Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
pkp většina ne-li všechny tady skladujeme na sucho. Tím na mokro si myslím,že se ničí pleny…a celkově mi to nepříjde příjemné se pak v tom čváchat. jo,pokud máš horní plnění na pračce…ale to já nemám:)
takže jen do uzavíratelnýho kbelíku???? a neni to pak puch jak od ropuch, když se rozdělá????? ![]()
@pkp píše:
takže jen do uzavíratelnýho kbelíku???? a neni to pak puch jak od ropuch, když se rozdělá?????
No,tak pokud člověk pere ob den,tak ne a já tam kapu aroma olejíček(silici),aby to vonělo:) Já raději vyvětrám než se máchat v té vodě:)
@pkp píše:
takže jen do uzavíratelnýho kbelíku???? a neni to pak puch jak od ropuch, když se rozdělá?????
No řekla bych, že rozhodně menší, než když to reaguje s tou vodou… Ale já mám zatím voňavý plně kojený miminko, takže nemůžu soudit z praxe ![]()
@macinka85 jo to jsem taky četla, že tam někdo něco kape … já sem případ - připadám si jak pako
to normálně seženu v drogerce?
@pkp píše:
ahoj … chodím si k vám pro rady, tak jsem tu zasbudu začínat s látkováním a napadlo mě, jak špinavé plenky uchováváte??? mám uzav. kbelík, ale někde jsem četla, že to maminy řeší tak, že mají octovou vodu v belíku a ládujou ho plenkama, až mají plno, tak šupnou do pračky…
Skladuju na sucho - na mokro by to právě smrdělo jak bolavá noha
..Ale na sucho je to tak, že jako plenku v ruce přeperu spolu se žlučákem od nejhošího, pak potřu opět žlučákem a mrsknu do kýble - plína tedy je mokrá, ale nemáčí se ve vodě.
Malá má dva roky a je to v pohodě - jako on ten kýbl smrdí s těma plínama - tak velké děcko má hodně agresivní moč - hovínka nesmrdí, ty tam žádné nejsou. Pračku mám s horním plněním, ale ani tak bych plíny nenamáčela - na sucho je to nej
.
Macinko
tak to se povííí teda
![]()
Mně nikdo nenadal:))) A nebudu obsáhle vysvětlovat a hledat odkazy
![]()
@pkp píše:
je:)) ale v hrabat se v té vodě by bylo určitě horší.
@pkp Mám jen kbelík. Nikam nic neliju.
Mám od primalexu, když je plný, peru, vychází to cca 1× za 2 dny.
@macinka85 píše:
Mně nikdo nenadal:))) A nebudu obsáhle vysvětlovat a hledat odkazy![]()
![]()
![]()
![]()
- no dyť…Šak je mě to jasné ![]()
Holky, odebíraly jste některá moč holčičce do sáčku?
Jo a jsem moc flegmatická, že i když dítě hřálo teplotně od pondělí večer a včera večer mělo vysokou, když nejdu k Dr.?
@Flyingfrog píše:
Holky, odebíraly jste některá moč holčičce do sáčku?Jo a jsem moc flegmatická, že i když dítě hřálo teplotně od pondělí večer a včera večer mělo vysokou, když nejdu k Dr.?
to musíš vědět sama, teplota není vše, pro mě je důležitější celkový projev dítěte.
@Flyingfrog píše:
Holky, odebíraly jste některá moč holčičce do sáčku?Jo a jsem moc flegmatická, že i když dítě hřálo teplotně od pondělí večer a včera večer mělo vysokou, když nejdu k Dr.?
Jo odebírala jsem často, je to pakárna.
Hlavně musíš pořád hlídat zda už se vyčůrala, často to totiž s toho pytlíku vyteče a jedeš znovu.
Z mé zkušenosti je lepší dát hnusku než látkovou plenku, hnuska ten pytlík tak nepřimáčkne k tělu a je větší šance, že v něm ta moč zůstane. ![]()
Ja odebirala rovnou do zkumavky. Nevim, jak sacky funguji;my vzdycky museli odebirat stredni proud,, nevim, jestli by to pres sacek slo.
@ teplota- zalezi jak vysoka; jestli to neni horecka a nebude to trvat vic, nez tri dny, jen bych hlidala a pozorovala. Asi uz jsem vycvicena-mala ma teplotu od 2.m veku a zatim se nevi proc ![]()