Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pardon, doplnuji, i Salus ma synteticke. poznaji se od tech prirodnich na prvni pohled etiketou. prirodni maji zeleny ovalek a synteticke hnedy ovalek s napisem Salus.
a do pracky pridavat do prihradky na avivaz, klidne k octu.
Děkuju za všechny typy, kdybych měla všechno hledat sama, nedělám nic jiného. Našla jsem si olej od Salusu, ještě prosímtě Amber, esenciální je totéž co éterický?
@mistakemm No
V podstatě asi ano - toto je dotaz pro chemika..
Esenciální olej je olej z výtažků z rostlin, éterický olej je též přírodní rostlinný, ovšem je těkavý, na vzduchu dlouho nevydrží - vyprchává, takže EO nemají ze své podstaty moc dlouhou životnost.
Tak já mám z dm Das gesunde plus Teatree a ten je přírodní, nesyntetický.
Jinak na kosmetiku, na kůži a na vaření používám buď Nobilis nebo Primaveru-ta už je ovšem cenově jinde, ale stojí za to.
mistakemm píše:EO levanduli kupuji Nobilis, ale do pračky bych ho nedala, to je vzhledem k ceně škoda. Souhlasím se Žížalou, že tahle přidaná vůně nemá trvání, spíše si vlož něco mezi prádlo do skříně… sušenou levanduli… přírodní mýdlo… odradíš tím i moly. Když lahvičku s EO vyprázdním, tak ji ještě nějaký čas - otevřenou - už se nemá co vylít - nechám ve skříni, ještě chvíli tam voní. Prodávají se i dřevěné tyčinky s kuličkou na konci, které se mají vložit do lahvičky a jejím prostřednictvím olej vzlíná a má šířit vůni kolem. Kdysi jsem pořídila, ale neměla pocit, že by to bylo extra účinné. Stejně tak si můžeš ke vložení do skříně nakapat olej buď na přímo k tomu určenou keramickou podložku (i když by stačil i jakýkoliv kus neglazované keramiky… střep z květináče) nebo na cokoliv jiného savého… kus filcu.
Ahoj holky, chtěla bych, aby mi vyprané prádlo vonělo, uvažuju o použití eterického levandulového olejíčku při praní.
Bluesky, díky za tipy. Ta dřevěná tyčinka se mi zdála hodně drahá, navíc sama píšeš, že účinnost nic moc, tak se podívám po té keramice, to se mi docela líbilo, i cena dobrá, obejdu kamenné obchody v Brně, abych nemusela platit poštovné.
A zkusím levandulový olej od Salusu.
Ahoj děvčata, mohla bych se přidat do diskuze? Přečetla jsem pár stránek a nasbírala nějakou inspiraci a za ni děkuju. Láká mě vyzkoušet Feel eco. Kdysi jsem vyráběla sliz, možná se do něj zase pustím. Jsem vegetariánka (ráda bych byla spíše vegankou… snad k tomu dojdu), mám dvě děti a mé zájmy jsou hodně „přírodní“ ![]()
Holky, chci se zeptat, mate tip na pytle na odpadky? a pak jeste co pouzivate na wc za vuni? dela nekdo takove ty zavesy do misy?
Smotlasko
Pytle používám z dm, tmavě zelené, recyklované, tlustší. A vůni na záchodě používáme alverde deo sprej šalvěj.
Bibianko, vítej.
Na WC používáme osvěžovač vzduchu s eukalyptem, od Nobilisu.
http://www.nobilis.cz/…kalyptem-302
Nevím, že by někdo vyráběl eko závěsy do mísy. Psala jsem i do firmy vyrábějící Fell Eco, když chtěli vědět, jaký druh výrobku postrádáme…
Žížalo, děkuju za přivítání ![]()
S tim závěsem do mísy mě napadá, koupit jeden obyč chemickej - ten doplňovací, jestli se ještě dělaj teda. A až dojde ta neeko srágorka, doplňovat tam eko WC gel.
„Sprej - osvěžovač“ na WC používáme tento http://www.saloos-shop.cz/…tsea-cubeba/
Ale semtam si i sama spreje míchám… pár kapek oblíbených EO do konzum lihu + destilka.
Holky diky, ja jsem si to myslela, ze to nikde nesezenu, kdyz u nas by to bylo faaakt potreba ![]()
@smotlaska píše:
Holky diky, ja jsem si to myslela, ze to nikde nesezenu, kdyz u nas by to bylo faaakt potreba
Jestli si to můžete dovolit - nainstalujte si do wc pohlcovač pachů, je to součást splachovacího modulu ve wc, vyrábí to např. Geberit, bohužel to teď nedokážu dohledat
![]()
No a našla jsem náhodou tohle ![]()
http://www.bamino.cz/…lcovac-pachu