Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Bruni: Nežeru.
Doktor je ze mě asi celkem na prášky, když mu u UTZ říkám, že dítě vypadá jak mimozemšťan a že „jeeežiši.“ ![]()
pomeranco: No musím říct, že Stelu přepadl průjem u našich a to tak, že mi opět ze*rala vlňáčky i další svrchňáky, takže jsem nouzově letěla koupit jednorázovky a teda i ten jeden balík mě rozčiloval. Navíc jsem ani nemohla dojít do DM, páč to bych se teda hodně prošla. ![]()
Flyingfrog píše:
Bruni: Nežeru.Doktor je ze mě asi celkem na prášky, když mu u UTZ říkám, že dítě vypadá jak mimozemšťan a že „jeeežiši.“
Fakt? Já tomu říkám vetřelec, naposledy jsem kmitání končetin označila za prvoka s brvama ![]()
I můj doktor vypadal, že tuto terminologii nepoužívá každá matka-čekatelka ![]()
Prosím, nevíte někdo, kolik plen se mi dobře vypere v pračce na 4kg prádla? Někde jsem o tu informaci zavadila, ale netuším kde a nepamatuju si to… Jestli to víte ve čtvercích nebo v kalhotkách, to je jedno, to už si pak dopřeberu…
Předem dík ![]()
Nevim jestli se Ti to bude hodit, ale v 6 kg pračce vyperu v pohodě přes 20 plin -převážně čtverce - plus nějaké drobnosti k tomu (třeba pár kousků oblečení malýho, pár utěrek a jeden ručník)
Já teda u našich prala denně - 3,5kg pračka - a každé ráno jsem musela prát a krom třeba utěrky nebo kapesníku už se k tomu nic nevešlo. K našim teda brávám jen anavy kalhotovky - takže by se dalo říct cca 10-12 kalhotovek na 3,5kg.
Asi to tak odpovídá, protože doma máme 7kg a peru co dva dny - tzn. dvojnásobek kalhotovek. Když používám čtverce tak peru až co třetí den, a k tomu přidám už třeba i ručníky.
Díky všem, asi jsem s tím počítala, tj. většinou budu muset prát 2× denně, protože dvě moje starší čuňátka potřebují i teď cca 5 praček týdně ![]()
Spíš jsem se bála, že budu muset prát jen plíny 2× denně, po zkušenosti s prvním, kdy jsem používala 2 čč narovno a přebalovala jsem 30×, ale to byl fest extrém (šílený opruzeniny a hrozná frekvence kakanců).
Jak se mi nelíbí pračka s vrchním plněním, uvažuju o ní, protože by mohla mít na nutnou malou šířku vyšší kapacitu ![]()
Já si upřímně ani s jedním dítětem nedokážu představit tak malou pračku, i kdybych ty plíny neprala, ale to oblečení, a těch poblinkaných plínek - to bych musela s malou prát i bez plen každý den. U našich když jsme delší dobu, tak jenom pro malou plenky a oblečení pereme s mamkou denně, do toho ještě ona pere pro 3 dospělé + sem tam něco pro mě.
My máme celkem §zkou pračku - je teda s horním plněním.
Já úzkou nutně potřebuju, větší nemám kam v bytě narvat, ale ty s vrchním plněním se mi dlouhodobě strašně nelíbí, ani nemůžu říct čím
Ale jsem nějak zvyklá, oba kluci s námi vyrostli, tak jasně, pere se denně, když bylo nejhůř (mladší ještě v plínách, starší předškolní čuně + déšť a bláto), tak víckrát, ale ono je zase problém větší množství někam pověsit. Když jsem prala 2× denně , tj. 7-8kg prádla, tak bylo půl v sušárně, půl na balkoně a nezbyl centimetr místa, kam to dát. V zimě balkon odpadá. No, uvidí se.
Zase je výhoda, že odpadá praní na ne úplně plné pračce, protože všichni výrobci uvádějí vyšší spotřebu hlavně vody, i když mají inteligentní programy, když pračka není plná. Poloprázdná pračka se mi jaksi nepřihazuje ![]()
Kdoule píše:
Prosím, nevíte někdo, kolik plen se mi dobře vypere v pračce na 4kg prádla? Někde jsem o tu informaci zavadila, ale netuším kde a nepamatuju si to… Jestli to víte ve čtvercích nebo v kalhotkách, to je jedno, to už si pak dopřeberu…
Předem dík
Já mám pračku na 5.5 kg a peru plíny (kalhotkové a AIO) od dvou dětí obden, někdy každý den, záleží, jestli dám i na noc látku nebo ne. Pračka by ještě něco snesla (docpu to čtvercema a bílým prádlem), ale kýbl už mám plný.
Jinak jsme u tchánovců, na hnuskách, protože plíny pro oba bych musela mít tak v extra kufru a už takhle jsme se do auta málem nevlezli (vezli jsme ještě kolo pro Klárku a odrážedlo pro O., podvozek od kočáru už se nevešel a kufr s oblečením měl Ondra pod nohama
). Večer Ondru ukládala tchýně, byli jsme u jedněch kamarádů a trochu se tam zdrželi… Jenže mu dala omylem Julčinu velikost (Babylove midi vs. maxi plus), takže jsem po půlnoci převlíkala pročůrané dítě, peřinu atd. ![]()
ivuska.h píše:
Jinak jsme u tchánovců, na hnuskách, protože plíny pro oba bych musela mít tak v extra kufru a už takhle jsme se do auta málem nevlezli (vezli jsme ještě kolo pro Klárku a odrážedlo pro O., podvozek od kočáru už se nevešel a kufr s oblečením měl Ondra pod nohama). Večer Ondru ukládala tchýně, byli jsme u jedněch kamarádů a trochu se tam zdrželi… Jenže mu dala omylem Julčinu velikost (Babylove midi vs. maxi plus), takže jsem po půlnoci převlíkala pročůrané dítě, peřinu atd.
Jooo, extra kufr. Já beru vždycky k našim extra tašku a když jsem se tam hnala minule, tak právě s hnuskama a mamka si hned všimla, že jdu jen s jednou taškou a bylo jí to divné.
Na pátek jsem měla látky, ale málo svrchňáků. ![]()
Jinak naše pračka na 5kg pere plíny obden. A to tam většinou vměstnám i nějaký ten ručník nebo chlapovu pracovní košili.
A já měla kliku na neblicí dítě, takže jsem prala v zásadě pořád jen obden. Plus teda k víkendu ještě barevné.
Brunifid píše:Flyingfrog píše:Fakt? Já tomu říkám vetřelec, naposledy jsem kmitání končetin označila za prvoka s brvama
Bruni: Nežeru.Doktor je ze mě asi celkem na prášky, když mu u UTZ říkám, že dítě vypadá jak mimozemšťan a že „jeeežiši.“
I můj doktor vypadal, že tuto terminologii nepoužívá každá matka-čekatelka
Mně to připadá jak mimozemš´tan. Takový ten roswellský, jen nemá ty obří oči. ![]()