Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@pomeranca píše:
Holky co jste rodily nedávno (nebo i ostatní, pokud si to pamatujete) dostaly jste při odchodu z porodnice propouštěcí zprávu na sebe? Já myslela, že ji dostanu, ale nic…
ja nedostala nic
@pomeranca píše:
Tak jsem volala do porodnice, ze jsem nedostala tu zpravu a pry jsem ji ani dostat nemela, ze ji poslou mji gyndrTak snad jo, asi nejaka novinka. Akorat mam resit s praktickou dr, jestli mam dost zeleza, tak nevim, jestli to nebude potrebovat
A dokonce jsme neplatili za otce u porodu
vyslo to presne, od 6.4. se u nich neplati
Jj s tim zelezem jsem to mela stejne.. nakonec mi ho napsala gyn, abych nemusela s malou k obvodakovi.
@pomeranca píše:
Tak jsem volala do porodnice, ze jsem nedostala tu zpravu a pry jsem ji ani dostat nemela, ze ji poslou mji gyndrTak snad jo, asi nejaka novinka. Akorat mam resit s praktickou dr, jestli mam dost zeleza, tak nevim, jestli to nebude potrebovat
Na to si stačí zajít např. na Zahradníkovu na odběr (přímo v laboratoři) a udělají ti krevní obraz, stojí to do 50 Kč vč. odběru a výsledek obvykle na počkání. Tak minimalizuješ lítání po doktorech a brzké vstávání na odběry. Já jsem to takhle dělala v těh. s Julou, měla jsem ke konci celkem nízké hodnoty hemoglobinu, ale po Aktiferrinu se to srovnalo.
No já mám obvodní za rohem a vstávání mi nevadí, teď je stejně všechno vzhůru nohama.
@pomeranca píše:
Kvůli železu mě poslali za gyn. myslím po 3 týdnech a dali mi domů železo. Kdyby chtěli k praktikovi, tak doufám, že mu tu zprávu pošlou taky?
@pomeranca A v porodnici ti zjišťovali to železo ještě?
Já mám právě od minulé kontroly před týdnem, taky nasazené železo (krevní obraz prý bída), a taky mě zajímá co po porodu, jestli budu muset k obvodní, na gyndu nebo do laboratoře, nebo jestli to ještě zjistí v porodnici.
Jinak papíry jsem po porodu malé měla dva - na sebe a na ní. Měla jsem nařízeno jít k obvoďákovi kvůli vysokému tlaku, tak jsem ofotila ten papír o sobě a nesla jsem jí ho tam.
V porodnici mi dělali krevní obraz, dali mi pár tablet domů, s tím, že pak mám zajít k praktikovi (po 3 dnech až to doberu.) Minule jsem to měla úplně stejně, ale k tomu jsem měla ten papír, kde to i bylo napsané. No tak tam v pátek ráno zajdu a uvidím, jestli budou mít moji zprávu nebo ne…
Petko, Bruni: No tak jsem trouba, ale mně ten režim vyhovuje. ![]()
pomerančo: Já dostala jen pro holku, vůbec by mě nenapadlo, že mám dostat pro sebe. Navíc u porodu jsem měla svého gynekologa, takže co si napsal, to si napsal. ![]()
@Flyingfrog píše:
Petko, Bruni: No tak jsem trouba, ale mně ten režim vyhovuje.
Opakem anarchisty je trouba?
@Flyingfrog To jsem neřekla. Já jen psala že režim nemáme. Já si to neumím prostě představit mít ten den nalinkovaný.
Rezim mame, deti miluji rezim a ja jim ho rada dam, deti miluji jistoty a zajete koleje ![]()
Samo ze se mi nehrouti kdyz pres den jdou spat pozdeji ci tak,ale vecer kolem seste chodime koupat, pak se da mladsi mliko a pred 19 uz chrni, Deniska ji veceri,koukne na pohadku, jde cistit zuby,vycura se,precte se pohadka a chrni
Izi zatim nese tezce jit spat pozdeji,ale Denisce uz je to sumak, jen je to dobre pro nas kdyz chceme nekam jit,mit klid apod… Ale zase mi rano vstavaji mezi 6-7 , nechrapeme do 9 jakonu Bruni ![]()
@Mirii píše:
Ale zase mi rano vstavaji mezi 6-7 , nechrapeme do 9 jakonu Bruni
Jo holka bejvávalo, teď se vstává někdy před sedmou, někdy až o půl osmé, dýl ani ťuk. A to chodí spát cca v deset.
Bruni ahaaaaaa, tak tady vidim vyhodu ja tech nasich deti co maji rezim
a kolik ti spi ted pres den?
Tak já nemůžu ani říct vstávame v tolik a tolik - prostě až vstane tak vstane, každý den jinak - minulý týden skoro pořád mezi 6-7, včera v 8:30, dneska 7:30, zítra musím být v 8h u Dr, budeme vstávat kolem 6:30 a budit jí (což nemám ráda).
Pak samo každý den snídáme, pak jdeme do obchodu, pak je oběd a jde spát - ale časově prostě vždy jinak, vím že někteří řeknou v 11h se obědvá a basta, my jíme jak to výjde, pak spí, zase jeden den 30minut druhý den 4h.
A večer raději neřeším, bez tatínka spát nejde a nechce raději sedí u dveří a čeká, takže včera do 21:30 čekala, sice už okoupaná ale spát nešla prostě.
Koupat nekoupu každý den, ani časově přibližně stejně, prostě po večeři se někdy okoupe.
A spát chodí v rozmezí 20-22h.
Kdybych měla mít režim tak se z toho asi zblázním, hlavně já, nejsem člověk který by rád dělal něco ve stejnou dobu, tak proč to dělat s malou.
Navíc u nás fakt cestujeme k babičkám co 14 dnů - k jedné druhé, a nedokážu si představit že bych to podřizovala tak jak Fly psala spaní malé, jet v sobotu tam a v neděli zpátky, na co bych tam jela? Na těch pár hodin, to mi příjde taková divná návštěva, já jsem u rodičů ráda, a pokud možno celý víkend, jinak by malá ty babičky ani neznala.
@Mirii píše:
Bruni ahaaaaaa, tak tady vidim vyhodu ja tech nasich deti co maji rezima kolik ti spi ted pres den?
Co je za výhodu vstávat v šest? ![]()
Co v tom vidíš za rozdíl v režimu spát od osmi do šesti nebo od desíti do sedmi? To jsem nepochopila…
Přes den tak 1-2 hodiny. Když nikam nejedeme, to pak dává desetiminutovky operativně v autě.