Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
kockodanka píše:
Tak ted jsem na to narazila na netu.. Mate nekdo zkusenost? Zni to silene a docela zajimavejedna se o metodu myti vlasu bez pripravku. Na vlasy se napred da bikarbonat sody v roztoku s vodou, oplachne se, a pak se to samo provede s roztokem octa. Soda vlady odmasti a vycisti a ocet funguje jako kondicioner a upravi pH.
No poo funguje celkom fajn, ale chyba pri tom pocit tej „specialni pece“, najpraktickejsie je mat malu lahvicku - aplikator napr. od farby na vlasy kde sa soda zmiesa s vodou a nasledne sa to dobre aplikuje ku korienkom. Do octu sa osvedcilo trochu EO pre vonu, ja mam rada pomaranc.
Ad dezinfekcia pradla v pracke - priamo v letaku sa doporucuje extrakt z grep. semienka, ale to sa asi dost podrazi. (20kv. na priemernu pracku). A susit na slnku, v LA je ho urcite dost.
Howgh.
Leelaa píše:kockodanka píše:No poo funguje celkom fajn, ale chyba pri tom pocit tej „specialni pece“, najpraktickejsie je mat malu lahvicku - aplikator napr. od farby na vlasy kde sa soda zmiesa s vodou a nasledne sa to dobre aplikuje ku korienkom. Do octu sa osvedcilo trochu EO pre vonu, ja mam rada pomaranc.
Tak ted jsem na to narazila na netu.. Mate nekdo zkusenost? Zni to silene a docela zajimavejedna se o metodu myti vlasu bez pripravku. Na vlasy se napred da bikarbonat sody v roztoku s vodou, oplachne se, a pak se to samo provede s roztokem octa. Soda vlady odmasti a vycisti a ocet funguje jako kondicioner a upravi pH.
Ad dezinfekcia pradla v pracke - priamo v letaku sa doporucuje extrakt z grep. semienka, ale to sa asi dost podrazi. (20kv. na priemernu pracku). A susit na slnku, v LA je ho urcite dost.
Howgh.
Kolik octa davas? Ja zkousela lzici na hrnek vody a prislo mi, ze po tom ty vlasy byly moc brzo takovy tezky a jakoby mastny.
Davam cca lxziu na skoro pol litra vody. Tazko povedat, lebo v Brne je strasne tvrda voda, tam tie vlasy i pokozka trpia. STale mam lupiny a overene zmizli pri pobyte v inej oblasti.Co ma privadza k vecnej teme - zmakcovanie vody. Uz vytahujem penazenku na zeolitovy filter k sprche. Prosim vas, kto mate predplateny D test - neboli tam testy vodnych filtrov a ako je to podrobnejsie s pracimi koulemi?
Davam cca lyzicu na skoro pol litra vody. Tazko povedat, lebo v Brne je strasne tvrda voda, tam tie vlasy i pokozka trpia. Stale mam lupiny a overene zmizli pri pobyte v inej oblasti.Co ma privadza k vecnej teme - zmakcovanie vody. Uz vytahujem penazenku na zeolitovy filter k sprche. Prosim vas, kto mate predplateny D test - neboli tam testy vodnych filtrov a ako je to podrobnejsie s pracimi koulemi?
eMartino, uplne mi spadla sanka. Je toto mozne??? Susenie pradla ako kriminalna cinnost?
mmonica píše:
KATY K-mrkla jsi prosim Te na tu konvici,za par dni jedeme do CR,tak jestli si ji tam mam objednava
diky moc
konvici uz mam a jsem spokojena,mam tu s tim prirodnim drevem,tam neni ani kousek umele hmoty,u te s tim tresnovym je vevnitr u pojistky
Mmonico - jsem ráda, že tam žádný plast není a jsi spokojená ![]()
eMartino - taky děkuji se pěkné čtení (vše jsem dočetla až dnes), s tím sušením prádla je to děs, zrovna včera jsem vyprala přes den 3 pračky a večer už to bylo krásně suché a voňavé
(do ČR totiž dorazilo jaro ![]()
Kočkodanko - taky můžeš zkusit přírodní lapače, fungují na bázi feromonů - přitahují jedno pohlaví, které se tam nalepí a díky tomu se moli nemůžou množit, my jsme ve starém bytě měli potravinové a na ně to fungovalo, vyrábí to více firem - např. http://pemi.cz/…iho-339.html
A ještě jsem se zapomněla zeptat - nevíte, jakou značkou byly nahrazeny přírodní plenky z DM Alana? Kamarádce se těď narodilo mimčo, sice látkují, ale občas ty jednorázovky jsou prostě potřeba, doporučila jsem jí Alany z DM a říkala, že nic takového nemají, jen Babylove Nature - to jsou ty původní Alany? Díky
.
KatyK tie Babylove Natur ich nahradili, su akoze lepsie (lepsie gumicky a tenke, na nerozoznanie od neeko) ale popravde, ich jadro smrdi viac nez starsi typ, ktory mal vacsi podiel buniciny asi.
Narazila jsem na sympatický projekt - KOKOZA: http://www.youtube.com/watch?… (kompostování a komunitní zahradničení)
Ahoj holky, doporučte prosím kde koupit kvalitní marsaillské mýdlo. Dá se z něho vyrobit prací sliz, že?
Alpaka, díky. Ještě se zeptám v čem jste prali miminkovské věci? Já používám ecover, to by mohlo být ok, ne? A teď se chystám na ten sliz, takže bych to střídala. Prali jste miminkovské věci společně se svými nebo odděleně?
Dik, vyzkousim..