Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky,když jsme u toho,že ty děti ví kdy ven… Chodím na FB mezi maminky postižených dětí a je tam jedna která má narozenou holčičku,které ještě v děloze napadl mozek cytomegalovirus. Začala rodit ve 35.týdnu,ale „udrželi“ to do 36.tt a právě v té době (nevím jak to zjistili…) po tom 35.tt ji ten virus poškodil mozek. Holčička prostě věděla proč chce ven…Byla by úplně zdravá - pravděpodobně. Tak teď jen čekají (už skoro 2roky) kdy umře. Mozek má prý jak vlašský ořech a nevyvíjí se. Vždy když se s něčím takovým setkám,tak děkuji za svého Edíka!!!
@Broučkovka Jo můj chlap taky říkal u první, že ví co dělal ![]()
druhé jsme chtěli taky holčičku, ale to se mu nějak nepovedlo ![]()
@ivuska.h OK, testnu je oba dva
Dneska malou zítra malého ![]()
@Broučkovka píše:no nedělám si iluze
spíš si myslím, že mu budou muset pomoct.. prostě se u mě má dobře a venku to počasí stejně stojí za prd
Kolik vážily a měřily děti, když byly takhle po termínu?
Emmka 4290g a 52cm ![]()
@M-a-j-a jojo, chlapi jsou vždycky hrozně chytří ![]()
@Brokianaa to je hrozně smutné
Jenže kdyby tohle člověk v tu danou chvíli věděl ![]()
@Brunifid píše:
@BrokianaaTo je hrozný.
@rosslyn A to se dá normálně porodit?
![]()
Když rodíš v nevědomosti, tak jo…Nikdo mi neřekl váhový odhad, takže jsem nastoupila v pohodě vysmátá..i když časem mě smích přešel
a to šla s ručkou u hlavy..si říkám, že se vlastně už nemám čeho bát u druhého, že musí jen vystřelit ![]()
@rosslyn píše:
Když rodíš v nevědomosti, tak jo…Nikdo mi neřekl váhový odhad, takže jsem nastoupila v pohodě vysmátá..i když časem mě smích přešela to šla s ručkou u hlavy..si říkám, že se vlastně už nemám čeho bát u druhého, že musí jen vystřelit
no ja mam posledni vahovy odhad z 37.tt a ten mi přišel dost velký a délka stehenní kosti byla 73mm.. tak uvidím:-)
@Brunifid píše:
@rosslyn A to se dá normálně porodit?![]()
Pokud ti nikdo neřekne váhu předem. U Alžbětky jsem poslední váhový odhad měla ve 20tt na velkém UTZ.
Teď nám řekli váhu před 3mi týdny ve 30tt, a říkala dr že je o 2týdny menší. Další odhad už mi nikdo neřekne, to se u nás v porodnici nenosí.
Já rodila v 35tt a doktor odhadl skoro přesně, řekl, že bude mít dvě kila, měla 2070g.
@Broučkovka Jo chytří jsou
ale jak v čem ![]()
Amálk měla 3850g a 50cm a odhad měla 3600g v den porodu a doktorka mi říkala, že podle velikosti břicha bude asi menší ![]()
U malého jsem měla odhad v 37+0 3000g a narodil se 38+4 a měl 3490g a 48cm.
Mně řekli váhový odhad den před porodem (SC) a prý tak 3kg, víc ne. Měla 2790g.
Kamarádce se sekli o půl kila směrem dolů.
A před lety tohle vůbec nebylo, takže se občas stalo, že ženská porodila a doktoři začali kmitat, protože „ono tam je ještě jedno“ ![]()
My měli indukci pro preeklampsii ve 38. týdnu, malej byl asi 14 dnů už špatně vyživovanej, na ultrazvuku ten den se zděsili, že ve všem odpovídá 38. týdnu, jen bříško měl asi na 32 týdnů, váhoý odhad 2100g. Tak mě hned hnali domů pro věci, že musíme vyvolat, jak kvůli mně, tak kvůli němu. O 12 hodin později se narodil a měl 2230g, králíček náš malinkej ![]()