Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@ivuska.h Děkuji
Jo to on má takový šibalský pohled po dědečkovi (mojem taťkovi).
Já jsem zatím dost s PULkama spokojená a vadu jsem zatím fakt nenašla. Ale je pravda,že Edík teď nějak málo čůrá…Budu ho asi muset pořádně prolít abych pořádně otestovala… Zatím to jsou jediné PULky bez takových těch „křidýlek“ co sedí. Ale říkám,neměly ještě řádnou nálož…
@ivuska.h Já dneska ty nové PUL držela jen v ruce, a na první pohled a dotek se mi zdálo že jsou moc vepředu nařasené. Ale samo, neviděla jsem to na plíně, na dítěti. Jen jsem jsem si je ošahala ![]()
@Brokianaa píše:
@ivuska.h DěkujiJo to on má takový šibalský pohled po dědečkovi (mojem taťkovi).
Já jsem zatím dost s PULkama spokojená a vadu jsem zatím fakt nenašla. Ale je pravda,že Edík teď nějak málo čůrá…Budu ho asi muset pořádně prolít abych pořádně otestovala… Zatím to jsou jediné PULky bez takových těch „křidýlek“ co sedí. Ale říkám,neměly ještě řádnou nálož…
Přesně moje řeč
…Snad zatím jedinné PULky, které krásně Máje sedí i bez křidýlek kolem stehen - jestli jsi teda měla na mysli toto ![]()
@PetkaK píše:
@ivuska.h Já dneska ty nové PUL držela jen v ruce, a na první pohled a dotek se mi zdálo že jsou moc vepředu nařasené. Ale samo, neviděla jsem to na plíně, na dítěti. Jen jsem jsem si je ošahala
No jestli ti je bude chtít majitelka půjčit na zkoušku, budu ráda za další názor.
@ivuska.h píše:
No jestli ti je bude chtít majitelka půjčit na zkoušku, budu ráda za další názor.
No asi ne
- ne že bychom s Májou spolu nekamarádily, ale vzhledem k tomu že ona má prcka už na světě, a já brzo taky, tak se asi jen tak neuvidíme nějaký čas, abychom si to předali
Já je jen u ní okoukla ![]()
@zelazuzu píše:
Přesně moje řeč…Snad zatím jedinné PULky, které krásně Máje sedí i bez křidýlek kolem stehen - jestli jsi teda měla na mysli toto
Jj…asi máme divné děti - zatím vidím,že sedí jen těm našim
Petko,které nařasení jsi myslela? To nahoře? Mi to strašně vyhovuje,že to kryje plínku pěkně i s vrchu… Akorát se mi stává,že mi trochu jde vidět plínka v třísle jakoby…zepředu. Tam kde překrývají horní křidéla se sucháčem,předek svrchňáků… No nevím jak popsat lépe. Ale jde jen o malilinkatý kousek ![]()
@ivuska.h píše:
To sedí moc hezky, má teď cca 4 kg, jo? Ty gumky je při zmenšení opravdu potřeba trošku šikovně poskládat, ale to se bohužel asi nedá vyřešit nijak jinak…
jj cca 4 kila - zítra dodám aktuální váhu - jdeme do poradny ![]()
když mi došlo, že to mám pěkně složit, tak už to bylo v pohodě - jinak došlo i na vaječinku - s tou naúzko složenou čtvercovkou to skončilo i na dupačkách, ale jen minimálně.
jinak včera večer jsem testovala na 13-ti kilovým synkovi - fotku nemám, bo neposedí, nepostojí, ale bez zmenšení, 2 štvercovky podélně na čtvrtiny - vešly se jen trošku nahrnuté - kdyby byly mezi nožkama trošku širší - tak 1cm, bylo by to lepší, ale jinak bez nehody. ale ony jsou čtvercovky asi různé
je přeměřím …
@ivuska.h
tak jsem tady s poznatky z nových PULek.
1, zdá se mi, že jsou málo podložené patentky na zmenšení. Takhle to měly myslím bambinex a za chvíli se začaly vytrhávat.
2, určitě bych přidala ednu řadu na zmenšní. Když je dám na vold. , tak jsou velké a když je chci zmenšit, tak jsou malé. Na čtverce na rovno jsou OK, plína se v nich sice trochu sroluje, ale to mi dělá u vše svrchňáků. Ještě je budu zkoušet na kisy plínu a lilipop, dá vědět, protože ty se zatím suší.
3,Trochu bych popustila to nařasení vepředu. Je to super nápada, protože plínu hezky drží, ale je to moc. Možná to ale po pár vyprání a delším nošení trochu povolí ![]()
4, U malého teď testuju novosklad a dovnitř jsem dala čtverec. Buď jsem tele nebo nevím, ale musela jsem je zmenšit na ten druhý patentek. Na nejmenší velikost se mi tam prostě ty dvě plíny nepodařilo vecpat. Ještě budu zkouše vold. novorozeneckou, ale u té 100% zmenším na poslední patentek. Ty jsou hubenější.
Závěr
Z toho co jsem zatím vypozorovala, by nebylo možná nebylo od věci uvažovat nad 2ma velikostmi. Novorozeneckou a jednovelikostní. já bych popravdě na prcka koupila přímo novorozenecké a potom až ty jednovelikostní.
omlouvám se za případné chyby. Jedno dítě mám na zádech a druhé na rukou, takže mám jen jednu ruku.
Ještě jsem chtěla dodat. Amálka je měla na odpolední 2,5hod spaní a kolem nožiček všechno krásně udržely ![]()
Tak jsem teď dala novorozenecckou vold. a na ni jsou svrchňáky zmenšené na nejmenší takové volnější, ale kolem nožiček celkem drží, jen se musí dost stáhnou a to přední nařasení mi příjde, že se dost zařezává do pupíku, když se hodně stáhnou.
@M-a-j-a píše:
omlouvám se za případné chyby. Jedno dítě mám na zádech a druhé na rukou, takže mám jen jednu ruku.
@M-a-j-a píše:
moc se nesměj, taky tě to brzy čeká![]()
No já jen že včera to byl takový hodný kluk ![]()