Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Anielkha píše:Brokianaa píše:
Holky když jsme u toho praní: mám dvě otázky: Když peru plíny na 60 v Persilu tak jsem si teď všimla,že mám ke konci plnou pračku pěny (pozn.pračka stará měsíc a je tam prý jakási funkce která má eliminovat pěnu či co…u jiného gelu to nedělá),nevíte proč? A taky se mi zachycují snad všechny ubrousky Perlička v takové té gumě (těsnění). Obávám se jestli to i kvůli tomu nepění nebo neteče (už třikrát mi pračka vytekla do nové kuchyně
). Nikdy jsme ani doma neměli pračku s předním plněním,tak teď z toho mám kino
Je to pěnění normální?
Taky mi to peni… kdyz macham, tak tam ta pena je taky..
Ja mam stejny problem s latkovymi kosmetickymi tamponky a vyresila jsem to sackem na prani.Je pravda, ze Ulrich to nedela.
Tak to jsem si oddychla ![]()
No vidíš-sáček na praní…musím pořídit. Kosmetické tamponky jsem teď na zkoušku taky objednala… Vzala jsem si ty bambusové…Jaký je vůbec rozdíl mezi bambusem a bavlnou u tamponků? Jo a kolik jich máš? Jo jak je vůbec používáš:-)? Jako použiješ…vypereš v ruce a kde sušíš?
Brokianaa píše:Tak to jsem si oddychla
No vidíš-sáček na praní…musím pořídit. Kosmetické tamponky jsem teď na zkoušku taky objednala… Vzala jsem si ty bambusové…Jaký je vůbec rozdíl mezi bambusem a bavlnou u tamponků? Jo a kolik jich máš? Jo jak je vůbec používáš:-)? Jako použiješ…vypereš v ruce a kde sušíš?
Ja mam par od Ivusky a pak usite z ekozahrady a teda ty od Ivusky jsou mnohem lepsi.. tak az nekdy za sto let (doufam), budu delat objednavku, vezmu zas ty jeji
mam jich 14.
Rozdil bambusu a biobavlny nevim ![]()
A peru je normalne v pracce, prave v ekologickym prasku a susim na susaku ![]()
Aha…tak to jich máš hodně. Já myslela,že si vystačím tak se čtyřma
Tak vyzkouším a pak dokoupím… Mám objednané právě Anavy. Objednávala jsem noční Anavu,Medvídka,na zkoušku jednu lolipop bambusovou…A dalších pár naprosto nezbytných věcí tak jsem nakonec vzala konečně i ty tamponky…No jak budou vyhovovat,tak vezmu další
Stejně beztak budu nutně potřebovat další noční Anavy…určo budou lepší než BI ![]()
Brokianaa píše:
Aha…tak to jich máš hodně. Já myslela,že si vystačím tak se čtyřmaTak vyzkouším a pak dokoupím… Mám objednané právě Anavy. Objednávala jsem noční Anavu,Medvídka,na zkoušku jednu lolipop bambusovou…A dalších pár naprosto nezbytných věcí tak jsem nakonec vzala konečně i ty tamponky…No jak budou vyhovovat,tak vezmu další
Stejně beztak budu nutně potřebovat další noční Anavy…určo budou lepší než BI
Nocni uz mam doma, ale jak naschval mi nechteji uschnout vlnaky… BI prodavam
s manzelem jsme se shodli, ze tuhle plinu prckum davat nebudem ![]()
Myslim, ze jich staci min, ale ja kupovala celou sadu tamponku, musela jsem je mit barevne
Mamce uz jsem objednala anavy, protoze jsou vetsi a silnejsi ![]()
Aha:-) Ale Anavy nejsou v sadě.ne? To jsi myslela ty druhé,že?
Brokianaa píše:
jj, tyhle http://www.fler.cz/…8-cm-2405777
Já mám pračku Miele, odstřeďuju na 1600, aby to pak co nejlíp schnulo (dávám plíny do sušičky), dávám ji plnou, dokud neříká, že je buben přeplněný, tj. těch 5.5 kg a při odstřeďování se ani nehne a je velmi tichá. Tak asi jsou ty drahé pračky přecejen v něčem lepší
Stará horem plněná Indesitka skákala o poznání víc a randál dělala děsivý. Tato jen tak jakovy sviští nebo bzučí.
Jak vidím, jak hážete těmi čísly s otáčky, asi půjdu koupit novou pračku - my máme nejvíc 800 otáček, proto mi ty plíny schnou doma dlouho
![]()
Já mám starou Romo Zerowatt, neskutečný držák, nikdy neměla žádnou potíž, což mě pořád brzdí ji vyhodit a pořídit novější na jistotu. Je to relativní, kolik známých reklamovala i neodstranitelné vady do roka dvou, možná by to žádná jistota do plínkového období ani nebyla.
Nikdy jsem neměla problém se zanášením slizem, nikdy mi při odstřeďování neskákala ani nehlučela, i když se s námi 5× stěhovala a novou nám ji přišli ustavit a zdůrazňovali, že to musí být na konkrétní místo vždycky znovu. Od té doby jsme ji jen přemísťovali a pračka je tichá, jen mírně hlučnější při těch nejvyšších obrátkách, neklepe ani maličko. A výhoda, na máchací cyklus používá relativně víc vody, takže máchá dobře, u mých ekzematiků je to fajn vlastnost.
Taky mám 800 otáček, ale několik čtverců používáme na smrkání, schnou hodně rychle. Neničí ty vysoké otáčky (1600) víc vlákna z tkaniny nebo PUL? Nechce se mi věřit, že je to stejné jako ty nižší otáčky ![]()
Kdoule, určitě to bude látky nějak ničit, spíš bych řekla asi vytahávat… Ale ony ty Miele pračky mají nějak speciálně dělaný povrch toho bubnu, aby se to eliminovalo… Pračku máme skoro 2 roky a nepozoruju, že by se mi cokoliv ničilo, na těch 1600 odstřeďuju všechno běžné prádlo, jediné, co dávám na míň, je softshell, vlna a tady ty věci, na to má pračka extra programy a ani mi těch 1600 nedovolí dát.
Anielkha píše:Brokianaa píše:jj, tyhle http://www.fler.cz/…8-cm-2405777
Ty jsou hezké
A jsou fakt blbé? Barvit asi nebarví že?
Brokianaa píše:Anielkha píše:Ty jsou hezkéBrokianaa píše:jj, tyhle http://www.fler.cz/…8-cm-2405777
Aha:-) Ale Anavy nejsou v sadě.ne? To jsi myslela ty druhé,že?A jsou fakt blbé? Barvit asi nebarví že?
Tj stejny material jako na plenkach pripadne na vlozkach.. a to nebarvi.
Nejsou blbe, jen proti anavam jsou no… ne tak dobre
Ja to treba zitra nafotim, jeslti si vzpomenu
Kdybych je mela prvni, basnim tu, ale ja mela prvni anavy ![]()
Hm já vubec nevím jakou máme pračku a kolik má otáček… Že by 900 ![]()
Ivi: krásné novinky… Hned bych nakupovala. Hlavně ty plinky na snapku jsou super… Z jakého důvodu jsou barevné levnější než bílé?
Brokianaa píše:
Holky když jsme u toho praní: mám dvě otázky: Když peru plíny na 60 v Persilu tak jsem si teď všimla,že mám ke konci plnou pračku pěny (pozn.pračka stará měsíc a je tam prý jakási funkce která má eliminovat pěnu či co…u jiného gelu to nedělá),nevíte proč? A taky se mi zachycují snad všechny ubrousky Perlička v takové té gumě (těsnění). Obávám se jestli to i kvůli tomu nepění nebo neteče (už třikrát mi pračka vytekla do nové kuchyně
). Nikdy jsme ani doma neměli pračku s předním plněním,tak teď z toho mám kino
Je to pěnění normální?
Persil mi taky občas pěnil. A do té doby se rádo chytá všechno, takže všechno, co je malinké (separačky, ponožtičky atd.) strkám do síťky na praní…
Taky mi to peni… kdyz macham, tak tam ta pena je taky..
Je pravda, ze Ulrich to nedela. 
Ja mam stejny problem s latkovymi kosmetickymi tamponky a vyresila jsem to sackem na prani.