Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10713
29.2.12 13:28
Brunifid píše:
Flyingfrog píše:
Kdy ti vychází TP? :-)
Trochu jsi zaspala, ale já to tak nežeru. Ten metr jsem si dělala, abych nezapomněla dorazit na prvotrimestriální screening. :mrgreen: Někdy konec srpna, bych se musela podívat. :oops:

Jo, já taky občas přesně nevim kdy že to bude. Momentálně vím že už docela brzy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.2.12 14:21

U nás taky srajda :zed: Tímto musím pochválit tots bots…vše zůstalo kde má :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
29.2.12 18:19

Nemáte někdo zkušenost s nákupem vlny na pletení vlňáčků? Kde nejlépe? Díky moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
29.2.12 18:52

Zakladni vybava

Ahoj holky, prosim Vas jako zkusene latkarky o radu. Za 3 tydny rodim a rada bych zkusila latkovat. Priznam se, ze nejsem moc informovana, co to obnasi, ale nerada bych nakoupila vybavu za x tisic a pak zjistila, ze nejsme schopni/ochotni ji pouzivat. Prosim proto o radu,jakou zakladni vybavu koupit pro novorozence, abychom si vyzkouseli, jak nam bude latkovani vyhovovat.Pokud se osvedci, dokoupili bychom zbytek. Moc dekuju za radu. Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
29.2.12 19:01

Witty ja si neco nastudovala a jeste se jdu v sobotu podívat sem:
 http://www.vbavlnce.cz/terminy-akci/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
29.2.12 19:02
Brokianaa píše:
U nás taky srajda :zed: Tímto musím pochválit tots bots…vše zůstalo kde má :mrgreen:

heleďte, že ono je to nakažlivý i po netu… už ji máme taky :pocitac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30310
29.2.12 19:03
Teri88 píše:
Nemáte někdo zkušenost s nákupem vlny na pletení vlňáčků? Kde nejlépe? Díky moc!!!

Kupovala jsem ji na www.detivbavlnke.sk a vlňáčky jsou z ní perfektní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
29.2.12 19:16
Broučkovka píše:
Witty ja si neco nastudovala a jeste se jdu v sobotu podívat sem:
http://www.vbavlnce.cz/terminy-akci/

V sobotu se tam bohuzel nedostanu. Byla bys tak hodna a napsala mi potom, co zasadniho ses tam dozvedela, pripadne jakou zakladni vybavu sis poridila? Predem diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kdoule
29.2.12 19:27
Aspera píše:
Teri88 píše:
Nemáte někdo zkušenost s nákupem vlny na pletení vlňáčků? Kde nejlépe? Díky moc!!!

Stejnou vlnu mají na zlatíčku, tady:
http://www.zlaticko.cz/index.php?…

Ještě nemám, ale chystám se objednat a hlavně barvit. 8)

Nenašel by se prosím někdo, kdo by poradil, jak velké mají být domácí vlňáčky pro novorozence? Pletla jsem podle návodu Alenky,
 http://www.strihplinky.xf.cz/…vlnacky.html

ale rozměry tam mi nejsou moc jasné. Pletla jsem z tenčího merina na jehlicích 2 a ač to mělo být na původní čtyřky, tak jsem pořád větší než uváděné rozměry - od rozkroku od pasu 17cm a v bocích také 17cm. Mezi nožičkami 9cm.
Bude tento rozměr stačit? O trošku větší škodit nemůžou, ale přijde mi to maličké a kdybych pletla z té silnější vlny a na silnějších jehlicích, určitě bych to měla mnohem větší než jsou uvedené rozměry, tak nevím, jestli nedělám něco špatně? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
30310
29.2.12 20:09
Kdoule píše:
Aspera píše:
Teri88 píše:

Stejnou vlnu mají na zlatíčku, tady:
http://www.zlaticko.cz/index.php?…

Ještě nemám, ale chystám se objednat a hlavně barvit. 8)

Nenašel by se prosím někdo, kdo by poradil, jak velké mají být domácí vlňáčky pro novorozence? Pletla jsem podle návodu Alenky,
 http://www.strihplinky.xf.cz/…vlnacky.html

ale rozměry tam mi nejsou moc jasné. Pletla jsem z tenčího merina na jehlicích 2 a ač to mělo být na původní čtyřky, tak jsem pořád větší než uváděné rozměry - od rozkroku od pasu 17cm a v bocích také 17cm. Mezi nožičkami 9cm.
Bude tento rozměr stačit? O trošku větší škodit nemůžou, ale přijde mi to maličké a kdybych pletla z té silnější vlny a na silnějších jehlicích, určitě bych to měla mnohem větší než jsou uvedené rozměry, tak nevím, jestli nedělám něco špatně? :nevim:

Přeměřila jsem ty, co jsou zrovna volné a máme v pase 20, od rozkroku do pasu 17 a mezi nožičkama 9 a sedí. Mám doma teda 4,5 kg miminko a dávám zatím čtvercovku do novoskladu. Bylo by teda lepší, kdyby byly o trošku vyšší, ale jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kdoule
29.2.12 20:19

Aspero, moc dík :kytka: :hug:

Plány mám podobné a náplet na bříško ještě nemám uzavřený, tak udělám vyšší, mezi nožkama to vyšlo širší - asi 11cm, ale to se nakonec uvidí, merino je tenoučké, tak snad to vadit nebude.
Jen tedy nevím, jak se tam vejdou pletařky s tou silnější vlnou podle původního návodu, to bych myslím měla nejmíň o třetinu větší :roll:

Máš maličké miminko :srdce: tak ať se vám výborně daří, včetně spokojeného látkování :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14103
1.3.12 14:02
Brunifid píše:
Flyingfrog píše:
Kdy ti vychází TP? :-)
Trochu jsi zaspala, ale já to tak nežeru. Ten metr jsem si dělala, abych nezapomněla dorazit na prvotrimestriální screening. :mrgreen: Někdy konec srpna, bych se musela podívat. :oops:

Vypadám snad já, že to žeru? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
1.3.12 14:05
Flyingfrog píše:

To já nevím, ale asi ne, Ty ani nesmíš, když jsi tu 3/4 roku vykřikovala, že jedno Ti úúúúplně stačí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2064
1.3.12 14:11
Brunifid píše:
Flyingfrog píše:
To já nevím, ale asi ne, Ty ani nesmíš, když jsi tu 3/4 roku vykřikovala, že jedno Ti úúúúplně stačí :mrgreen:
:mrgreen: :P :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
1.3.12 16:11

Včera se mě manžel ptal, prý co píšou na eminimu. Zrovna jsem si četla diskuzi: látkovky versus jednorázovky, tak říkám: no někdo chce vědět, jestli látkováním ušetří… A on začal počítat, kolik teda stojí to praní v pračce, ale pak dodal: ale co, hlavně že nemusím tahat vy balíky plinek z obchodu, mě stačí ty toaleťáky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure