jsem ji mohla potěšit nadšením, že je mám doma a vychválit do nebes. ![]()
Flyingfrog píše:
Byla jsem dneska v jednom obchodě s plínama (jsou tu dva) a paní mi tam nabízela nové plíny, anavy.Tož jsem ji mohla potěšit nadšením, že je mám doma a vychválit do nebes.
Fly to potěší co? Když si o tom máš s kým pokecat
..Já takto Anavy řešila v obchůdku s prodejkyní, která z nich byla také unešena jako já a to je v tom obchodě ani neprodávali a neprodávají…Ukazovala jsem jí AIO plínu co mi Iva šila ještě než měla shop - no rozplývaly jsme se nad ní hodinu
..praštěné a závislé maminy no ![]()