Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@rosslyn píše:
Já žehlila čtverce do té doby, než jsem přestala používat novosklad - cca 3 měsíce. Žehlení nevyhledávám, ale musím mít doma komínky, jinak mám trauma..a zmuchlané čtverce…to bych v noci nespala
No, ja jsem totiz asi zehlici maniak-krome ponozek a fcniho pradla zehlim vse
. Proto se ptam, jestli se tim treba nenici fce plen, to bych prezila a nezehlila. ![]()
@Brokianaa píše: Žehlení nemá vliv na savost,jen aviváž. Já teda nežehlím,ale nenapadá mě důvod čím by to savost snižovalo…
Taky nevim, ale treba ty vv BM se zehlit nesmi tak uvazuji proc.
Fakt jo? A není tím spíš myšleno,že se nesmí žehlit ty svrchňáky ![]()
@Brokianaa píše:
Fakt jo? A není tím spíš myšleno,že se nesmí žehlit ty svrchňáky
Nene, na cedulce na plene je vylozene preskrtla zehlicka. Tak prave patram, jak to je s obyc cc. Ty se tedy zehlit muzou, aspon podle stitku, ale nevim, jestli se jim nezkracuje zivotnost
. No, ale ted jsem na ne koukala a bez zehlicky jim tvar asi nevratim
, takze uvidime. Snad se to nezblazni. ![]()
Tak jsem dnes prvne aplikovala oba sklady do tech Thirsties katat. Ale nevim- taky musite do svrchacku upravovat plinku, kdyz je nasadite? Musela jsem vzdy u tech nozicek to zahnout jeste dovnitr, je to normalni
. Novorozenecky mi prisel objemnejsi, tak jsem napodruhe dala draka a misto vv jednorazovku, tak nevim, jestli to zvladne
, ale nema takovy „pytlikovsky“ zadecek.
@Jaja157 píše:
Tak jsem dnes prvne aplikovala oba sklady do tech Thirsties katat. Ale nevim- taky musite do svrchacku upravovat plinku, kdyz je nasadite? Musela jsem vzdy u tech nozicek to zahnout jeste dovnitr, je to normalni. Novorozenecky mi prisel objemnejsi, tak jsem napodruhe dala draka a misto vv jednorazovku, tak nevim, jestli to zvladne
, ale nema takovy „pytlikovsky“ zadecek.
Je to normální. Nejlepší na novorozenecký sklad jsou svrchňáky Haipa Daipa, či Popolini Vento - jsou široké, takže sklad krásně schovají.
Šimon odmítl plínku
(nemohl si vybratlepší dobu, než krátce před porodem, že
) no tak tu teď běhá ve slipech a tepláčkách a uvidíme co z toho bude. Manžel prohlásil: To bude rychlovka to posazování na nočník, když nemá plínku, úplně se na to těším ![]()
@zelazuzu píše:
Je to normální. Nejlepší na novorozenecký sklad jsou svrchňáky Haipa Daipa, či Popolini Vento - jsou široké, takže sklad krásně schovají.
Takze, rovnani je normalni? ja myslela, ze jsem tak leva ![]()
@Jaja157 píše:
Takze, rovnani je normalni? ja myslela, ze jsem tak leva
No, ale možná že jsi levá
- já se totiž za levou považuju
a já teda urovnávám i kalhotkovky, ne každé sednou na první raz pod každé svrchňáky ![]()
@Jaja157 píše:
No, ja jsem totiz asi zehlici maniak-krome ponozek a fcniho pradla zehlim vse. Proto se ptam, jestli se tim treba nenici fce plen, to bych prezila a nezehlila.
Jéé tebe bych chtěla mít doma a můj muž asi taky
Já totiž žehlení úplně nenávidím ![]()
Rovnání normální je ![]()
Mi přišel objemnější drak ![]()
Žehlení mi přijde že spíš ty pleny naopak udržuje, přijde mi že když nežehlím, tak se opotřebují rychleji
Asi blbost. Asi se vymluvím na našeho budoucíáho astmatika alergika a donutím muže koupit sušičku, pak taky nebudu žehlit ![]()
Tak se mi dnes u toho většího shrnul ten vrch nad sucháčem - bříško ale odřený nebylo - asi záleží na aktivitě. Myslím, že by to pořešilo přišití sucháče jen na horní vrstvu - čtvercovka dovnitř by to myslím udržela.
U mimča se to zatím nestalo, jenže to se tolik nehýbe - mimochodem aktuální váha 4,4 kg
Jinak já u starší dcery čtvercovky žehlila furt - kvůli té měkkosti, teď, když dávám flízovou separačku, tak na žehlení kašlu - i bez plen se mi tu hromadí nevyžehlené prádlo ![]()
Já žehlím taky pořád, mě se ty pokrčené plenky nelíbí. Na žehlení mám ale manžela
(teda když není pracovně vytížen, což teď je a taky to podle toho vypadá
).
Analojo náš malý má taky takovou váhu
![]()
Ivuš mám nějaké fotky, ale hodím je sem až někdy navečeru. Jo a na lolipop se vejdou svrchňáky krásně. Jen prostě to nařasení se mi zdá hodně
Malé měla celkem otlačené bříško a nezdá se mi, že bych je stáhla moc. ![]()
@PetkaK píše:
Já žehlím taky pořád, mě se ty pokrčené plenky nelíbí. Na žehlení mám ale manžela(teda když není pracovně vytížen, což teď je a taky to podle toho vypadá
).
Závidím ![]()