Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
3.4.12 11:33
@Jaja157 píše:
Ahoj. Asi mám hloupý dotaz :roll: , ale perete pokakané/počůrané plenky a plenky „bryndáky“ zvlášť, nebo dohromady :?:

Dohromady, hážu k tomu i oblečení. Ale někdy od půlky Ondrova plenkování to dělám tak, že prvně plíny samotné vymáchám a odstředím a pak teprv přidám další prádlo. Hodně to pomohlo v boji s amoniakovým puchem, ale to u mimina nebývá, až u straších dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.4.12 11:34
@Brokianaa píše:
Každé období má svoje… Mi se to zas hrozně líbilo jak byl malý malilinkaté miminko :mrgreen:

Žejo? Nejlepší jsou, dokud nemluví a nikam nezdrhají, pokorně se nechají nosit a kojit :lol: Pro mě je ideál prvních několik týdnů :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13376
3.4.12 11:46

Tak pro mě bylo ideální období kolem 3-6měsíce. My jsme bojovaly:)
Dala jsem ji pod hrazdičku a půl hodiny o ní nevěděla:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
3.4.12 11:54

OT - včera jsme zjistili že máme doma (snad jen teoretického, teprve se to rozjíždí z ustupující alergie na vejce) alergika na prach a roztoče = pravděpodobně by jsme asi měli žehlit i povlečení po vyprání, jelikož ho nehodlám prát na vyvářku (bych pak mohla kupovat povlečení každé 3 měsíce nové) a napadlo mne - jak ti co miminům žehlí naprosto vše žehlí třeba PUL vložky do postele? :think: :lol: Když řeší žehlení pleny která je na zadku maximálně dvě hodiny, řeší i spaní, ve kterém je mimino většinu dne? :think: Nevšimly jste si některá v oněch „válečných“ diskuzích? :lol: Docela by mne to zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
3.4.12 11:58

My jsme taky hodně bojovali,ale pořád to bylo takové hezké období…Všichni miminko obdivují..kam ho strčíš tam ho máš… :-))) To se mi líbilo :mrgreen: Ale Edík byl fakt hodný…až na to pití :zed:
Amoniakový puch - :poblion: Ráno je to fakt mazec :cert: Pomohla by jedině jednorázovka,ale to nee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
3.4.12 12:29

ahoj látkařky, je tady někdo kdo používá jen čtvercáky + svrchňáče? Jak jste balila kolem roku, když dítko začlo běhat? Já dávám jednu na draka, jednu vložit a svrchní vlňáče přes, jenže mi to přijde mezi nožičky velký balík, že to musí překážet při těch chodících pokusech. Na nočník chodíme co nejčastěji, ale už jsme třeba celé odpolko venku a běhat kažou půl hoďku dom nejde :think: díky za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13376
3.4.12 12:32
@Stased píše:
ahoj látkařky, je tady někdo kdo používá jen čtvercáky + svrchňáče? Jak jste balila kolem roku, když dítko začlo běhat? Já dávám jednu na draka, jednu vložit a svrchní vlňáče přes, jenže mi to přijde mezi nožičky velký balík, že to musí překážet při těch chodících pokusech. Na nočník chodíme co nejčastěji, ale už jsme třeba celé odpolko venku a běhat kažou půl hoďku dom nejde :think: díky za rady :mavam:

A co tam dát bambusové vkládačky??
Já jsem teda na kalhotovkách..teda malá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
3.4.12 12:56
@ivuska.h píše:
Naše sladká marshmallow Jůla :lol:

Juuuu, nádherná. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
3.4.12 14:23
@macinka85 píše:
A co tam dát bambusové vkládačky??
Já jsem teda na kalhotovkách..teda malá :lol:

a myslíte že je ta jedna vkládačka savější než složený čtverec? já mám doma tři bambus čtverce co jsem si koupila na zkoušku a ty teda savější jsou.. Nechce se mi už ale inverstovat moc peněz :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
3.4.12 15:14
@Stased píše:
a myslíte že je ta jedna vkládačka savější než složený čtverec? já mám doma tři bambus čtverce co jsem si koupila na zkoušku a ty teda savější jsou.. Nechce se mi už ale inverstovat moc peněz :oops:

Tak si kup kus nějaké savé látky a vkládačky našij, já mám trojvrstvé z českého bambusovéh flísu, dávám do novoskladu a jsou super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kdoule
3.4.12 15:14
@ivuska.h píše: Žejo? Nejlepší jsou, dokud nemluví a nikam nezdrhají, pokorně se nechají nosit a kojit :lol: Pro mě je ideál prvních několik týdnů :*
:palec: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
Kdoule
3.4.12 15:18

Prosím vás, kdo jste si šil vlastní vkládačky, můžete poradit?
Jaký je nejlepší rozměr vkládačky, kdyby byla vrstvená, s čím máte dobrou zkušenost?
A druhá věc, jak dlouho třeba třívrstvá bambus. vkládačka schne? V zimě budu mít se sušením dost problém, takže spíš uvažuju o něčem na způsob twofold, dvouvrstvou přeložit… Myslíte, že by to schlo dostatečně rychle? Myslím např. jedna vrstva bambus. flísu, jedna vrstva bambus. froté nebo froté bambusovo-lněné?

• Citovat
  • Upravit
121
3.4.12 15:45
@Svandu píše:
Tak si kup kus nějaké savé látky a vkládačky našij, já mám trojvrstvé z českého bambusovéh flísu, dávám do novoskladu a jsou super!

jenže já jsem na šití total levá a nemam ani mašinu :mrgreen:

jde mi spíš o to jestli tu je nějaká čtvercařka co prostě dál jela na čtvercích a jak to řešila..

já tedy pár skládaných vícevrstvích plenek mám, ty jsou užší, ale byly do plenek do 6kg a jsou dost krátké, zatím je ale používám..

už aby bylo léto, to se plenky zahodí úplně :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1962
3.4.12 15:49

BabyLucy a Thirties

Dneska mi prisly :dance: Kalhot.bambus plena BL a PUL svrchnaky Thirties. Chci vyzkouset, doufam, ze jsem se nesekla vyberem :) . Perete nekdo plenky na 40° :think: . Nevim, s cim ty barevne budu prat na 60°, vsechno peru na 40°… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
3.4.12 15:55

@Jaja157 peru na 40°C, občas je proženu na 60°C, když mám světlé ručníky…holky mi ale psaly, že by tam měla být nějaká dezinfekce, že 40°C je málo, tak dávám trochu miofreshe, co mám ještě zbytek a nebo perkarboš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure