Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Jaja157 píše:
To by me zajimalo, jak dlouho vam vydrzi. Mala byla dobik a 56 jsme svlekaly az v 5.mesici, ale my byli tenkrat jeste na jednorazovkach. V latkovkach ji casto nedopnu 62
Koupila jsem i ten extender a on pasuje jen na nektery body, takze investice celkem k nicemu
Jajo, dobře extendor zatím vždycky pasoval na bodyčka z Tesca a pak z C&A, ale tam ne na všechny, já ho nosím někdy s sebou, abych ozkoušela, zda pasuje.
Ale na léto jsem měla pro holku do šátku/nosítka od Engela bodyčko bavlna s hedvábím a to mi paní rovnou řekla, že na to nepasují extendory žádné. ![]()
No ale aspoň to budu mít na dítě číslo dva, za ty peníze.
@Flyingfrog píše:
Tohle asi záleží na proporcích dítěte, já obvykle musela použít větší velikost. Ale teda hlavně u kalhot.
Přesně tak na proporcíh, já třeba měla problém s body, ale kalhoty nosí ještě i teď 68 ![]()
@PetkaK píše:
Přesně tak na proporcíh, já třeba měla problém s body, ale kalhoty nosí ještě i teď 68
To závidím. Fakt jo. Kalhoty jsou u nás problém. Teď jsem znova objednala na fleru tepláky na látkovky, ať má aspoň nějaké pohodlné. Totiž spousta kalhot jí končí jako bokovky. Zatím celkem fajn s pružnou gumou jsou džíny z Tesca, ale ty už jí jsou krátké. ![]()
@Flyingfrog Džíny s pružným pasem mám z HaM, ty bude mít dobré snad i za rok - je to 80 a má to až pod prsa
- naše malá má dost krátké nohy, ona má právě dlouhé tělo, takže bodýčka bez extendoru nosí 98/104
, s extendorem v podstatě jakékoliv od 80 nahoru. Tepláky 68 má už jen jedny, ale stále dobré.
A objednala jsem na fleru ty krásné gaťata od BatyArt nebo jak se jmenuje pro obě děti, velikosti 68 a 98 a velká se vleze do 68 - s plínou v pohodě, na délku pravda to má trošku nad kotníky.
@Flyingfrog píše:
Chjo, já tady mlsně koukám na ty novinky a ruka mě svrbí. Přišel mi už ten vyšší rodičák… Hm.
Mě už naštěstí nesvrbí (a to budeme mít na účtu tento týden daně a první mateřskou), ale to bude tou mega objednávkou u Zuzky
![]()
Fakt? Tak to tam zajdu. Jako já nepotřebuju vysloveně džíny, ale to bylo tenkrát jediné, co jsem sehnala a vypadalo to, že se do toho Stela se zadkem vejde a nemělo to pitomou gumu.
Jo, ty BatyArt jsou krásné, ale teda majlant to stojí. ![]()
Teda, ty jsi provokatér, jsem si nejdřív říkala, že jsi dobrá, že ruka nesvrbí a pak vyjevíš, že nákup proběhl. ![]()
Jo a dotaz, pro vás těhotné nebo už znovadětné, co máte smlouvu na dobu neurčitou u nějakého zaměstnavatele. Kdy jste dávaly vědět, že bude dítě číslo dva? Mně je hloupé tam naběhnout až z papírem kvůli mateřské.
@Flyingfrog Já tam byla nějak kolem 20tt, kdy už to začalo být vidět, a zahlédli mě kolegyně ve městě
- tak jsem tam druhý den naklusala raději, aby se to dozvěděl šéf ode mě, a ne od někoho jiného.
@PetkaK Mě právě neviděl nikdo a chlap na oslavě narozenin na přímou otázku, kdy bude druhé, krásně mlžil. ![]()
No asi tam zajdu po tom podrobném ultrazvuku.
Sice věřím sama od sebe, že dítě je OK, ale pro jistotu.
Jinak perfektní kalhoty jsme měli od Panedi (už krachli), mančestráky. Ty byli dlouho fajn, velikost myslím že máme 86 a teď už je má hodně jako bokovky, protože tam nebyl zvýšený ten sed, ale narozdíl od jiných dalších jsem je alespoň na ten obří zadek natáhla. Zkus se podívat na MMB na Panedi značku.
@Flyingfrog píše:
Jo a dotaz, pro vás těhotné nebo už znovadětné, co máte smlouvu na dobu neurčitou u nějakého zaměstnavatele. Kdy jste dávaly vědět, že bude dítě číslo dva? Mně je hloupé tam naběhnout až z papírem kvůli mateřské.
Já měla MD na 3 roky, takže proč by mi mělo být něco hloupého? Stejně bych byla ještě rok a půl doma. Preventivně jsem se optala na mzdovce, když jsem byla podepsat daňové, pak jsem strčila hlavu na personální, jestli něco náhodou taky nechtějí, když už jsem tam (nechtěli), tak jsem se zrovna optala, jak to je a skutečně jim stačí až ten papír od gyndaře 6 týdnů před TP, že nastupuji na další MD (teda dát jim to v lehkém předstihu, ne přesně 6 týdnů před).
@PetkaK píše:
Jinak perfektní kalhoty jsme měli od Panedi (už krachli), mančestráky. Ty byli dlouho fajn, velikost myslím že máme 86 a teď už je má hodně jako bokovky, protože tam nebyl zvýšený ten sed, ale narozdíl od jiných dalších jsem je alespoň na ten obří zadek natáhla. Zkus se podívat na MMB na Panedi značku.
OK, dík za radu, mrknu.
Bruni: No nejspíš proto, že smlouvu na dobu neurčitou jsem získala v průběhu MD a rodičák jako z práce mám prozatím do dvou let Stely. Neříkám, že je hloupé jít tam s druhým dítětem, ale prostě až kdybych tam šla jen donést papír s tím, že chci další mateřskou (mně ji platí zaměstnavatel). Šéf by to třeba asi měl vědět dřív, řekla bych.
@Flyingfrog No já to napsala jedné kolegyni, za týden už to věděla celá fabrika, takže už jsem to dále neřešila s nějakými oficiálními oznámeními ![]()
@Brunifid píše:
@Flyingfrog No já to napsala jedné kolegyni, za týden už to věděla celá fabrika, takže už jsem to dále neřešila s nějakými oficiálními oznámeními
To já raději šéfovi nebo tak nějak oficiálně. Beztak je asi raní mrtvice. ![]()
@PetkaK píše:
@Flyingfrog Jak to že ti platí MD zaměstnavatel?
Mno, asi takhle, svým způsobem stát, ale na účet chodily peníze od zaměstnavatele. Holt část státních zaměstnanců má různé extrabuřty. ![]()