Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1409
12.7.12 22:15

@Eliška Záleží, kde a za kolik perkarbonát koupíš, já jsem loni brala ve Fichemě tuším 10 kg (čím víc, tím levněji vyjde kilo). Zkusím zítra zvážit jednu dávku a propočítat.
Ale přiznám se, že už ho nepoužívám, mám raději tablety DenkMit, jedna vyjde na 3,30 Kč a dávám jen půlku, připadá mi, že myjí líp než perkarbonát (a půlka tablety myje líp než celá).

@Herminator Koupila jsem v DM malou krabici sypkého prášku (tuším na barevné) Feel eco a trochu si nadávám, má podobný pach jako klasické prací prášky, ale naštěstí asi rychleji vyvane. Pere tak nějak normálně, myslím, že zůstanu spíš u slizu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17979
13.7.12 11:15

DenkMit mají kde? Jinak perkarbonát jsem plánovala vzít taky ve Fichemě, mají nejlevnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
13.7.12 11:32

Ahoj holky, můžu se přidat? Teď jsem narazila na vaši diskusi :) Ale teda přečíst zpět skoho 800 stránek, to nevím… Ale zkusím to :)

MirkaS80 - sliz s perboritaneb bude mít bělící účinky, takže na bílé by měl být v pohodě použitelný. Ostatní složky by se tím rozložit neměly.

@Eliška DenkMit mají v DM drogerii. Já tam kupuju tablety DenkMit Nature pro manžela, který neustále odmítá sypat do myčky perkarbonát :) A taky Frosh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
13.7.12 11:37

Jinak ještě o mně - látkujeme, část prádla peru ve slizu a zbytek v Qaltu a Froshi, místo aviváže dávám roztok kys. citronové, do myčky dávám perkarbonát a odbouratelné leštidlo Claro, kupujeme bio-bedýnky, ocet leju, kde můžu :) a právě přemýšlíme o pořízená zahrádky, abychom měli vlastní ovoce a zeleninu. A nedám dopustit na kosmetiku Alverde, která mi skoro jako jediná nezhoršuje ekzémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Herminator
13.7.12 13:36

feel eco

@Viking zkus feel eco prací prášek na bílé prádlo. Pere výborně. Někom přišla vůně příliš silná, ale je to pouze první pohled. A mám vyzkoušeno, že nedráždí

• Citovat
  • Upravit
1409
13.7.12 19:04

Taky jsem měla na mysli tablety DnekMit Nature, o jiných bych na ekodiskusi nepsala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.7.12 19:08

To samé mohu říci o Ecoveru a po letech užívání většiny jeho přípravků mohu jen vřele doporučovat.

@Herminator píše:
@Viking zkus feel eco prací prášek na bílé prádlo. Pere výborně. Někom přišla vůně příliš silná, ale je to pouze první pohled. A mám vyzkoušeno, že nedráždí
  • Citovat
  • Upravit
7840
14.7.12 00:15

Amber, souhlas, taky jsem několik let používala, ale díky delšímu dovozu dostává ekologie na frak. Takže existuje-li tuzemská alternativa srovnatelných vlastností, je to jen dobře. Feel eco je opravdu cítit jako „komerční“ prací prostředky, vyměnila jsem si s výrobcem na toto téma email a podle odpovědi při průzkumu zjistili, že zhruba polovička zákazníků parfemaci vítá, ostatní nikoliv. Takže by měla přijít do prodeje i verze neparfémovaná. Nevím, jestli tu intenzitu nesnížili i u té stávající nebo jsem si zvykla, ale po prvotním „šoku“ teď onu vůni už nijak zvlášť nevnímám. Verzi na barevné prádlo mají nově s vyšší koncentrací, takže stačí nižší dávkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
14.7.12 07:36

@Bluesky V tom máš pravdu, součástí ekologického smýšlení je i odběr od místních dodavatelů. No jo, no :(

• Citovat
  • Upravit
334
25.7.12 23:15

Ahoj holky, chtěla bych, aby mi vyprané prádlo vonělo, uvažuju o použití eterického levandulového olejíčku při praní. Doporučíte nějakou dobrou značku oleje? Třeba nobilis? Nebo něco z Dm drog.? A ještě jak to udělat. Používám jako aviváž ocet, mám dát pár kapek k tomu octu? Nebo jak to udělat, aby se to prádlo tím navonilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
25.7.12 23:34

Mistakemm
Podle mě je kvalitních olejů do pračky škoda, používám z dm obyč. Prádlo mi voní po vyndání, ale po usušení už skoro vůbec.

Perkarbonátu mi doma přebývá cca 15 kg, cena 35,– za kilo, osobní předání v Praze nebo poštou, kdybyste měla některá zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
26.7.12 08:40

Žížala díky, taky jsem si pak říkala, že asi bude stačit něco z DM. A taky nesmím zapomenout usušit levanduli a strčit k prádlu do skříně. Ještě mám další dotazy - nedávno se tu probíraly láhve, nechce se mi to dohledávat, která je lepší Envvirosax nebo Greenbottle? A ještě jedna věc. Holky, jaká je alternativa k mikrotenovým sáčkům na pečivo, co jiného používat, aby se tomu člověk vyhnul? Předem děkuji za reakce :) Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
26.7.12 11:59

Rozdíl mezi aroma éterickým olejem a neéterickým (tedy tím „obyčejným“) je v tom, že EO je skutečně z přírodních silic, kdežto u těch ostatních aromaolejů se ta vůně vyrábí ze syntetických náhražek, proto jsou taky levnější.
Z EO mám nejlepší zkušenosti s Nobilis Tilia, mimochodem, dají se použít i při vaření či pečení (takový bazalkový či hřebíčkový.. občas zajímavější než pevné koření).
Z těch obyč jsem používala Salus, ale prostě už mi to tak nevoní v porovnání s přírodními..

• Citovat
  • Upravit
1580
26.7.12 13:17

@mistakemm používám Greenbottle a jsem spokojená. Na svačinky používám Lunch Skins a sáčků jsem se zbavila :) Kupovala jsem na smartprodukty .cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
26.7.12 14:15

V dm drogerii maji Salus oleje, ale maji je tam predrazene, a na vyber jen 5 vuni. jsou to 100% prirodni oleje, ale nizsi kvalita, tomu odpovidajjici cena, do pracky v pohode, ja je pouzivam. Zatim nejlepsi zkusenost s trvanlivosti vune mam s olejem Litsea cubeba, voni citronove a fakt vydrzi lip nez jine. Urcite nekupovat synteticke vonne oleje, v dm maji take, u svicek. ty salusacke maji u prirodni kosmetiky. Nobilis je dobry, ale na liti do pracky je to s ohledem na cenu skoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný