Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ach jo..dneska se mi nejak nedaří
Málem jsem ulomila (a asi nalomila) dvířka od myčky, těstu na chleba mi taky nějak nechtělo, tak uvidím, jestli aspon vykyne.. Celá kuchyn od mouky… A to jsem chtěla ještě dělat tvarohový koláč…
Snad půjdu raději spát ![]()
@PetkaK píše:
Teď nám řekli váhu před 3mi týdny ve 30tt, a říkala dr že je o 2týdny menší. Další odhad už mi nikdo neřekne, to se u nás v porodnici nenosí.
To bud v klidu, ja mam pod UZ tehotenstvi o 17 dni mladsi.. jinak bych mela rodit kolem 11.3. A do toho ze začátku nějak zapomneli na přestupny rok, takze se mi to ted nějak posunulo ještě o den… Nějak to doktoři neřeší…
@Brunifid píše:
@BrokianaaTo je hrozný.
@rosslyn A to se dá normálně porodit?
![]()
ona ta hmotnost není až tak zásadní, jde spíš o obvod hlavy a hrudníku, troška špíčků navíc porod neztíží. Já jsem měla děcka hubená jak žížaly, proti některým dětem, co jsem viděla. Ondra měl těch 52 na délku taky.
@ivuska.h píše:
to musíš vědět sama, teplota není vše, pro mě je důležitější celkový projev dítěte.
No ona byla jinak v pohodě. Vysmátá. Včera už teplota jen lehce zvýšená, dneska už jen šmatám a nic.
Holky, jako kdyby ta moč byla životně důležitá, ale sestra to chce jen k 18m prohlídce, kterou má holka už stejně za sebou. U pytlíčku řvala jak přejetá, že i dokonce mně jí bylo líto (jinak když ječí, tak já ječím vztekle taky) a do nočníku nečůrá. Mám dojem, že včerejší hodinou a půlku neustálého honění na nočník nám pak obveselila noc, kdy jsem ji čtvrt hodiny nemohla probudit a ona se zmítala a ječela „NE, NE, NE.“
A teda říkala do pytlíčku. Nevím no, kdyby mi to řekly včas, tak se třeba posnažím ji nějak na ten nočník pomaloučku polehoučku, ale takhle chudáka násilím (páč ten sáček snáší ještě hůř) ji akorát zbrzdím. Chvíli jsem si u sestry připadala jak dement, že mi 18m dítě nečůrá na nočník. ![]()
dneska bylo v Sama doma na čt1 jak učit dítě na nočník. Ale moc jsem na to nekoukala ![]()
Tak hlásím že testovací Voldemortka taky dorazila, večer hodím do pračky a zítra testnem.
Jinak u té 18-ti měsíční prohlídky jsme taky moč nedonesli - o pytlíčku jsem nevěděla, ale prý to není nezbytné, říkala Dr. ![]()
Tak já taky hlásím,že dorazily Pulky - jsou super
Já teda neodolala a vrazila mu to na zadek hned… Dokonce je má zmenšené o jednu řadu a sedí teda moc hezky!!! No nařasení na bříšku proti tomu aby plínka zvrchu čouhala je super! Často se mi stává,že vyšší plínka z vrchu lehce přečnívá,což je hlavně u kluka dost problém. Uvidím jak to bude vypadat na noc s bum huggerem nebo noční Anavy. @ivuska.h ,máš nějaké požadavky na co se máme zaměřit,nebo prostě jen tak sledovat na jaké plíně to dobře sedí,kdy proteklo a tak…
@Brokianaa píše:
Tak já taky hlásím,že dorazily Pulky - jsou superJá teda neodolala a vrazila mu to na zadek hned… Dokonce je má zmenšené o jednu řadu a sedí teda moc hezky!!!
Taky jsem je zrovna aplikovala, ale už jsou přemáchnuté. Dítě kadí zásadně v momentě, kdy má čč na rovno.
Takže mám další postřeh - jdou dobře přepírat v ruce ![]()
Na dvě čč nebo jednu Lkovou vv na 3× složenou jsem taky zkusila zmenšit.
Ahoj, zase ja s dotazem
. Jak to delate, prosim vas, s latkovymi plenami, kdyz jedete treba na tyden nekam-dovolena,navsteva, atp? To skladujete pleny v pytli a vezete to domu? To by pleny prece nevydrzely
a vy asi taky ne
Co treba dovolena u more a tak?
V lete se chystam jet s malou za pritelem na nekolik dni(mozna i tyden) na soustredeni a netusim, co s pouzitymi latkovkami :
.
Ráda bych,ale můj chlap si vždycky vezme na ryby foťák a pak ho nechá ve věcech na ryby a v těch (skříň) se mu nejdu hrabat
Ale pokud jak příjde domů z práce bude čas,tak vyfotím.
@Jaja157 píše:
Ahoj, zase ja s dotazem. Jak to delate, prosim vas, s latkovymi plenami, kdyz jedete treba na tyden nekam-dovolena,navsteva, atp? To skladujete pleny v pytli a vezete to domu? To by pleny prece nevydrzely
a vy asi taky ne
Co treba dovolena u more a tak?
V lete se chystam jet s malou za pritelem na nekolik dni(mozna i tyden) na soustredeni a netusim, co s pouzitymi latkovkami :
.
Já teda na dovolené měla jednorázovky - zas taková velká eko stopa to nebyla a malému to v podstatě nedělá žádný problém. Ale holky to tu v létě loni řešily,tak určo poradí ![]()