Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Bruni vstavani v sest vyhoda neni, vyhoda je ze dam spat v 19 a v sest vstane, ty das spat v 22 a vstane v 7 , ja mam dve hodky k dobru sama pro sebe
nemluve o tom ze Izi vstava az ted tak brzo,se starym casem a tmou vstavala az o pul osme, tudiz ja mela spisi dite vic jak 12 hodin........ A dalsi vec az ti budou po hlave skakat v 22 jeste 2 deti a nedejboze 3 tak poznas vyhody/nevyhody nejakeho rezimu a anarchie
ale kazdej to ma samo jinak, ja jsem vdecna za 3 hodiny vecerniho klidu bez deti, nekdo chce byt radeji s nema ![]()
Petko pres den obedvame jak chceme, deti nenutim, spat chodi pred obedem, nekdy doma,nekdy v aute..nikdo se mi nehrouti a nemam problem s jakymkoliv prekopanim dne
jedina ma podminka je vecer, proste chci mit klid a presto nejede vlak
samo ze kdyz je Denisce spatne,nebo je nemocna apod tak je snama treba v obyvaku,stejne tak jako v noci kdyz se vzbudi,jde k nam do postele. Rekla bych ze je rezim a rezim
vim ze jsou matky ktere maji deti prisne reziomve a jakekoliv nabourani jim dela obrovsky problem. U nas to tak neni ![]()
@Mirii píše:
Bruni vstavani v sest vyhoda neni, vyhoda je ze dam spat v 19 a v sest vstane, ty das spat v 22 a vstane v 7 , ja mam dve hodky k dobru sama pro sebenemluve o tom ze Izi vstava az ted tak brzo,se starym casem a tmou vstavala az o pul osme, tudiz ja mela spisi dite vic jak 12 hodin........ A dalsi vec az ti budou po hlave skakat v 22 jeste 2 deti a nedejboze 3 tak poznas vyhody/nevyhody nejakeho rezimu a anarchie
ale kazdej to ma samo jinak, ja jsem vdecna za 3 hodiny vecerniho klidu bez deti, nekdo chce byt radeji s nema
Petko pres den obedvame jak chceme, deti nenutim, spat chodi pred obedem, nekdy doma,nekdy v aute..nikdo se mi nehrouti a nemam problem s jakymkoliv prekopanim dnejedina ma podminka je vecer, proste chci mit klid a presto nejede vlak
samo ze kdyz je Denisce spatne,nebo je nemocna apod tak je snama treba v obyvaku,stejne tak jako v noci kdyz se vzbudi,jde k nam do postele. Rekla bych ze je rezim a rezim
vim ze jsou matky ktere maji deti prisne reziomve a jakekoliv nabourani jim dela obrovsky problem. U nas to tak neni
Souhlasím, tak nějak to máme my.
Teda u nás se už přes den většinou nespí, jen když si Eli řekne, že chce jít spát, tak jí dám, jinak ne. Večer se o spaní hlásí taky sama, obvykle nejpozději v 19hod chrní.
Režim si moje děti vytvořily samy, do ničeho jsem je nenutila. ![]()
@Mirii A kde bereš tu jistotu, že kdybych ji omráčila v sedm, tak ráno nevstane v pět?
AŽ mi budou skákat po hlavě dvě děti a POKUD mi to bude vadit, tak POTOM si to udělám jinak. Momentálně mi to takhle vyhovuje, tak nevím, proč bych to měla překopávat podle někoho jiného. ![]()
Já nevím, přijde mi, že režim máme asi všichni, jen každý jinak nastavený.
u NÁS JE TAKY REŽIM,KTERÝ SI DOROTKA UDĚLALA SAMA. a VÝHODA REŽIMU?
OD 19.00, STANE SE,ŽE I DŘÍV MÁM VOLNO:)))
Katy takze Elli uz taky neni sipkova ruzenka
Deniska jeste spava dlouho,ale Izi posledni dobou staci 30 minut pres poledne a ma dost. Doufam ze se to jeste zlepsi
![]()
@Mirii No já třeba vím že když jí dám večer v 19h tak prostě neusne, není unavená, i kdyby přes den nespala ani hodinu, vstávala by v 6h ráno a šla ve 19h do postele tak nezabere. Dávám jí až si víceméně řekne, což ona si zase řekne že už chce mlíko a spát.
Jako já jí mám teď cca měsíc a půl už v pokoji, v posteli, dokud byla v postýlce tak usínala třeba kolem 22h a vstávali jsme po deváté, jenže z postele ona vyleze, a jde si hrát, proto vstává teď i dřív než bylo zvykem (jinak spala běžně 11-12h v noci), jen byl vždy problém že když šla dřív, tak jsem jí musela nuceně uspávat. Chodí později, a usíná s flaškou sama, nemusíme jí tam hladit, povídat si s ní nic. A brzké vstávání opravdu přisuzuju tomu že je v posteli, protože v postýlce se třeba vzbudila, podívala se na nás že spíme, lehla si a ještě usnula, takhle se vzbudí a jde okamžitě z postele pryč a chce si hrát.
Bruni vzdyt po tobe nikdo nechce nic prekopavat
ja jen vysvetluji vyhodu rezimu pro me ![]()
Deniska chodivala spat driv v 7 taky, vstavala v 5-6
tchyne porad mlela o tom ze kdyz bude chodit spat pozdeji,tak pozdeji vstane
a ono prd, je to porad stejne
Kdyz ji dam spat v 22 tak stejne vstane v 6
proto ja mam radeji brzo klid vecer a jsem rada za jeji spani nejpozdeji v 20 ![]()
@Mirii píše:
Katy takze Elli uz taky neni sipkova ruzenkaDeniska jeste spava dlouho,ale Izi posledni dobou staci 30 minut pres poledne a ma dost. Doufam ze se to jeste zlepsi
![]()
MIrii ale tak ona by i chodila spát přes den, kdybych jí dala, jen že unavená je až okolo 15hod a to už je dle mě na odpolední spánek pozdě, když si obvykle dáchne 3hodiny.
Tak že jí vždy nějak zabavím, hrajeme si, malujeme, pak dorazí z práce táta, dítě ožije a do 18hod vydrží, pak už jí klidně dám spát.
Když mi třeba usne při zpáteční cestě z OV ze školy, tak jí jen přenesu a ona spí dá, klidně ty 2 - 3 hodiny, ještě se to občas stává. Když je nemocná, tak se o denní spánek hlásí a dříve než v 15hod, tak že to taky jde spát. Prostě to více méně nechávám už na ní.
@Mirii píše:
Bruni vzdyt po tobe nikdo nechce nic prekopavatja jen vysvetluji vyhodu rezimu pro me
Deniska chodivala spat driv v 7 taky, vstavala v 5-6tchyne porad mlela o tom ze kdyz bude chodit spat pozdeji,tak pozdeji vstane
a ono prd, je to porad stejne
Kdyz ji dam spat v 22 tak stejne vstane v 6
proto ja mam radeji brzo klid vecer a jsem rada za jeji spani nejpozdeji v 20
Přesně tak, je úplně jedno v kolik mi jdou holky spát, ráno vstávají stejně brzy.
@Mirii píše:
o tom ze kdyz bude chodit spat pozdeji,tak pozdeji vstanea ono prd, je to porad stejne
Tak tohle třeba u nás funguje, čím později jde, tím později vstane. Resp. fungovalo to takhle dost dobře když byla v postýlce a nemohla utéct si hrát, teď to funguje, ale už ne tolik.
Petko ja mam zkusenost ze kdyz deti najedou fakt na rezim,tak se jim upravi i spani i vstavani. Kamoska ma dva kluky a co zacal starsi chodit do skolky a musi do ni denne vstavat v 8 tak uz ji neskace( a to on doslova) jeste v 22 po hlave,ale sam od sebe usina uz ve 20… Takze myslim ze rezim pomaha dost,ale je jen na nas zda si jej chceme vytvaret ci ne
driv nebo pozdeji se stejne vytvori sam
coz mi ted pripomina ze kdyz jsou prazdniny a jeji syn ted nema rezim,tak se probudil ve 2 rano, sedl si k tv a ona ho tam nasla jeste rano cilehe jako rybka
Zato pres den s nim nebylo k vydrzeni ![]()
@PetkaK píše:
Tak tohle třeba u nás funguje, čím později jde, tím později vstane. Resp. fungovalo to takhle dost dobře když byla v postýlce a nemohla utéct si hrát, teď to funguje, ale už ne tolik.
Za tohle bych i vrazdila
ja bych si taaak prala mit dite ktere by na to reagovalo
Ale moje deti ne
i kdyz jdou spat o pulnoci tak vstanou jeste driv
Jak naschval ![]()
@Mirii S tím souhlasím, my chceme malou vodit jednou týdně do školičky, která začíná v 8h, a je to pro nás trošku problém, protože je to na ní docela brzo. Jenže je to jen jednou týdně, takže hold jí budu jednou týdně budit v 7h, a uvidíme jestli si zvykne že se musí vstávat. (Ikdyž je to daleko, chceme to až od září).
A se dvěma dětma já budu ráda, když budou spát po obědě oba alespoň hodinu spolu, jinak mi je to zase jedno.
Peti ja mam stesti,mne spolu spi
ale nemaj to tak vsechny mamky ![]()
@PetkaK Tak nějak, spát jde prostě když je unavená, někdy v půl desáté, někdy v půl jedenácté. A spí do pár minut, neskáče mi hodinu po hlavě.
Taky nekoupu každý den.