Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mam dotaz k tym lino - ftalatom.. prestahovali sme sa do noveho cerstvo zrenovovaneho podnajmu, je tu kuchynska linka Ikea a samozrejme PVC v chodbe a v kuchyni. Cim to co najviac neutralizovat - ktore kvetiny filtruju a ine vykonne cisticky..
A druhe - ekologicka likvidacia puklic na pokojovych kytkach? ![]()
ahojky,mame doma marmoleum na chodbe a v kuchyni. Je to super vec a dle meho to jde i do obyvaku. Je i tzv.click,ktery se da nakombinovat. Kukni na webovky. My jsme spokojeni.
Já si klíčidlo Fresh Life koupil a jsem zklamán, je krásné, chytře vymyšlené kvuli rozstřikovačí spackane, většina vody se rozstrikuje na steny přistroje, nepomuže ztlumení toku vody, kdyz se dá mezi trubicky třeba kousek obvazu na ztlumeni vody tak tlak uz je natolik slabý že se nepodaří roztočit rozstřikovač. Problém je právě v něm. Otvory jsou špatně směrovány a voda se odstředivou silou nemá šanci dostat ke středu nádoby, být lepší rozsřikovač tak je to paráda. Už bych to nekoupil
Ahoj!
Jelikoz nemam sanci vas za tech par let
docist, ale zkousim to
poprosim o radu…http://www.branakdetem.cz/sonett-prasek-do-mycky.htm pouzivate nekdo? Je to uciny? A kolik cca davate? Dekuji!
já nemám prášek ale tablety sonett. k tomu mám sůl sonett, myje to stejně jako ecover. Leštidlo nepoužívám, sem tam kapka holt je, ale mně to nevadí, lepší než nějakou chemku.
Čistící prostředky do myčky jsou i v řadě Feel eco -
http://www.feeleco.com/…mycka-nadobi - myčku nemám, tudíž ani žádné zkušenosti, ale můžete to někdo vyzkoušet a poreferovat
. Bylo by lepší podporovat domácí výrobce a eliminovat neekologický dovoz z daleka, pokud by výrobky byly kvalitou schopny konkurence.
Dik za pripomenutie, prave som rozmyslala co je zac to lestidlo, komercne je modre, fuj, a teraz si ho uz mozem podla zlozenia urobit doma
Zdravím vás, dámy, nějakou dobu se sem chodím juknout, ale přiznám se, že přečíst téměř 800 stran nezvládnu. A tak se chci zeptat - máte nějakou nástěnku, kde shrnujete užitečné informace? Nebo mohu nějak jinak ošulit čtení této diskuze?
![]()
Děkuji vám, nechci vás obtěžovat dotazy, které jste tu určitě již dávno probraly…
Tak jsem během dneška pročetla posledních 100 stran - uff.. A docela mě pobavilo, že se zde neustále točí téma prací prášek a tablety do myčky ![]()
Tak, abyste věděly něco o mně, léta peru v prášku Ecover na barevné prádlo, nedávno jsem začala odebírat i Ecover na bílé prádlo. Místo aviváže liji ocet, sem tam občas dám Ecover aviváž, ale štve mě, že v ČR nemůžu sehnat velké balení žluté aviváže, která mi voní mnohem víc
Jinak od Ecoveru mám téměř vše a jsem spokojená, hlavně miluji jejich jemné vůně. Nedávno jsem narazila na tyto stránky, kde mají rozvoz po Praze zdarma: http://www.ecover-praha.cz/
Octem si pomáhám i jinak - vytírání, mytí oken… dá se použít skoro všude a teď vyzkouším ten váš perkarbonát, o kterém tu tolik píšete ![]()
Kosmetiku kupuji hlavně z Nobilis Tilia - opět, miluju jejich vůni a jelikož ji vyrábí u nás na chalupě, firmu a jejich praktiky mám celkem zmapované a mohu potvrdit, že jsou fest přírodní. Mimochodem, víte, že pravé éterické oleje (např. majoránkový) se dají používat do jídla místo koření?
Nedávno jsem zjistila, že neumím správně třídit odpad
A také jsem objevila úžasné schopnosti biobavlněných ručníků ![]()
nelátkuji, jednorázuji a z menstruačního kalíšku jsem po dvou letech dostala infekce ![]()
Tolik ke mně ![]()
Amber, o té infekci z m. k. slyším poprvé. Jak víš, že to bylo z něj? Používám ho pravidelně a už hodně dlouho. Než jej na konci ms odložím, tak ho pokaždé nechám přejít pár minut varem.
@Bluesky píše:
Amber, o té infekci z m. k. slyším poprvé. Jak víš, že to bylo z něj? Používám ho pravidelně a už hodně dlouho. Než jej na konci ms odložím, tak ho pokaždé nechám přejít pár minut varem.
No jak to vím
Prostě tak, že se mi najednou začaly dělat po menstruaci záněty, které se stále vracely. Skončilo to, až když jsem kalich „vyhodila“ a potupně se vrátila k vložkám..
Jinak já dezinfikovala tabletama.
Ahoj, jdu si pro radu. Mám pětiměsíční miminko a za chvilku budeme zavádět první příkrmy. Usoudila jsem, že by bylo dobré mu vařit v páře, tak jsem začala zkoumat nabídku parních hrnců. Bohužel jsem našla jen samé plastové, popř. v kombinaci s nerezí. Chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte o nějakém skleněném, popř. jestli ten plast tedy nevadí? Děkuji za odpovědi.
@Tilia Jééé, Tilio, taky mám 5m prcka ![]()
Holky tu kdysi řešily skleněný parní hrnec a našly toto:
http://www.nadobi-baf.cz/…TAVCE-PARAKY
Toho hrnce pod tím se bát nemusíš - je to keramika (nebo něco na ten způsob..). Já mám plasťák od (sakra.. od Tefalu, myslím - je nejošklivější z těch běžně prodejných, ale zároveň nejbytelnější) a jsem max. spokojená, do toho BAF půjdu jednou.. až budu mít nakoupené hrnce, talíře, skleničky, příbory aj. - strýc mi vybrakoval domácnost, takže včetně nábytku musíme vše shánět znova ![]()
Dievcata prosim Vas, omylom som zarobila sliz s pripravkom, v ktorom je okrem sody aj perbortian…Vyhodit, ci pouzivat???
Prosím vás, někdo jste tu psal o perkarbonátu do myčky, máte spočítáno, na kolik vyjde jedno naplnění? Jedna tableta Ecover vyjde na 6,60, tak mě zajímá, jestli je to výhodnější. A účinek je tedy srovnatelný?