Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anielkha píše:
Puer je perkarbonat sodny… a je zbytecne predrazeny, kupuju od fichemy http://www.fichema.cz/…7_54_53.html za zlomek ceny.Kdyz peru na ctyricet, pridava se k tomu TAED http://www.fichema.cz/…g-p-706.html
Ale to je fakt jen na bile pradlo, barevne po case ztrati svoje barvy.
(Ale holky latkarky tohle urcite vi.)
Tak to je teda cenově fakt úplně jinde. Díky za odkaz, přiště taky objednám tady. Zkusim i ten TAED.
zajímalo by mě, kdo dává ten perkarboš do myčky proč to dává a jak to myje? není to nezdravé?
@celestad píše:
zajímalo by mě, kdo dává ten perkarboš do myčky proč to dává a jak to myje? není to nezdravé?
dávám. dávám to proto, že to má pro mě jasné transparentní složení. ve spojení s lžičkou prostředku na nádobí to pere dobře, nádobí mám umyté vše. Nezdrav é - proč by mšlo? perkarbonát se rozpadá na kyslík a sodu ![]()
Alpako, prosímtě co přesně a kolik toho dáváš do myčky? Já používám tablety z DMka, místo leštidla ocet a místo soli do myčky normální sůl. Chtěla bych zkusit nahradit i tablety.
@Hagar píše:
Alpako, prosímtě co přesně a kolik toho dáváš do myčky? Já používám tablety z DMka, místo leštidla ocet a místo soli do myčky normální sůl. Chtěla bych zkusit nahradit i tablety.
všechny sole do myčky jsou NaCl (normální sůl), ne? Jen jsou hrubozrnné, aby se tak ryche nerozpustila.
Jen některé jsou levné jiné předražené. Pak jsou jakési „eko“ dané způsobem těžby.
Perkarbonát - dávám do té příhrádky, mám tam rysku pro množství prášku. Odhadem tak 2lžíce.
Já k perkarbonátu už nic nepřidávám a myje krásně, dávám ho cca 20 ml (sakryš, doufám, že to jsou správné jednotky), v přihrádce myčky mám rysky na 15 a 25. Střídám s tabletami DenkMit Nature a stačí jen půlka tablety.
Mě přijde, že perkarbonát neodmašťuje.
OT: Herminko, co to máš v profilovce za nosící bundu?
@Alpaka píše:
Mě přijde, že perkarbonát neodmašťuje.
OT: Herminko, co to máš v profilovce za nosící bundu?
Asi mám málo mastné nádobí nebo co
Spíš se mi párkrát stalo, že CELÁ tableta něco neumyla dokonale (u půlky a perkarboše se mi to nestalo).
Ehm, profilovku jsem právě smazala (ale kdyby byl zájem, klidně zase nahraju), bundu mi šila kamarádka, je to softshellka podobná Vonzibundě (jeden panel se přepíná dopředu nebo dozadu).
@Herminka píše:
Asi mám málo mastné nádobí nebo coSpíš se mi párkrát stalo, že CELÁ tableta něco neumyla dokonale (u půlky a perkarboše se mi to nestalo).Ehm, profilovku jsem právě smazala (ale kdyby byl zájem, klidně zase nahraju), bundu mi šila kamarádka, je to softshellka podobná Vonzibundě (jeden panel se přepíná dopředu nebo dozadu).
Mě ten límec na dítě přišel jako Vonzibunda.
zdravím
prosím, začala sem se trochu zajímat o zdravější domov
a chtěla sem se zeptat, jaká podlaha do obývacího pokoje vhodná, na kvalitní dřevěnou podlahu bohužel nemáme
a někde sem četla, že lina a pod. že nejsou nijak ekologicky vhodná, že se údajně „vypařují“ nějaké ftaláty z toho ![]()
děkuji za vaše postřehy a názory
![]()
Jeste jsem dneska hledala neco k tomu perkarbonatu a na nizke teploty se TAED vzdy pridavat nemusi, ale, aby se zaktivoval, je potreba dlouhe prani.