Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Plínky nepouští… Všechno peru dohromady na 60stupňů… Jestli jsi to teda myslela takto… ![]()
@Stased píše:
ahoj látkařky, je tady někdo kdo používá jen čtvercáky + svrchňáče? Jak jste balila kolem roku, když dítko začlo běhat? Já dávám jednu na draka, jednu vložit a svrchní vlňáče přes, jenže mi to přijde mezi nožičky velký balík, že to musí překážet při těch chodících pokusech. Na nočník chodíme co nejčastěji, ale už jsme třeba celé odpolko venku a běhat kažou půl hoďku dom nejdedíky za rady
Do dvou let chodil - novosklad a dva čtverce, či novosklad, čtverec a vkládačka. Na chození mu to nijak nevadilo. Když se ten čtverec dostatečně přeloží (třeba na šířku té vkládačky), tak to nemá čemu vadit, ne? ![]()
@Brokianaa píše:
Plínky nepouští… Všechno peru dohromady na 60stupňů… Jestli jsi to teda myslela takto…
Ani svrchni kalhotky, kdyz jsou barevne nepousti? Mam jedny Thirties,jedny AIO SweetMonkey a ty BabyLucy jsou sv.zlute (spis takova hodne sv.kremova, takze tam by to s bilym nevadilo). Ale to barevny se bojim na 60°s plinkama dat. ![]()
Jo a na plinkach mi zustavaji fleky
. I po pretreni zluc.mydlem a pridanim Miofreshe, ach jo.
Pomohla by predpirka?
@rosslyn píše:
@Jaja157 peru na 40°C, občas je proženu na 60°C, když mám světlé ručníky…holky mi ale psaly, že by tam měla být nějaká dezinfekce, že 40°C je málo, tak dávám trochu miofreshe, co mám ještě zbytek a nebo perkarboš.
Miofresh pouzivam. Ale nevim tedy, jestli muzu s nim i na AIO bambus
. Ale jak jsem ted zminila Brokianne, ani na 60° a s Miofreshem mi skvrny nepousti ![]()
Pokud dostatečně nepředepereš hovínko než dáš do kýble tak holt skvrny zůstávají. Já hovňouse osprchuju (máme u záchodu bidetovou spršku,ale po vyklopení hov. do záchodu jde osprchovat ve vaně, následně předeperu žlučákem - lehce opláchnu a zase natřu žlučákem a prdnu do kýble… Skvrny mám jen pokud to je hodně agresivní zubní hov. A většinou jsou po dvou vyprání pryč…
@Brokianaa píše:
Pokud dostatečně nepředepereš hovínko než dáš do kýble tak holt skvrny zůstávají. Já hovňouse osprchuju (máme u záchodu bidetovou spršku,ale po vyklopení hov. do záchodu jde osprchovat ve vaně, následně předeperu žlučákem - lehce opláchnu a zase natřu žlučákem a prdnu do kýble… Skvrny mám jen pokud to je hodně agresivní zubní hov. A většinou jsou po dvou vyprání pryč…
Sprchuju samozrejme, natiram zkucakem jen jednou. Zkusim to 2×.No, zacinam, prala jsem 3×, tak snad se mi casem podari vychytat mouchy.
Diky
@Jaja157 píše:
Sprchuju samozrejme, natiram zkucakem jen jednou. Zkusim to 2×.No, zacinam, prala jsem 3×, tak snad se mi casem podari vychytat mouchy.Diky
To víš že jo
![]()
@Hanule píše:
Do dvou let chodil - novosklad a dva čtverce, či novosklad, čtverec a vkládačka. Na chození mu to nijak nevadilo. Když se ten čtverec dostatečně přeloží (třeba na šířku té vkládačky), tak to nemá čemu vadit, ne?
mě na to přivedla dneska sestra u dr, když jsem malou rozbalila z draka + jedné složené, tak se mi zeptala „malá už chodí, ne? A to ji pořád musíte takle balit?“ a tchýně už taky říkala že prý když už chodili, tak dávala jen jednu slouženou do igelitových svrchňáčů.. Jenže to bych musela přebalovat každý cvrknutí, jinak by to proteklo po straně. Tak jsem si říkala jestli jí chudinku netrápím a neomezuju ![]()
A ten novosklad byl z 70×70? Mně se tak vysrážely že mi ten novosklad přijde krátký (myslím jako od předu do zadu, ne kolem bříška) ještě když to vystelu. Pokud ji mam jen doma a je teplo, tak ji dávám jen jednu na novosklad (třba večer) aby vyvětrala, ale nesedala holou přímo na podložku a je to ťipťop..
Děkuji
Jsem pak na to dokoupila i nějaké 80×80, neměl pleny až do pasu, ale drželo to dobře.
Jinak když jsme byli v roce a půl v nemocnici kvůli nějakým testům, tak lékařka koukla co má na zadku a ptala se - on má nějaké problémy s kyčlemi, že je v tomhle? ![]()
tak to jo, já mám těch 80×80 asi 5, nějaké barevné jen na podkládání, tak ty jsou na novosklad dobré, ale je jich málo..
já na otázky proč látkuju od lidí kteří přitom koukají opovržlivě odpovídám, že málaá je děsně citlivá a že jednorázky nesnese a mam klid
ona je to vlastně pravda, protože než jsem začla látkovat (asi týden po narození) měla děsné opruzeniny do živého ![]()
Asi je to hloupy dotaz, ale nevim, jestli se zehlenim neztraci absorbcni schopnost i u klasickych plen..? ![]()
Žehlení nemá vliv na savost,jen aviváž. Já teda nežehlím,ale nenapadá mě důvod čím by to savost snižovalo…
@Jaja157 píše:žehlila jsem v 6N, pak už ne. Jestli se snižuje absorpční schopnost, to teda nevím, ale určitě jsou žehlené měkčí
Asi je to hloupy dotaz, ale nevim, jestli se zehlenim neztraci absorbcni schopnost i u klasickych plen..?
Já žehlila čtverce do té doby, než jsem přestala používat novosklad - cca 3 měsíce. Žehlení nevyhledávám, ale musím mít doma komínky, jinak mám trauma..a zmuchlané čtverce…to bych v noci nespala ![]()