Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Eliška Záleží, kde a za kolik perkarbonát koupíš, já jsem loni brala ve Fichemě tuším 10 kg (čím víc, tím levněji vyjde kilo). Zkusím zítra zvážit jednu dávku a propočítat.
Ale přiznám se, že už ho nepoužívám, mám raději tablety DenkMit, jedna vyjde na 3,30 Kč a dávám jen půlku, připadá mi, že myjí líp než perkarbonát (a půlka tablety myje líp než celá).
@Herminator Koupila jsem v DM malou krabici sypkého prášku (tuším na barevné) Feel eco a trochu si nadávám, má podobný pach jako klasické prací prášky, ale naštěstí asi rychleji vyvane. Pere tak nějak normálně, myslím, že zůstanu spíš u slizu.
DenkMit mají kde? Jinak perkarbonát jsem plánovala vzít taky ve Fichemě, mají nejlevnější.
Ahoj holky, můžu se přidat? Teď jsem narazila na vaši diskusi
Ale teda přečíst zpět skoho 800 stránek, to nevím… Ale zkusím to ![]()
MirkaS80 - sliz s perboritaneb bude mít bělící účinky, takže na bílé by měl být v pohodě použitelný. Ostatní složky by se tím rozložit neměly.
@Eliška DenkMit mají v DM drogerii. Já tam kupuju tablety DenkMit Nature pro manžela, který neustále odmítá sypat do myčky perkarbonát
A taky Frosh
Jinak ještě o mně - látkujeme, část prádla peru ve slizu a zbytek v Qaltu a Froshi, místo aviváže dávám roztok kys. citronové, do myčky dávám perkarbonát a odbouratelné leštidlo Claro, kupujeme bio-bedýnky, ocet leju, kde můžu
a právě přemýšlíme o pořízená zahrádky, abychom měli vlastní ovoce a zeleninu. A nedám dopustit na kosmetiku Alverde, která mi skoro jako jediná nezhoršuje ekzémy.
@Viking zkus feel eco prací prášek na bílé prádlo. Pere výborně. Někom přišla vůně příliš silná, ale je to pouze první pohled. A mám vyzkoušeno, že nedráždí
Taky jsem měla na mysli tablety DnekMit Nature, o jiných bych na ekodiskusi nepsala ![]()
To samé mohu říci o Ecoveru a po letech užívání většiny jeho přípravků mohu jen vřele doporučovat.
@Herminator píše:
@Viking zkus feel eco prací prášek na bílé prádlo. Pere výborně. Někom přišla vůně příliš silná, ale je to pouze první pohled. A mám vyzkoušeno, že nedráždí
Amber, souhlas, taky jsem několik let používala, ale díky delšímu dovozu dostává ekologie na frak. Takže existuje-li tuzemská alternativa srovnatelných vlastností, je to jen dobře. Feel eco je opravdu cítit jako „komerční“ prací prostředky, vyměnila jsem si s výrobcem na toto téma email a podle odpovědi při průzkumu zjistili, že zhruba polovička zákazníků parfemaci vítá, ostatní nikoliv. Takže by měla přijít do prodeje i verze neparfémovaná. Nevím, jestli tu intenzitu nesnížili i u té stávající nebo jsem si zvykla, ale po prvotním „šoku“ teď onu vůni už nijak zvlášť nevnímám. Verzi na barevné prádlo mají nově s vyšší koncentrací, takže stačí nižší dávkování.
@Bluesky V tom máš pravdu, součástí ekologického smýšlení je i odběr od místních dodavatelů. No jo, no ![]()
Ahoj holky, chtěla bych, aby mi vyprané prádlo vonělo, uvažuju o použití eterického levandulového olejíčku při praní. Doporučíte nějakou dobrou značku oleje? Třeba nobilis? Nebo něco z Dm drog.? A ještě jak to udělat. Používám jako aviváž ocet, mám dát pár kapek k tomu octu? Nebo jak to udělat, aby se to prádlo tím navonilo..
Mistakemm
Podle mě je kvalitních olejů do pračky škoda, používám z dm obyč. Prádlo mi voní po vyndání, ale po usušení už skoro vůbec.
Perkarbonátu mi doma přebývá cca 15 kg, cena 35,– za kilo, osobní předání v Praze nebo poštou, kdybyste měla některá zájem.
Žížala díky, taky jsem si pak říkala, že asi bude stačit něco z DM. A taky nesmím zapomenout usušit levanduli a strčit k prádlu do skříně. Ještě mám další dotazy - nedávno se tu probíraly láhve, nechce se mi to dohledávat, která je lepší Envvirosax nebo Greenbottle? A ještě jedna věc. Holky, jaká je alternativa k mikrotenovým sáčkům na pečivo, co jiného používat, aby se tomu člověk vyhnul? Předem děkuji za reakce
Markéta
Rozdíl mezi aroma éterickým olejem a neéterickým (tedy tím „obyčejným“) je v tom, že EO je skutečně z přírodních silic, kdežto u těch ostatních aromaolejů se ta vůně vyrábí ze syntetických náhražek, proto jsou taky levnější.
Z EO mám nejlepší zkušenosti s Nobilis Tilia, mimochodem, dají se použít i při vaření či pečení (takový bazalkový či hřebíčkový.. občas zajímavější než pevné koření).
Z těch obyč jsem používala Salus, ale prostě už mi to tak nevoní v porovnání s přírodními..
@mistakemm používám Greenbottle a jsem spokojená. Na svačinky používám Lunch Skins a sáčků jsem se zbavila
Kupovala jsem na smartprodukty .cz
V dm drogerii maji Salus oleje, ale maji je tam predrazene, a na vyber jen 5 vuni. jsou to 100% prirodni oleje, ale nizsi kvalita, tomu odpovidajjici cena, do pracky v pohode, ja je pouzivam. Zatim nejlepsi zkusenost s trvanlivosti vune mam s olejem Litsea cubeba, voni citronove a fakt vydrzi lip nez jine. Urcite nekupovat synteticke vonne oleje, v dm maji take, u svicek. ty salusacke maji u prirodni kosmetiky. Nobilis je dobry, ale na liti do pracky je to s ohledem na cenu skoda.