Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Brunifid no jo, jenže já bych neměla kde ty děti ubytovat
JEdině že by se chlap pochlapil a postavil dům ![]()
@PetkaK tak jeden pokračovatel už je, takže nevymřou ![]()
@M-a-j-a Tak s naším příjmením asi jen tak nevymřeme ![]()
Jo a dům je podmínka toho třetího u nás ![]()
@M-a-j-a no a za osm let to bude s ubytováním lepší? Nevidím metry, ale nejstaršímu nebude 18, ne? A mezi tím nepostavíte ani ň, protože brát si hypotéku se dvěma dětma a s tím, že plánujete třetí, tedy ztrátu Tvého příjmu, to bych se bála, že nedopadne. Takže mi přijde nejlepší mít je hezky za sebou, pak jít do práce a pak se dá něco vymyslet.
@Brunifid nejstarší by nebylo ani 10
JAko tři děti by se sem ještě vešly, ale 4 určitě ne. TeĎ jsme šli taky do hypa a já zrovna otěhotněla. Taky jsme něčekali, že s těmi problémy co máme (měli jsme) vůbec otěhotním přirozeně. No ale kdoví co bude za pár let.
@PetkaK to sice ne, ale váš rod by mohl, ale R. už zařídil, že nevymře
U nás to zatím nevypadá nadějně, protože brácha řekl, že děti nikdy nebude mít ![]()
@Brunifid Ono kdyby se člověk měl ohlížet na hypo tak ty děti nemá nikdy. My máme hypo od ledna 2009 (v práci jsme byli sotva 4m) a už v tom lednu jsme věděli že na podzim začne pořizovat dítě. Nastavili jsme si splátku tak, aby to pokryl ten 3letý rodičák a aby manželův plat byl na živobití pro 3 lidi.
Teď přemýšlíme že hypo letos splatíme (už nám moc nechybí a peníze bokem máme) a tím pádem zase nebudeme muset měsičně dávat tolik pryč.
Když už nějakou nemovitost máš tak je lepší šance pak něco koupit a nezačínáš od nuly, což je určitě lepší než nemít nic, mít děti a mít jen jeden plat.
@PetkaK to já bych byla ochotná tento byt i prodat, ale my ho budeme mít zaplacený až když bude dětem 15.
No spíše je to ještě puberťák, který má jiný sen o životě.
@M-a-j-a Já vím že je to puberťák ![]()
No my hypo asi letos splatíme jak to tak vypadá (jsme to taky měli snad do roku 2020), takže nás nic už držet nebude.
@PetkaK píše:
@M-a-j-a Tak s naším příjmením asi jen tak nevymřemeJo a dům je podmínka toho třetího u nás
Chaaa, to jsem chlapovi řekla já, že když bude druhé holka, tak klidně se o třetí dítě varianta „kluk“ pokusím, ale chci domek se zahradou. Takže ten nikdy nebude, i kdybych fakt měla holku.
alchemilko: Ta posouvací knížka vypadá dobře, díky za tip!
Jo a můj doktor je vtipný (gyndař), když jsem přiznala, že břicho bolí a tvrdne, tak se nemám namáhat. Ale kdo mi bude tahat dítě do 4.patra, to mi neřekl.
Chlap dělá všechno co může, ale dopoledne s dítkem musím já.
@Flyingfrog u nás to taky nebude, takže třetí dítě hodě dlouho „nehrozí“. Jo to mi Dr. říkala taky
Jenže co jsem měla dělat, když jsem dva měsíce před porodem měla chlapa doma jen na víkendy. To jsou ti doktoři ![]()
@Flyingfrog Je to je na pytel, jak tam pak budeš tahat dvě? Velká to přeci za půl roku ještě úplně nezvládne.
Ad hypo: My jsme refinancovali dva úvěry na jednu hypotéku, takže platit budeme déle, ale o něco méně s tím, že si to můžem dávat stranou. Hahaaa.
Každopádně Maji, byt se dá prodat i s hypo…
Já bych tak brala domek. Nic velkého, maximálně o rozměrech našeho bytu, zahradu tak nějak podobně, ale hlavně tu zahrádku. Ale smůla. ![]()
Já jsem první chtěla moc holku, u druhého mi to už bylo celkem jedno, chlap samozřejmě preferuje kluka (potřebuje pokračovatele rodu jak říká)
a třetí plánujeme tak za 5let.