Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
17.4.12 14:10
@mistakemm píše:
Alpaka, díky. Ještě se zeptám v čem jste prali miminkovské věci? Já používám ecover, to by mohlo být ok, ne? A teď se chystám na ten sliz, takže bych to střídala. Prali jste miminkovské věci společně se svými nebo odděleně?

já peru vše dohroady. zpočátku Ecover, ten jse měnila za Ulricha (neparfémovaný). ani jedno nic oc nepere, tak až vypotřebuji, zkusím qalt - asi není extra eko, jen šetrný k přírodě, ale za nemůžu nosit trike s fleky. střídám se slizem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
17.4.12 14:44
@mistakemm píše:
Ahoj holky, doporučte prosím kde koupit kvalitní marsaillské mýdlo. Dá se z něho vyrobit prací sliz, že?

Kupuji zde dříve rozlišovali na olivové a palmové, teď už to koukám neuvádí. Objednávám vždy zásobu aby mi to vyšlo bez poštovného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
17.4.12 21:39
@mistakemm píše:
Alpaka, díky. Ještě se zeptám v čem jste prali miminkovské věci? Já používám ecover, to by mohlo být ok, ne? A teď se chystám na ten sliz, takže bych to střídala. Prali jste miminkovské věci společně se svými nebo odděleně?

Ecover, ovšem bílé prádlo mi v něm šedlo. K věcem na dítě jsem nedávala dospělé spodní prádlo apod., ale třeba trička jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.4.12 22:32

@Viking a v čem pereš teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
17.4.12 22:36

Na barevné pořád ecover, na bílé něco neeko:) Ale máme bílého prádla už extrémně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
18.4.12 10:55
@Alpaka píše:
já peru vše dohroady. zpočátku Ecover, ten jse měnila za Ulricha (neparfémovaný). ani jedno nic oc nepere, tak až vypotřebuji, zkusím qalt - asi není extra eko, jen šetrný k přírodě, ale za nemůžu nosit trike s fleky. střídám se slizem.

Já na skvrny používám puer - namočím skvrnu přes noc a druhý den peru. Jsem s tím docela spokojená, zmizí toho hodně. Neřeším teda ty nejhorší skvrny - jakože pro dceru na zahradu jsem vyčlenila určité oblečení, které se skvrnama zůstane, ty neřeším a pak ho vyhodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
18.4.12 11:01

Puer je perkarbonat sodny… a je zbytecne predrazeny, kupuju od fichemy http://www.fichema.cz/…7_54_53.html za zlomek ceny.

Kdyz peru na ctyricet, pridava se k tomu TAED http://www.fichema.cz/…g-p-706.html

Ale to je fakt jen na bile pradlo, barevne po case ztrati svoje barvy.

(Ale holky latkarky tohle urcite vi.)

• Citovat
  • Upravit
1162
18.4.12 15:49
@mistakemm píše:
Ahoj holky, doporučte prosím kde koupit kvalitní marsaillské mýdlo. Dá se z něho vyrobit prací sliz, že?

Na sliz kupuju 600 g od Emmy Noel, v Brně ho mají např. ve Zdravé výživě Manna u Mendláku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
18.4.12 19:57

Peru dlouhodobě ve slizu, k bílému přidávám perkarbonát. Děti dokáží trika zlikvidovat ovocem a podobnými nevypratelnými fleky, ale to by nevzala asi ani komerce. Většina fleků se dá vyprat po zaprání žlučovým mýdlem. Tak jen časem některá trika jsou na doma a do školky se pořídí nové. Jinak si na sliz nemohu stěžovat. Ono hodně záleží na kvalitě vody. V tvrdé vodě sliz asi moc nepere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
18.4.12 21:25

Je ten TAED ekologický? Perkarbonát přidávám do bílého i na těch 40, mám pocit, že i při této teplotě to má smysl, že bílé nešedne. Mluvím tedy o bavlně. Na již zašedlou bílou - umělé vlákno - podle mě perkarbonát nezabere ani při vyšší teplotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
18.4.12 21:44

@Bluesky Hledam, hledam, zatim jsem nasla jen tohle

• Citovat
  • Upravit
Any11
18.4.12 21:54

Plus tohle V kazdem pripade je treba v Qaltu… a treba v tomhle prasku a v dalsich (miofresh apod.)

Zitra jeste na to mrknu.

• Citovat
  • Upravit
4254
19.4.12 08:54
@Bluesky píše:
Je ten TAED ekologický? Perkarbonát přidávám do bílého i na těch 40, mám pocit, že i při této teplotě to má smysl, že bílé nešedne. Mluvím tedy o bavlně. Na již zašedlou bílou - umělé vlákno - podle mě perkarbonát nezabere ani při vyšší teplotě.

Perkarbonát se ale při téhle teplotě neaktivuje, navíc se i špatně rozpouští - vyzkoušeno v myčce, zustal mi na nádobí povlak bílého prášku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
19.4.12 10:36

Taky dávám perkarbonát i na 40 a mám pocit, že funguje. Žádný problém jsem nezaznamenala. Držím se hesla míň je víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
19.4.12 12:53

Mě perkarbonát v myčce myje i při 40st, ale opravdu záleží na vodě, my máme poměrně měkkou.
Také razím heslo - méně je více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný