Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
A s tím chozením ze schodů nevim jak to je, jen jsem to tu někde zahlédla… Ale zřejmě to nebude platit na všechny děti. Než bude umět chodit ze schodů úplně bez držení, to asi ještě hodně potrvá…
@pomeranca Já kdyby malá sama chtěla tak jí dávám na nočník i teď, ale nám se to zvrhlo když jsme jí dali do pokoje do postele, je to přesně měsíc. Týden předtím byla na 2-4plínách za den, pak zlom, a vše je v plíně, neřekne si. Smrdí jak tchoř a tvrdí mi že nekakala atd. Zdá se mi to už dlouho, měsíc, ale netlačím na ní, protože za další měsíc bude zase v nové situaci a mohlo by se to opakovat. ![]()
@pomeranca píše:
A s tím chozením ze schodů nevim jak to je, jen jsem to tu někde zahlédla… Ale zřejmě to nebude platit na všechny děti. Než bude umět chodit ze schodů úplně bez držení, to asi ještě hodně potrvá…
náš skoro 3leťák ze schodů bez držení neumí a na nočník chodí sám od sebe od 25 měsíců
Prostě u kamarádky na návštěvě sebral nočník a že jde čurat.
@Hanule takže je to blbost s těma schodama
mně to bylo trochu divný.
@pomeranca píše:
Kdoule: jo to je mi jasný, že pak může být vše jinak, proto říkám že si fakt nemohl vybrat lepší chvíli. Ale když prostě vidím, že to jde, tak to udělám.
JJ, chápu a souhlasím. No, vybral si prostě SVOJI chvíli, asi cítí, že zanedlouho už na takové pecky (jaký jsem úžasný, že už umím…) nebude sám ![]()
Dcera v cca roce a půl, když běhala po venku bez gatí si všimla, že čůrá, tak jsem jí vysvětlila, že to má dělat na nočník a během týdne byla bez nehody. Honzík má skoro dva a čůrání ignoruje, posazovat se taky nenechá. Na nějaké nucení mně neužije, řeči babiček pouštím jedním uchem ven a čekám na léto a doufám, že se zadaří
… mimochodem po schodech chodí jen nahoru - když potřebuju, aby šel dolů, musím ho držet za ruku a táhnout ![]()
Když jsme u toho nočníkování…Myslíte si že je fakt pravda,že dítě více méně nemusí komunikovat aby se naučilo na nočník? Vím jaký je zhruba princip BKM,ale když chci doopravdy naučit dítě na nočník tak si přece dítě musí uvědomit - teď se mi chce čůrat,musím to udržet a udělat to na nočník…kde je nočník? Aha,musím to nějak mamince říct/naznačit… Do té doby si myslím,že je to spíš o tom,že si dítě zvyká na nočník a pomalu chápe že se tam něco dělá… No co tím chci říct
Myslím,že dokud na to dítě není zralé tak to stejně,nepředběhnu,ne? A chodí / chodilo některé s vašich dětí na nočník (jako,že bylo opravdu přes den bez plen) dřív než začlo trošku mluvit - komunikovat? Edík totiž nemluví-jen na všechno říká tata , nebo ta , nebo dada,baba- prostě vše na stejné brdo,jen v lehké obměně
Myslím,že na nočník není ještě vůbec zralý (i když ráno ví a většinou pokud to není moc dlouho nebo nemá průjem tak na hovňouse čeká na nočník). Spíš čekám až bude léto a on ještě trochu dozraje a bude mít méně vrstev,popř ho nechám bez plíny…
@Brokianaa píše:
Když jsme u toho nočníkování…Myslíte si že je fakt pravda,že dítě více méně nemusí komunikovat aby se naučilo na nočník? Vím jaký je zhruba princip BKM,ale když chci doopravdy naučit dítě na nočník tak si přece dítě musí uvědomit - teď se mi chce čůrat,musím to udržet a udělat to na nočník…kde je nočník? Aha,musím to nějak mamince říct/naznačit… Do té doby si myslím,že je to spíš o tom,že si dítě zvyká na nočník a pomalu chápe že se tam něco dělá… No co tím chci říctMyslím,že dokud na to dítě není zralé tak to stejně,nepředběhnu,ne? A chodí / chodilo některé s vašich dětí na nočník (jako,že bylo opravdu přes den bez plen) dřív než začlo trošku mluvit - komunikovat? Edík totiž nemluví-jen na všechno říká tata , nebo ta , nebo dada,baba- prostě vše na stejné brdo,jen v lehké obměně
Myslím,že na nočník není ještě vůbec zralý (i když ráno ví a většinou pokud to není moc dlouho nebo nemá průjem tak na hovňouse čeká na nočník). Spíš čekám až bude léto a on ještě trochu dozraje a bude mít méně vrstev,popř ho nechám bez plíny…
No, my teprve s BKM zaciname (tak na pul uvazku
), ale cetla jsem, ze od toho nejmensiho veku, kdy si to mimco jeste opravdu neni schopne uvedomovat, se jedna o nauceny reflex. Kdyz se s nim trenuje na zaklade signalizace (zvuky, poloha, misto atp.), dite si na to casem „zvykne“ a reflexne se mu dari bud chvili udrzet sverac nebo pak i signalizovat. Zatim zkusenost nemam, protoze nase Nelca uz fakt v tom puli roce nesignalizuje ani kdyz ji sleduji rozbalenou, takze to pro nas bude tezsi, ale cim driv se zacne tim lip a verim tomu, ze to funguje-ty maminy, jejiz pribehy jsem cetla si asi tezko budou vymyslet. ![]()
@Brokianaa píše:
Když jsme u toho nočníkování…Myslíte si že je fakt pravda,že dítě více méně nemusí komunikovat aby se naučilo na nočník? Vím jaký je zhruba princip BKM,ale když chci doopravdy naučit dítě na nočník tak si přece dítě musí uvědomit - teď se mi chce čůrat,musím to udržet a udělat to na nočník…kde je nočník? Aha,musím to nějak mamince říct/naznačit… Do té doby si myslím,že je to spíš o tom,že si dítě zvyká na nočník a pomalu chápe že se tam něco dělá… No co tím chci říctMyslím,že dokud na to dítě není zralé tak to stejně,nepředběhnu,ne? A chodí / chodilo některé s vašich dětí na nočník (jako,že bylo opravdu přes den bez plen) dřív než začlo trošku mluvit - komunikovat? Edík totiž nemluví-jen na všechno říká tata , nebo ta , nebo dada,baba- prostě vše na stejné brdo,jen v lehké obměně
ahoj, uz vas nakou dobu ctu, latkuju ted nove cca mesic..
kazdopadne malou (7m) vysazuju nekolikrat denne na nocnik a uz 2-3tydny nemela hovinko v plince. prijde mi, ze vzdycky ceka na to, az ji tam posadim a tam se vykadi.prvni sem na ni videla,ze tlaci u jidla,tak sem zacla i krmit na nocniku
dneska rano treba nak knucela, byla najezena vyspana, tak sem ji tam dala a fakt se vykadila. otazka, jestli mi to jako dala rict nebo shoda okolnosti ![]()
a musim se pochlubit vcera konecne dosly voldemortky
jsou fakt bozi ![]()
Kadí na nočník už skoro rok…to spíš vychytávám,protože vím kdy to dělá,a nebo jak začne tlačit,tak to někdy stihnu
Spíš jsem tím myslela pravidelné čůrání a říkání si o nočník. Pozn. pro ty kdo neví
- syn je mentálně post.,má DS. Pro ty kteří by se divili metříku ![]()
@xreni píše:
a musim se pochlubit vcera konecne dosly voldemortkyjsou fakt bozi
Hezké
![]()
Já vždycky jak suším prádlo tak si dám voldemortky hezky dopředu abych pokaždé co kolem toho projdu se mohla kochat
jak jich přibývá tak už se jen dopředu nevejdou tak pak dávám do druhé řady mezi aby vykukovaly
No magor,no
![]()
Reni ahoj,známe se z Lednové diskuze
tak jsi taky začala s látkovýma plenkama? To je super
Vybrala jsi si krásné vzory:)
Nočník-když posadím,malá zatlačí a bud neco vyjede nebo ne:) Někddy jde k nočníku nebo začne kňučet,tak ji tam posadím,ale jestli to fělá proto,že ví,že bude čurat,to netuším ![]()
xreni - krásné Voldemortky
. A malá je moc šikovná..Myslím že jí asi je jasné že chce kadit do nočníku a ne o plíny - závidím
.
Broki- celkem mě pobavilo jak píšeš to, že malý ma DS, tak ať se nikdo nediví metříku - jako mrkněte na můj metřík
…Malá DS nemá, není ani nijak jinak postižená a je dokonce starší než Edík, ale do nočníku ani na záchod se prostě nevykadí ani nevyčurá - párkrát jsme to zkoušeli v době kdy víme že kaká, ale ona se stejně nevykadila a pustila to pak do plíny
…A to to před rokem vypadalo, že bude odplínkovaná v roce a půl…Budila se se suchou plínou, do nočníku se x krát vyčurala a jednou i hoviš se povedlo a po cca 14ti dnech jako když utne a od té doby je pro ni nočík stres…nevím jestli jsem něco udělala blbě nebo ne, ale nehlo se to od té doby nikam
- kadí do plín a klidně se v těch hoviších pak i rochní…
Jo a Broki! Jsem stejný magor jako Ty!! Také to tak praktikuju!! Voldemortky dopředu před okno a kochám se každým pohledem z okna jak plápolají ve větru - no jsem megamagor ![]()