Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Brunifid píše:
Já na to parádění mimina moc nebyla. Šatičky mi u ležáčka přijdou úplně k vzteku, akorát se to pořád chruje a překáží. Začínám se realizovat až teď, co chodí, na chodícím dítěti ty sukýnky a šatičky hnedka jinak vypadají
Já jsem to u Klárky neřešila vůbec, u Ondry to ani moc nešlo, ale teď mi hráblo ![]()
@Kdoule – ano, je to vlna, ty bombarďáky budou fungovat po nalanolinování jako vlňáky.
@zelazuzu nikdy neříkej nikdy, kamarádka čekala kluka a má holku ![]()
Já čekám druhou holku, ale tatínek je neustále přesvědčen, že to musí být kluk, v opačném případě vyhlíží větev ![]()
Už jenom pro tuhle srandu si to opět nenechám prozradit, za to překvápko to stojí ![]()
Na ven dávám tepláky - kolem baráku. Do města většinou rifle nebo pláťáky s podšívkou, přeci jen ještě není tak teplo. Pak holt bude ničit ty punčocháče, to se nedá svítit. Zatím se sukýnkama a šatičkama kochám doma ![]()
@PetkaK píše:
A už se stydlín ukázal?
No ukázal se už na dvou UTZ, ale pokaždé nejisté - prý to může být pupečníková klička, no a na UTZ ve 23tt mi doktorka že to vidí na 99% na klučíka - samo že se to může mýlit, ale tak viděla jsem tam toho pytlíka taky, tak snad leda by mu upadl
..No uvidíme..
Jo macinko - já teda raději 3holčičky než 3kluky, ale to máme každá nastavené jinak - kámoška teď má třetího kluka a i když holčičku moc chtěla, tak je ráda za tři kluky než kdyby měla mít tři holčičky - samo že ať je to hlavně zdravé, ale člověk asi vždycky nějak víc k tomu jednomu pohlaví tíhne
..Já jsem si nějak kluka vůbec neuměla představit, ale teď se na něho těším a doufám, že to ten kluk bude, už jsem se na něho tak nějak nastavila a holčička by mě zaskočila..
Jééé @ivuska.h to je nádhera. Já jsem táááák mooooc chtěla druhou holku
Ještě teď moc nejsem srovnaná s tím, že máme kluka
![]()
Taaak, jsem si udelala radost a dneska mi prisly AIO
. Bambus, mekoucky jak sen, porad je nuhnam
Mate je nekdo taky? Myslite, ze je muzu vyprat v Lovele? ![]()
http://www.sweetmonkey.cz/…p/obchod.php
Ty cervene s hvezdickami (oni jsou tedy tm,ruz. jsem ted zjistila
, ale nevadi, jsou i tak moc pekne)
@ivuska.h píše:
A ty krásné zubaté vlňáky pro Ondru asi budu muset prodat, asi ho koušou, protože šíleně ječí, když mu je chci obléct a ukazuje na druhé, co máme
a dávala jsi je do mrazáku?
U nas to pomohlo - na 24 hodin a zlepšilo se to. Mam vlňáky od stejné výrobkyně. Teď už jsou vícekrát prané a lanolinované a jsou OK.
@Brunifid píše:
Já na to parádění mimina moc nebyla. Šatičky mi u ležáčka přijdou úplně k vzteku, akorát se to pořád chruje a překáží. Začínám se realizovat až teď, co chodí, na chodícím dítěti ty sukýnky a šatičky hnedka jinak vypadají
Já ani teď. Holka chodí furt jak kluk, takže když na ni někdo mlví, tak „chlapečku.“
Jako líbí se mi to, ne, že ne, třeba jak dává ivuška, tak to je krása, ale nedokázala bych sehnat sama kusy oděvů, co ladí a komplety kupovat nebudu. ![]()
Ahoj zkušené mamiky látkařky
.
Potřebuji radu. Chtěla bych začít látkovat. Mám 9.m syna.
Látkovky bych chtěla používat jen přes den, ale nějak se nemohu zorientovat.
Můžete mi poradit co koupit? Mám doma hodně klasických bavlněných plen, ale nevím jestli se dají nějak použít.
@Brunifid píše:
Když jsem měla kluky, nechápala jsem to (růžové parádění), líbilo se mi univerzál a jednoduché oblečení. Ale jednak asi hormony, jednak věk, jednak nadbytek testosteronu v bytě… Už je to prý jisté že holčička, tak jsem neodolala šatičkám na cestu z porodnice a teda myslím, že u ležáčka to vadit nebude, oni se tak málo vrtí, že spíš záleží, jak se jim to urovná, to hrnutí spíš asi vadí u otáčecích, 3-4m… nebo ne? Já se těmi šatičkami kochám stejně jako u prvního s bílou dupko-soupravičkou do porodnice, a jsou taky celé bílé, možná proto
![]()
@eivlis píše:
a dávala jsi je do mrazáku?U nas to pomohlo - na 24 hodin a zlepšilo se to. Mam vlňáky od stejné výrobkyně. Teď už jsou vícekrát prané a lanolinované a jsou OK.
Nezkoušela, zkusím… I když dnes ráno to vypadalo, že je spíš jen konzervativní a chce ty svoje utahané staré vlňáky… Udělám pak pokus z teplákama, jestli bude taky tak běsnit ![]()
@Kdoule píše:
Když jsem měla kluky, nechápala jsem to (růžové parádění), líbilo se mi univerzál a jednoduché oblečení. Ale jednak asi hormony, jednak věk, jednak nadbytek testosteronu v bytě… Už je to prý jisté že holčička, tak jsem neodolala šatičkám na cestu z porodnice a teda myslím, že u ležáčka to vadit nebude, oni se tak málo vrtí, že spíš záleží, jak se jim to urovná, to hrnutí spíš asi vadí u otáčecích, 3-4m… nebo ne? Já se těmi šatičkami kochám stejně jako u prvního s bílou dupko-soupravičkou do porodnice, a jsou taky celé bílé, možná proto![]()
Na ležáka je to právě super, nikde si to nezatrhne, nazašpiní, jak ho naaranžuješ, tak vypadá
Julča se zatím ani nesnaží přetáčet, tak zatím dobré, pak se uvidí… Rukama na hračky už sahá a začla dělat takový nějaký zvuk (nedá se to nijak přepsat), kope hodně nohama, ale tím zatím končí.
@ivuska.h píše:
Já jsem to u Klárky neřešila vůbec, u Ondry to ani moc nešlo, ale teď mi hráblo
jako kdybych to psala já
taky mám holku, kluka a holčičku. Nejstarší mi dodnes vyčítá, že vypadala jako kluk, na klukovi by pletený gatě asi vypadaly divně, ale na poslední princeznu asi kaťata s volánkama uštrikuju - ten tvůj komplet mně uchvátil - už jsem oprášila háček a umotala dvě čapky (mimochodem nesedí ani jedna, tak bude třetí pokus
)
@Flyingfrog píše:
nedokázala bych sehnat sama kusy oděvů, co ladí a komplety kupovat nebudu.
Hele když to zvládnu I JÁ!
![]()
A jak dáváte ty holčičky v šatičkách do autosedačky?
Jinak já taky tak nějak pořád doufám,že až někdy bude druhé,tak to bude holka…Furt v to hrozně věřím a pokud bude kluk tak upřímně budu zklamaná…Protože to třetí asi fakt nedám a stejně i tak nemám jistotu,že by se povedla aspoň pak holka… No každopádně když jsme „vyráběli“ první,tak jsme pořád říkali,že budem dělat Edíka a teď říkáme…až bude Viktorka…Tak třeba se taky podaří to trefit ![]()
@Brokianaa píše:
A jak dáváte ty holčičky v šatičkách do autosedačky?
Tak nějak normálně
- zespodu jí to prostě vyhrnu, a nahoře to pak překryju až přes tu zapínací sponu. Až se začne stydět tak už bude v jiné sedačce ![]()